Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma a biosz tanár mondott valamit, és azóta ezen gondolkozok, gondoltam megosztom veletek, hogy elmondjátok erről a véleményeteket. Van ezzel valakinek tapasztalata?
Szóval a biosz tanár azt mondta hogy a szerelem két ember között átlagosan 3évig tart,és utána átvált szeretetre.
Nektek erről mi a véleményetek?
Szerintem biztos van benne igazság.
De van tapasztalat vagy akármi ilyesmi?
Vélemenyeket kérek,mert kíváncsi vagyok hogy ti mit gondoltok erről.
Ma egész nap ezen gondolkoztam.
szexuális + birtoklási vágy = "szerelem".
mit gondolok? azt hogy 3 év elég sok idő.
Ezen kár gondolkodni.
Majd ha megtapasztalod, akkor vagy megdöntöd a tanár állítását, vagy pedig beigazolod, hogy igaza van. Ennyi.
Így van, a szerelem kemény kémia. Valószínűleg ez az előadás érdekelni fog:
Egyrészt ez nagyjából így van, tehát a test kémiáját tekintve előbb-utóbb mindenképpen csökken a lángolás. A szervezeted nem is bírná az állapotot, ami kicsit a bedrogozottságra hasonlít. Ez viszont nem mondható ki hogy fixen 3 év, van aki szerint másfél, stb. de azt lehet mondani hogy 1-2 évnél általában nem több. Mi a barátnőmmel 2 éve vagyunk együtt, nála most következett be a "visszaesés". Én eddig is, most is szerelmes vagyok belé de mindig is egy kicsit tudatosabban, kiegyensúlyozottabban, mint az ő rajongása. Szóval nem ugyanúgy változunk mi ketten sem. Van is mit dolgozni az ügyön :)
Az sem teljesen pontos, hogy ezután a szerelem automatikusan átvált szeretetre. Ez egyrészt nem automatikus hanem tenni kell érte, kiépíteni a kölcsönös tisztelet, bizalom, jó közérzet csatornáit még a nagy szerelem közepette. Ezért nem jó pl. ha túl nagy szerepet kap a szexualitás, mert elterelheti a pár figyelmét erről az építkezésről (pl. a problémákat nem megbeszélik, hanem helyette inkább dugnak). És jó esetben nem tűnik azért el a szerelem sem, csak megszelídül.
25F
És mi van azokkal, akik lassabban esnek szerelembe?
Szerintem nem kell megmagyarázni, hogy micsoda, miért van, meddig tart, egyszerűen örülni kell neki és élvezni. :)
Általában
~1-2 hónap
~fél-1 év
~3 év
~7 év
Szoktak lenni a vízválasztók
Figyelmedbe ajánlom #5-ös válaszoló (PearlDiver) írását.
Mindamellett némi pontosítást szeretnék eszközölni.
A szerelem nem ÁLTALÁBAN tart 3 évig, hanem MAXIMUM. Az első nagy vízválasztó az 5-6-ik hónap körül szokott bekövetkezni, aztán a 12-13.-ik hónap táján. A második év végére a párok 2/3 része már nem pár. Ha a harmadik év együtt találja a két embert, van esélyük rá, hogy az ő szerelmük átvált valami meghitt és mindennél erősebb ragaszkodássá, amit hívhatunk akár szeretetnek is, de annál jóval több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!