Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvárható lenne-e, hogy az egyik részlegesen vagy teljesen megszakítsa a kapcsolatot a szüleivel a másikért?
Már 3 éve együtt vagyunk és most költöznénk össze. Viszont a szülei és testvére egy idő után elkezdtek utálni, mert látták, engem szeret a fiuk. Segítettem mindenben, aranyos és kedves voltam még akkor is, amikor már alig szóltak hozzám és a barátomnak neki nem ment a testvére. Aztán egyre gyakrabban nekiment a testvére a barátomnak, eszközökkel is, amikor a szülők nem voltak otthon és egymást elpáholták, mindezt azért, mert nem szakít velem a barátom. Utána a testvér hazudott és engem hozott ki hibásnak, hogy hiába nem vagyok ott, de a puszta létezésem zavarja és hogy pont én vagyok a testvérével. Ezért egyszer engem is lepofozott és a barátom szedte le rólam. A szülők mindig engem hoztak ki hibásnak, mondván minek vagyok a barátommal, hisz ez váltja ki az utálatot felém csupán és ha elhagynám, akkor végre megszabadulnának tőlem. Már fél éve nem mentem hozzájuk és abszolút nem bánják, amit tettek. A veszekedés miatt a mai napig hétvégente hozzánk jött a barátom és mivel iskolások vagyunk, tőlünk is indultunk oda, tehát konkrétan fél évig el volt tartva és néha hazalátogatott. Dolgoztunk tanulás közben, hogy összeköltözhessünk. A fiút elvittük nyaralni ingyen, semmit se kellett fizetnie és soha nem kellett buszoznia amióta velem van. Semmi köszönet, érdektelenség és még jobban szidtak, hogy miért kell ezt tenni, de a barátom mindig hazament, mondván mégis csak a szülei. Most összeköltözés lenne holnap, de nagyon összevesztünk a szülein. Ugyanis mindig védi őket, az én szüleimet meg elkezdi ócsárolni. És szerinte az ő szüleire is az vonatkozik, mint az enyéimre, hogyha ő nem beszélhet velük, akkor én se az enyéimmel. És mindig mondja, hogy tűrjük egymást, csend legyen. De azt soha nem veszi figyelembe, hogy engem ok nélkül bántottak fizikailag és a mai napig lelkileg, hisz mindig a barátomnak mondják a mocskolódást. Emiatt sokszor ideges és gyakran összeveszünk. Félek ha összeköltözünk, akkor is hazavágyódik és nem fog kiállni értem és magáért. Úgy érzem elvárható lenne, hogy ezek után ne foglalkozzon a szüleivel, mert éppen a családomban volt olyan, hogy az anyuka csúnyán viselkedett sokszor és a 2 gyerek már nem tartja vele a kapcsolatot. A barátomnak ilyen eszébe se jut, hisz ő mindkét felet megakarja tartani. Viszont én így tönkremegyek idegileg, hisz nem is látom rajta, hogy zavarná vagy idegesítené a dolog.
Mit tegyek? Ez így normális? Elvárhatnám, hogy elszakadjon tőlük? Én 23 éves vagyok, a barátom 26.
Ez borzalmas. Nyomoztatnak......
Hát ki kéne próbálni nem visszaszólni esetleg csak értelmesen, de semmi csípőset. Inkább legyél intelligens és csak jót mondj róluk, egyszer elszégyellik magukat, hogy ők ócsárolnak téged, és másoktól pedig jókat hallanak vissza róluk, amiket ugye te mondtál.
A barátod úgy gondolja, hogyha a szüleivel összeveszik az tényleg elszakíthatja őket, de ha veled veszekszik emiatt az nem baj, mert úgy is kibékültök, biztos vagy neki, főleg, hogy ezek után még vele vagy.
De az tényleg sok, hogy nem akar kiállni melletted. Éreztesd vele, hogy ez neked nagyon fáj és hogy nem a szüleivel, hanem veled fogja leélni a hátra lévő életét.
Te is egy családja vagy. Nem csak a szülők testvérek a család hanem te is az vagy, főleg ha gyermekkel ajándékozod meg.
A tisztelet, az okosság, a nyugalom, a megértés s higgadt vérűség is legyen a kulcsod, de néha aranyosan pityereghetsz, hogy te ezen szeretnél javítani ezen a helyzeten.
Légy te a megmentő aki helyre akarja hozni a kapcsolatot és nem megszakítani azt.
Ha a barátod továbbra sem áll ki melletted, akkor gondold végig a kapcsolatotokat (te tudod igazán) és mérlegeld, hogy a későbbiekben igazán boldog tudsz-e lenni mellette, mert fiatal vagy még, nem késő megtalálni az igazi igazit.
:)
Bocsi, mindig egyel hátrébb vagyok a válaszok olvasásában.
