Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért élnek az emberek monogám kapcsolatban?
Tudom hogy sokakat megbotránkoztat a téma? De megkérdezném: ti hogy álltok ezzel a témával kapcsolatban?
Én mindig is képtelen voltam a szerelemre, vagyis legfőképp olyanokért rajongtam akiket nem kaptam meg, ugy nem, csak a szexre... És bevallom őszintén mindig azokkal élveztem csak a szexet akikkel csak erről szólt a kapcsolat...
Lehet velem van a probléma, nem tudom, bár szerintem sokan vannak igy mint én.
Természetesen én is mindig a komoly kapcsolatokra vágytam, de azok egy idő után nagyon unalmassá váltak. Ösztönösen vágytam az izgalmakra, a szenvedélyre, amit a páromból már hiányoltam.
Jelenleg is van egy párom, egy gyermekünk is van már és természetesen szeretem őt, de elvágyodom... Egy másikhoz, konkrétan egy személyhez aki már 5-6 éve része az életemnek és akivel mindig szikrázott köztünk a levegő. Még most is. Csak szexeltünk, sose lett belöle komoly, ugyis tudom hogy csak ezért vágyom rá...
De mégis rá vágyom, az ölelésére, a csokjára az illatara, a "szerelmére"...
De! Nem teszem meg mert párkapcsolatban élek, a fiam apjával akit nem akarok megcsalni. De! Kérdem én! Ennek igy mi értelme? Még csak 27 éves vagyok, rossz bele gondolni hogy életem végéig már csak a párommal legyek... És nem.azért mert nem éltem ki magam. Ez zagyvaság. Igenis éltem mielött anya lettem. De közben maradtam nő is, aki izgalmakat ujdonságokat akar! Ez elitélendő? Szerintetek még létezik ez a holtomiglan holtodiglan?
Biztos vagyok benne hogy sokunk elgondolkodik ezen élete során többször is... Miért igy állunk ehhez? Miért alakult ki ez az egész ilyen véresen komollyá? A sok válás, megcsalás az eredménye. Senkinek nem jó! Az ember ösztönlény. Kellenek a kihivások, igy lett bekódolva és mégse így élünk! Nem értem az egészet! Talán azért van igy mert önzőek vagyunk, csak magunknak akarjuk az éppen aktuálist, ez a baj! Talán egyszer majd változni fog ez a hozzáállás!? Ti hogy gondoljátok?
Szerintem mindent összevetve még mindig a monogám kapcsolat a legjobb megoldás. Végül is tutira van melletted valaki, akivel támogatjátok egymást és tuti van szex.
Mondjuk a hűséges monogám kapcsolat már határeset, nem is túl régi találmány.
Én személy szerint képtelen lennék nem monogám kapcsolatban élni. Nekem elegendő izgalmat kínál a párom is- hiszen azért választottam, mert nem unom magam mellette. Őt kívánom, őrá vágyom- szintén egy ok arra, hogy vele vagyok.
Én őszintén nem értem meg, miért kellene mellé más is. Hogy netalán tönkretegyem a most meglévő csodálatos kapcsolatot kettőnk között,csak mert nem bírtam a bugyimban maradni? Még ha meg is bocsátaná (de nem tenné), akkor sem lenne minden olyan, mint eddig. És egy kósza numera nem éri meg.
Mondjuk, részemről a szex csak egy éjszakára nem volt soha valami izgalmas vagy élvezetes. Próbáltam párszor, hátha, nagyon nem jött be. A szexkapcsolat az más, de ha már rendszeresen szexelünk, akkor részemről jönnek az érzelmek is, a kötődés, ragaszkodás, satöbbi, tehát nyilván a magam jól felfogott érdeke is mindezt párkapcsolatban csinálni. És ha már párkapcsolatban vagyok, szerelmes, odaadó, őszinte, az mellett vagyok annyira kielégült testileg- lelkileg (már ha jó az a kapcsolat), hogy ne vágyjak másra.
Nyilvánvalóan párkapcsolatban élő emberek is találkoznak olyanokkal, akik megmozgatják a fantáziájukat, akikkel úgymond szikrázik a levegő, akit kedvel, satöbbi. De szerintem felnőtt ember igenis tudjon mérlegelni, mi a fontosabb, és aszerint cselekedni.
Mondjuk, nekem nem hangzik kataszrofálisnak, hogy innentől kezdve életem végéig csak a férjem létezzen és senki más, sőt, nekem ez egy szimpatikus gondolat. Egyáltalán nincs bennem olyan vágy, hogy mással legyek, akármilyen formában is. Én ezért élek monogám kapcsolatban, és remélhetőleg a férjem is ugyanígy gondolja. Voltunk mindketten más emberrel a házasságunk előtt. Nem véletlenül lett vége sosem, és a szex terén is tudjuk, mire számíthatunk. Így tehát az sem véletlen, hogy egymás mellett kötöttünk ki végleg- hiszen tapasztalás, kísérletezés útján rájöttünk, hogy mi vagyunk a legjobb döntés egymás számára.
