Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek ebben a helyzetben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ebben a helyzetben (hosszú)?

Figyelt kérdés

Én 24 éves vagyok, a barátom 25. Pár hét és összeköltözünk. Ez eddig szép és jó. Viszont én mindig úgy éreztem, hogy Ő nem szeret engem tiszta szívből, a kellő tiszteletet sem adja meg nekem és nem is nagyon becsül meg. 2,5 év alatt voltak nőügyei, de én szerelmes voltam belé nagyon és hittem, hogy megváltoznak a dolgok. Igazából már egy éve nagyjából mondhatni összeköltöztünk, de még ez nem volt az "igazi", mert minden hétvégén hazajártunk, iskolások vagyunk, de most már rendesen dolgozni fogunk. Fél éve érzem azt, hogy szeret engem és hogy nagyon próbál megváltozni. Viszont nincs közöttünk már intimitás, nincs szex, mert Ő mindig visszautasított, én nekem meg emiatt elment a kedvem tőle. Megpróbáltam ezt vele számtalanszor megbeszélni, de mindig elkezdett veszekedni és a végén engem hozott ki hibásnak és teljesen más témánál lyukadtunk ki. 24 éves vagyok, szeretek tervezgetni, ha nem is jön össze, legalább beszélgetni, de vele azt sem lehet. Csak ül a gép előtt és neki ez az élet. Ha odajön hozzám, akkor se ölelget vagy puszilgat, hanem elkezd csiklandozni vagy piszkálni. Egyszer elkezdtem nagyon sírni és konkrétan otthagyott, egyedül aludtam, majd másnap lejött és mintha mi sem történt volna... Nem lehet vele komolyan beszélni, mindent elviccel. Viszont rendkívül féltékeny. Most már ki-ki mozdulunk és kirándulunk néha, szerzünk szép és jó pillanatokat. Viszont amikor nagyon csúnyán viselkedett velem (egyszer meg is ütött), akkor az egyik barátnőmmel felregisztráltam egy beszélgetős oldalra (nem társkereső oldal!). Ott ugye fiúk-lányok rám írtak és beszélgettünk, ott megismerkedtem egy rendkívül kedves fickóval. Ő olyan kedves és nem velem kapcsolatban, de elmondja a terveit. Amikor beszélgetünk, tényleg csak rám figyel. Ezeket a beszélgetéseket mindig hétvégén ejtjük meg, a barátom tudta nélkül. Nem akarok vele találkozni, ne akarok tőle semmit, egyszerűen annyira jól esik, hogy kedves szavakat mondd és mindent komolyan meglehet vele beszélni, nem kertel, vannak tervei. Ezek nem sokára abba fognak maradni és érzem, fognak hiányozni ezek a beszélgetések, mert nekem ami a barátomból hiányzik, Ő azt megadja nekem (lelkileg) férfi módjára és még Neki el sem mondtam, hogy nem sokára végleg megszakítom vele a kapcsolatot, de elfogom neki mondani. Tudom, hogy tetszem neki, nekem is szimpatikus, de a barátomba vetett remény még mindig visszahúz. A netes férfinak elmondtam őszintén mindent, de úgy érzem néha, hogy rosszul cselekszem mindkét féllel. Megmondtam Neki, hogy ne várjon rám és hogy ez "csak egy netes beszélgetés", semmi több. Viszont bizonytalan vagyok és ezt Ő is tudja, ezért hajt még mindig. Tudom, hogyha megszakítom vele a kapcsolatot, akkor túl lép ezen és keres magának egy jó kapcsolatot, mert ez konkrétan úgy is felfogható, hogy "húzom az agyát". A barátommal szemben ez pedig pofátlanság, hogy titokban egy másik férfival beszélgetek. A másik férfi pedig tiszteletbe akarja tartani a kapcsolatomat, de azért néha elejt egy-egy mondatot arról, hogy jó lenne velem, de én ezt kellemetlennek érzem. Messze lakunk egymástól és félnék is ettől, hisz élőben mégis csak másabb az ember és lehet nem is jönnénk ki. Viszont a barátomat még mindig szeretem, de egyszerűen nem tudok vele már mit kezdeni, csak "létezünk" és itt kifújt. Tudom, hogy a legjobb lenne a szakítás, de egyszerűen nem megy, nem tudom rávenni magam erre. Nagyon elhízott, emiatt rengeteg egészségügyi problémával küzd, amit túlreagál és bepánikol, majd egy égi csapásnak éli meg. Én se vagyok tökéletes, nekem is vannak gondjaim, de azok bezzeg nem érdeklik. Én kórházban is voltam, de amint lehetett le is lépett, mert "unatkozott". Ha azért megyünk a rendelőbe, mert megfázott, tördeli a kezét, annyira izgul, de ha nekem 3 hétig folyamatosan vérzésem van és nem tudják mitől, akkor végig a telefont nyomkodja és el is kezd velem veszekedni, hogy konkrétan ne izguljak és még jobban ideges vagyok. Lehet nem lehet gyerekem és ezt nem rég mondták, majd elkezdtem sírni és ő elkezdett velem otthon ordítani, hogy emiatt így kiakadok és hagyjam békén a "hülyeségemmel"...