Akkor a féltékenység is itt a baj. Te sikeres nagyszerű nő vagy amit ők irigyelnek.
(((Kitérő: nálunk barátom anyukája tartja egyedül a kapcsolatot az anyjával, mert az anyjuk nagyon szemét volt, volt egy férje aki verte a gyerekeket folyamatosan, de ő nem hagyta ott és sokszor neki adott igazat, a gyerekeit pedig le se tojta.
Barátom anyja megbocsájtott neki, mert mégis csak az anyja bla bla... (ugyanaz a szöveg, amit barátod is nyom)
Ő ezért is várta el a saját fiától ugyanezt, mert a szülő a legfontosabb meg a gyermek egymásnak. )))
Mond a barátodnak, hogy békülni akarsz, kerekedjetek fel, menjetek el a szüleihez, hogy mond el, hogy te nem vagy rossz ember, nem szeretnéd tartani a haragot és hogy ha nem is fognak soha szeretni legalább fogadjanak el.
Hogy gondolnak majd így az unokákra? Utálják majd őket mert a te véred is? (ebből a gondolkodásmódból még ezt is kinézem)
Ez itt a baj. Hihetetlen, de nem fogják fel a helyzetek súlyát! Tehát azt sem fogják fel, hogy meg kellene köszönni, hogy elvittük csak úgy nyaralni a fiukat. Vagy hogy fél évig el volt tartva, nem vették észre, számukra ez tökéletes volt, hisz így pénzt sem kellett áldozni. Rengeteget segítettünk a fiukon, még sem fogják fel. A szüleim is azt hitték, hogy direkt csinálják, csak a düh miatt nem tesznek a dolgokért, de a barátom elmondása szerint fel se fogják a dolgokat.
Félreértés ne essék: Én nem a szüleivel veszekszem. Voltak balhék, de ott nem beszéltem csúnyán, hanem tiszteletteljes voltam. Amikor a barátom ismét előhozakodik a védésükkel vagy jópofizik telefonon velük, akkor szakad el a cérna, hogy hogy képes még mindig ragaszkodni és akkor aztán "kitörök".... És Ő ezeket nem mondja vissza, mert nyilván én lennék megint a szemét, hogy hogy mondhatok én rájuk olyat, na meg hogy a szemükre vetem a dolgokat és ők ebből nem kérnek. Régebben a barátomnak volt egy fontos vizsgája és a szüleihez hazament tanulni. Írtam az anyukájának, hogy a fia nagyon okos, viszont tudom, hogy számítógépfüggő és képes megfeledkezni a vizsgáról, így néha nézzen már be a szobájába, hisz fontos vizsga és volt egy nagyobb tét emiatt, így aggódtam és segíteni akartam (már ekkor együtt "éltünk" pár hete, hétvégente jártunk haza, a suli miatt költöztünk össze, de a szülők tartottak el bennünket). Ebből azt szőtte le a drága anyuka, hogy én a gyerekét hülyének állítom be és ez mennyire sértő számára... Na ezt le is írta, hogy én mennyire hülye vagyok... ismét...
A szülei akkor szimplán nagyon sötétek.
Olyannal vitatkozni aki meg sem érti amit mondasz neki nem csak próbálja magát védeni az egyenlő a 0-val.
De te mondhatsz bármit, lehet jó szándékod, ők mindig találni fognak valami hibát a mondatodban a tettedben.
100%, hogy rettenetesen bántja őket az intelligenciád a sikereid az eszed és a kitartásod.
K: Engem egyszer barátom nevelőapukája le hülye pi**ázott, mert reggel barátomtól mentem be még kis érettségi szóbelizni, a barátom meg elkísért, majd hazament. (A középsulihoz közel lakik a barátom kb 10 perc séta oda az út)
A probléma az volt, hogy arra a 15-20 percre senki sem volt otthon a kapu pedig nyitva maradt. (Mai napig biztos benne barátom, hogy ő bezárta a kaput, mert 10 év alatt mióta ott lakik soha nem hagyta még nyitva. (A nagyszülőknek is van kulcsa és néha átjönnek lábatlankodni, lehet ők is nyitva hagyhatták)).
A lényeg, hogy barátom nevelőapja pont akkor ért haza mikor barátom még csak úton volt.
Abból, hogy észrevette a nem kulcsra zárt bejárati ajtót (a lakás ajtó be volt zárva, tehát senki nem tudott volna besétálni a házba) óriási patáliát csapott és engem hozott ki bűnösnek, mert HA ÉN NEM LENNÉK NEM VENNÉM EL A FIA ESZÉT és oda tudna figyelni ilyen egyszerű dolgokra.
BOCSI HA HOSSZÚ VOLT CSAK GONDOLTAM LEÍROM.