Én csak azt nem értem, hogy ha valaki képtelen monogámiára, megijeszti, hogy úristen, mostantól mindörökké csak egy péniszt/puncit látok, akkor miért áll le olyan emberrel, aki ennek örül? Mármint, oké, nyilván te magad is vágysz tartós kapcsolatra, szó se róla, de miért nem olyan partnert választasz, aki hozzád hasonlóan gondolkodik a kérdésben, és élhettek vígan nyitott házasságban akár? Jó, nyilván ha szerelmes leszel, és a szerelmed tárgya nem nyitott ilyen téren, akkor megszívtad, de azért lehet célzottan így keresni. Csak tényleg nem értem, ha mondjukrá velem, a fent látható hozzáállással és gondolkodással áll össze valaki olyan, aki úgy gondolkodik, mint te, akkor az a másik részéről tiszta önzőség. Miért gondolom így? Mert egyrészt, valószínűleg, engem ismerve, nem vallaná be a pasas, hogy ő amúgy szeretne több nőt is dugni mellettem. És ha nem mondja meg, nem tudom, hogy neki ilyen igénye van, nyilván ellene sem tehetek, ő kénytelen a hátam mögött sunnyogni, megcsal, hazudozik, titkolózik, stb, átver magyarán. Csak azért, mert neki ez így volt kényelmes, hogy van egy normális társa, és mellette meg titokban csinálhatja, ami jól esik. Ezzel átver, megaláz, satöbbi, csak mert neki így jó. És ez önző, egy kapcsolatban azt is nézni kéne, hogy a másiknak mi a jó. Én legalábbis nézni szoktam. Hát, ezért mondom, hogy ez szerintem önző hozzáállás. Kivéve, ha hasonló gondolkodású ember találsz, akivel ezt meg lehet beszélni.
Most persze, mondod, hogy nem csalnád meg, de a leírásod alapján ez nincs messze.
Egy válaszban se olvastam azt, hogy pl. más vallás, pl. az iszlám, engedélyezi a többnejűséget.
Szóval az, hogy mi, itt Mo-n az egynejűséget fogadjuk el, az szimplán a kultúránkból, na meg vallásból adódik (kereszténység). Más kultúrában és vallásban teljesen természetes és elfogadott, hogy egy férfinak több felesége van.
Személy szerint én is monogám párti vagyok.
Az, hogy neked milyen a magánéleted az a te ügyed, engem nem érdekel, hogy pl. képtelen voltál a szerelemre. Van ez így. Te ezt az életformát választottad.
Egy kapcsolat csak akkor válik rosszá és unalmassá, lesznek a válások, ha a felek hagyják, nem törődenek egymással, és a kapcsolattal se. A kapcsolat egy virág, amivel foglalkozni illik, ápolni és törődni kell, különben elszárad és a kapcsolatnak vége. Ha ezt elmulasztják a felek, mind a két félnek bele kell tennie a részét, mert ha csak az egyik tesz meg, az nem ér semmit, ha az egyik fél elvárja, hogy mindig csak a másik tegyen bele mindent ő meg lógatja a lábát, az meg egoizmus és rossz.
Azért PÁRKPACSOLAT a neve, hogy a párkapcsolat minden tagja megtegye a legtöbbet ezért.
A legtöbb ember azt a személyt keresi, akivel élete végéig élhet, mivel az ember társas lény. Viszont vannak olyanok, jelen esetben mint te is, akik nem hisznek ebben, és inkább csak elszórakozzák az életüket.
Egy ember többször lehet szerelmes élete során.
Egy kapcsolat megromlásának több oka lehet: nulla kommunikáció, nulla törődés a másikkal, nulla figyelmesség, szeretet. Van aki csak önzésből, kényszerből van a másikkal. És még sorolhatnám a tényezőket, amik az elváláshoz, megcsaláshoz vezetnek.
Ajánlom neked sok szeretettel Alan és Barbara Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? című könyvét. Nagyon tanulságos. Benne sok kérdésedre megtalálod a válaszodat.
Számomra nagyon fontos, hogy a szerelmemmel éljem le az életemet, családot szeretnék tőle, és továbbra is mindent meg tudjunk beszélni. Hiszek a sírig tartó szerelemben.
Ha úgy tekintesz magadra, mint ösztönlény, hogy csak pl. a faj fenntartás miatt d..gnál a pároddal, akkor nem különbözöl az állatoktól.
Tényleg olvasd el a könyvet, amit ajánlottam, sok mindent meg fogsz belőle tudni. :)
te az a fajta vagy akit körbe adunk a haverokkal ismerem
nincs ezzel gond,ez a te szereped,és feladatod,de más nőknek más szerep is jut jó néha ha van valaki olyanom is akit emberszámba veszek (: és tisztelni is képes vagyok
de ne ferdítsd mások gondolkodását inkább keress valakit aki lehűt,már meg ne haragudj de nem az okoskodás a te feladatod :D kevesebb beszéd ;)tudod te....
Köszi a kommenteket, jó volt olvasni és rájönni hogy valoszinü én gondolkodom kicsit különbül.
Azért hál isten nem vagyok, voltam sose az a csaj akit a haverok végpasszolnak egymás közt, az egy teljesen más kategoria.
Inkabb tenyleg annak adok igazat aki azt irta hogy a rozsaszin felho elszallta utan mar nincs turelmem, kedvem a kapcsolat fenntartasan. Talan majd egyszer beérek erre is!
Köszi megegyszer hogy irtatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!