Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudnátok szerelmet érezni egy mélyen hívő, katolikus lány iránt, akinek valóban nagyon fontos szerepet tölt be az életében a vallás?
Nézd!
Ha zavarna akkor össze sem jönnék vele. el sem kezdenék vele kapcsolatot.
Aki összejön vele azt nem zavarja.
Igen. De vannak azért dolgok :) Ha emellett intelligens, és értelmes, nem akar engem megtéríteni, nem hánytorgatja fel, hogy én miért nem hiszek jobban. És nem olyan ember aki mindent gondolkodás nélkül követ.
Ha ezek megvannak, akkor persze, nagyon szívesen. Alapjában véve a vallás egy jó dolog, nagyon sok elméleti fizikus is hisz valamiben (Szóval a vallás és az intelligencia nem ütik egymást). Csak sokszor nagyon el vannak túlozva a dolgok és vannak rossz dogmák. De ez már nem ide tartozik :D
5. Az intelligenciához hozzá tartozik (a tiedhez is hozzá tartozna), hogy ne felszínesen elfogadjunk elterjedt nézeteket. Például lehet, egyáltalán nem vakon hisz valamiben, hanem nagyonis megalapozottan. És attól még józan és sikeres ember is lehet. Másrészt, annyi megválaszolatlan kérdés van a tudományban és vannak dolgok, amikre nincs más magyarázat, a létezésük pedig egyértelmű, hogy semmiképpen nem tekinthető nem intelligensnek valaki azért, mert hívő. Hogy miben és hogyan hisz, az más kérdés.
Nos, el tudom képzelni, hogy beleszeressek ilyen lányba, mivel magába a lányba szeretek bele, a jellemébe, mindenébe, nem a nézetébe. Mivel magát a katolikus vallást teljes egészsében elutasítom és a katolikus templomokat is megpróbálom úgy elkerülni, hogy ne a mellettük lévő járdán kelljen mennem, nem hiszem, hogy több lenne köztünk. Ettől még a lányt nem kerülném el vagy a katolikus embert, mert bennük az embert nézem, nem a katolikust.
Bíztam benne, hogy igen, de nem.
Ateista vagyok, így a mélyebb lelki egyesülésnek ez egy komoly gátja volt. Jelentős részben emiatt nem lett folytatás.
#7, természettudósok között élek, meglepően sok köztük a vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!