Látod, bármi van a szülőknek úgyis te leszel a hibás, még ha a barátod bénázik is valamiben. Te leszel a bűnbak mert a fiukat nem akarják bűnösnek kihozni.
Ha a helyzeten nem tudsz változtatni legyél minél kedvesebb a barátoddal és próbálj meg ne kiakadni a dolgokon. Legyél kedves és inkább cukin megbántott, ha neked valami rosszul esik.
Na ezért is le leszek pontozva. :D
Nem várható el. Több kapcsolata is zsákutcába futott, de mindig volt hova hazamennie. Ha most miattad összeveszik a szüleivel és utána veled mégse jön ki egy összeköltözés után, akkor konkrétan nem lesz hova mennie. Mindkettőtöknek jobb lenne, ha a szülőkkel ki tudnátok jönni, hiszen ha lesz mondjuk gyereketek, ott a nagyszülők rengeteget tudnak segíteni. Azzal viszont egyetértek, hogy a helyzet rendezése a barátod feladata és felelőssége. Ha nem teszi meg, nem áll ki magáért és kettőtökért, akkor a fene megette az egészet. Ez a kiállás ne azt jelentse, hogy szakítsa meg a kapcsolatot a szüleivel, hanem hogy fogadtassa el velük a fennálló helyzetet. Lehetségesnek tartom, hogy a fiú füle mögött is vaj van, mondjuk rosszban vált el a szüleitől, veszekedett velük, amikor hozzátok költözött. Ilyen esetben az én szüleim is háklisak lennének rám is meg arra is, akihez megyek. Az ilyesmit finoman kell adagolni.
17#
Szerintem nem írsz hülyeséget, ha visszaolvasol (tudom jó sok :D :D) akkor látod, hogy ezt én is így gondoltam, bővebben kifejtve.
A fiú szülei szimplán buták, sajnos nem tudok rájuk mit mondani az itt megtudtakból.
17: Nem érted a helyzetet.
Azért került zsákutcába az összes kapcsolata, mert a többi barátnője nem bírta a szüli és testvére támadásait, na meg hogy a fiú mindig védte a szüleit, akármit mondtak vagy tettek. Ezt előbb vagy utóbb minden ember megunja és otthagyja, hisz tényleg anyuci pici fia.
Mi egy éve kb. közös albérletbe költöztünk az iskola miatt, hétvégente hazajártunk. Mi iskola mellett dolgoztunk is, tehát elvezettem egy évig már egy háztartást, csak most már rendesen dolgoznánk és nem járnánk haza, nem kellene anyagi segítség. Szóval csak néhány dologban változna a dolog, mi már egy éve kb. együtt élünk.
A szülők akár hiszed, akár nem, nem segítettek eddig sem nekünk semmit. Annyit, hogy a fiuknak a hétre kevés kaját küldtek és némi költőpénzt, amiből alig jött ki, ráadásul még nekem is belekellett adnom, az én kajámból is nylíván adtam, hogy ellegyünk a héten. Nekem elég lett volna a sajátom, amit a szüleimtől kaptam, de én osztoztam és ha az is elfogyott, én is adtam bele, csak hogy ő ne maradjon éhen. Ők felújították a házat 1 millióból, holott csak szimpla felvágási szándékból tették, semmi baj nem volt a lakásnak, a fiukkal meg diákhitelt vetettek föl úgy, hogy azért van pénzük, mert másra is sok pénzt költenek.
Nem tudja elfogadtatni a helyzetet, mert nem fogják fel a dolgokat, nem jut el a tudatukig, csak értetlenkednek. Hiába írjátok, hogy értetesse meg, ha nem akarják, nem tudják! Buta emberek, de én ezen már nem rágom magam, nem érdekelnek, csak a barátom hozzáállása bánt.
Nem költözött hozzánk, csak volt egy nagy veszekedés, ennek hatására már nem úgy töltöttük a heteket, ahogy megbeszéltük. Tehát egy hétvége nálunk, egy hétvége náluk. Hanem minden hétvégét nálunk töltött, de suliból először hazament, hogy meglátogassa a szüleit, de csak ezért... a ruháit anya mosta és mi is készítettük el a suliba a kaját neki, na meg amikor nálunk volt, nálunk is evett.
Egyébként én meg tudlak érteni. Jó szándékú intelligens nő vagy mondom.
A barátodnak pedig nem szabad elengedni egy ilyen kincset, mert te kitartó vagy. Sokan sokkal hamarabb leléptek.
Én is írtam neked velem mi volt, remélem olvastad és tudod, hogy valamennyire együtt tudok érezni.
Légy nagyon aranyos és majd írj, hogy van-e javulás. Tartsd meg a szikrát a barátod és te közötted, semmi ne tudjon elválasztani titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!