Mit csináljak? :(

2015. máj. 23. 23:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem Ő költözik hozzánk, hanem közös albérletet veszünk ki, mert nagy nehezen rávettem, hogy diákmelózzunk. Nagyjából támogatják a szülei, utána már lesz pénzünk, de utána teljesen eleresztik a kezét. Én sem szeretnék a szüleimmel maradni már, mert egy részt úgy érzem, hogy 24 évesen már nem a nyakukon kellene lógnom és őszintén: nekem kell egy kis tér tőlük. Na nem azért, nagyon szeretem Őket és sok dolgot köszönhetek nekik, viszont van egy rossz tulajdonság: mindent tudni akarnak a legapróbb részletig, mindig végig mérnek, hogy van-e valami fura rajtam és ez már nagyon zavaró. Ezen kívül imádom őket, de ez nagyon zavaró tényező, na meg ha elmegyek valahova, mindenről kikérdeznek. Nekem néha kell egy kis tér és itthon nem lehetek soha egyedül, mert mindig jönnek-mennek a szobámba is. Tudom, szeretnek velem lenni és ne legyek ennyire magamnak való és tiszteletlen... de ezt a szüleimmel megbeszéltem és megértették, Ők is külön akartak mindig is menni. és meg is tették. Egyedül nem fogok tudni fenntartani egy albérletet jelenleg, ami olcsó és tetszik is, oda mindig bulizós külföldieket tesznek. Viszont az is zavar, hogy a barátomnak is mi keresünk munkát, mert Ő nem hajlandó, mindig "majd,majd,majd...". Nem is akar nagyon dolgozni szerintem. Az a baj, hogy túl sok a "szál" és nehéz kikerülni belőle.
2015. máj. 24. 12:58
 12/13 anonim ***** válasza:

Kifogás, kifogás, kifogás.

Borzasztó otthon élni, tudom, 25 éves vagyok, sokkal rosszabb viszonyban a szüleimmel, mint te.

De csak azért összeköltözni a pároddal, hogy menekülj? Rosszból a sokkal rosszabba. Tedd egy kicsit félre a harmadik srácot, meg tedd egy kicsit félre a saját érzéseidet. Olvasd végig egyszerűen, amiket itt a kommentekben írtál, külső szemlélőként.

Sehol, egyetlen szó sem esik arról, hogy bármit is terveznétek közösen. Nincs benne szó szerelemről, szeretetről, jövőről. Kényszerből sosem jó egy ekkora döntést meghozni.

Ha szilárd lábakon állna a kapcsolatotok, akkor nem rombolhatná szét az, hogy most anyagi/életviteli nehézségeitek vannak.

Elmesélek egy sztorit, dióhéjban. Nem velem történt meg, egy ismerősömmel - jelen esetben ő a pasi, de a szitu ugyanaz. Pár szép pillanat, rengeteg balhé, semmi intimitás. Rajongott a nőért, meg akarta teremteni a közös életüket, mert akkor minden rendbe jön. Kölcsönt vett fel, lakást szerzett, fizetett mindent. Mert ha együtt lesznek, jobb lesz. A nő is ugyanúgy fogja szeretni, minden szép és jó lesz. Barátok, család próbálta róla lebeszélni: "nem vagytok a helyemben, nem érthetitek".

Összeköltözés után a nő kettő napra közölte vele, hogy ez így most tök jó, de neki össze kell szednie magát, lakjanak együtt barátokként. Hosszú ideig laktak így együtt: a pasi halál szerelmesen, a nőnek jó volt, minden a segge alatt. Ha a srác nagyon nem bírta, menni akart, akkor villantott pár könnyet, előadva, hogyha egyszer összeszedte magát, akkor talán újrakezdhetik, de addig legyen türelmes.

Te egy ilyen szitut meddig bírnál? Tudnál úgy együtt élni a pároddal, hogy közli, szakítsatok, mert nem megy? Mert azért egy közös albérlet, főleg ilyen kényszerben, mint nálatok, nem olyan, hogy holnap hazajössz, ha mégse megy.

Az írásodból süt, hogy te is tudod, rossz a helyzet. Lelkileg, fizikailag is tönkremész bele. Megéri? Tényleg megéri?

2015. máj. 24. 13:32
 13/13 A kérdező kommentje:
Mernék én lépni, ha nem találkoztam volna életem során sok tuskóval. Ugyanis régebben sokat jártam divatos, márkás (nem olcsó) ruhákba. Ekkor még nem voltam érett párkapcsolatra, csak szimplán tetszettek, majd jöttek a pasik. Én előbb rendesen megismerkedem velük, aztán döntök. Nem ígértem egyiknek sem semmit, de látták, hogy jómódú vagyok és igényes, viszont nem vágtam fel soha és nem éreztettem mással, hogy jobb lennék nála (hisz ez valójában is így van, még szinte semmit sem értem el). Viszont egy idő után ők kezdtek felvágni, "kibújt a szög a zsákból". Az egyik belevitt valami nagyon elit csapatba, rendkívül fennhordták az orrukat. A másik meg idézem: "a szolgáltatásaidért cserébe elhalmozlak mindennel, viszont eközben én nem leszek mindig veled". Na meg voltak olyanok is, akik eleve nagyképűen beszéltek, hogy mennyi helyen jártak és mennyi pénzük van (na de eközben a szüleikkel él és nem dolgozik). Oké, ettől kezdve lecseréltem a ruhatáram, gondoltam ez a baj... Okés, jöttek is a szerényebb fiúk. Viszont nekem is vannak "elvárásaim". Nem érdekel, ha szegény, csak lássam, hogy szeret és akar dolgozni. Na ilyet se sűrűn láttam. Én pedig eltartani nem akartam. Volt olyan is, akivel már majdnem jó volt, aztán elment bulizni és összeszedett mást. Egyetlen egy fiú volt, akivel tök jól elvoltam, aranyos volt, tanult, dolgozni is akar.... fu de szerelmes voltam... Ő meg kiderült, hogy biszex :D Kb. 1 évbe telt, mire kiderült és akkor se Ő mondta el nekem ... Hja és attól, hogy biszex még tetszhetek neki: lecsapott rá egy meleg fiú és vitt mindent. Gondoltam 20 év szingliség után csak össze kellene kaparni valakit. Aztán jött a barátom, udvarolt, rózsát hozott, ugyanakkor mesélt a terveiről és kitartott 2 hónapig. Addig voltam érdekes neki... Utána egyre jobban elhanyagolt és ez lett belőle. Szóval a sok csalódás és az, hogy láttam mennyi fiú nem akar elszakadni a szüleitől és csak nyámnyilák... na nekem ez nem kellett... Ő jól eltudta magát "adni". Na meg persze az is lehetett benne, hogy én már vágytam nagyon egy barátra. Én talpraesett vagyok és feltalálom magam bárhol, mentek állatokat, dolgoztam ingyen lovakkal, szeretek festeni, kézműveskedni, vezetni, barkácsolok, javítok, szerelek, emelett főzök, mosok, takarítok és tanulok, plusz dolgozok. Nem elég 24 óra :D Szóval ennyire szerencsétlen vagyok a párkapcsolatban és a múltból kifolyólag nem merek lépni. Hisz nem hiszek benne, hogy ezek után találnék normális férfit magamnak. Első körben talán el kellene magammal hitetni, hogy léteznek és nem pár száz, ezer km-rel arrébb...
2015. máj. 24. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!