Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ő keresztény én meg ateista. Szerintetek?
Nagyon kedvelem ezt a srácot, már 7 éve ismerem és az elmúlt időbe elkezdtem hozzá vonzódni.
Az tudom, hogy én tetszem neki de szerintetek van értelme így belevágni a kapcsolatba ha ő és a családja nagyon hívők én meg teljesen ateista vagyok?
Légyszi csak normális válaszokat
17/L
A biblia azt mondja, ne csinálj magadnak faragott képmást semmiről, ami a mennyben, a földön, vagy a vizekben van, szóval gondolom katolikus, mert ők szoktam ilyet csinálni.
Nekik van pl a kereszten J3zus is.
Nos, a fanatizmust több dologra rá lehet húzni. Én magam is megalkuvást nem tűrő hívő vagyok, de jó értelemben.
Ha azt vesszük, hogy Jézus is utalt a törvényekre, amik azt mondják, hogy szeresd a te istenedet és fele barátodat, mint mahpgadat, akkor szerintem egyet 3rtünk, hogy ez nem fanatizmus, viszont, ha emellett nem támogatja a hívő, hogy valaki bűnöket követ el, azzal is a hitét 3li, hiszen ezzel Istennek az akaratát teljesíti.
Az, hogy mi számít bűnnek, egy komoly hívőnek mást jelent, mint egy ateistának, ennek a magyarázatára, indoklására most nem térek ki. De gondolom ezt ti is 3szrevettétek.
Ha te t3nyleg szereted, menj el egy jó pünkösdi, vagy baptista gyülibe egy pár alkalommal. számolnod kell majd azzal, hogy sok surlódás lesz köztrtek, márha tényleg hithű keresztény. Hit kérdésében neki lesz igaza, ha ezzel nem tudsz megbírkózni, jobb, ha tovább l3psz, viszont tudd meg, hogy egy kereszzény megbízhatóbb és korrektebb ember a kapcsolatában is. 3s ez nagyon nem mind1
Én vallásos vagyok, a párom ateista. Lassan másfél éve járunk és ebből még sose volt veszekedés. Sőt, amikor egyik barátom öngyilkos lett és náluk voltam még el is jött velem templomba.
20/N
Szerintem a legegyszerűbb ha már az elején megpróbáljátok egymás közt és őszintén lefektetni a játékszabályokat, hogy ez a későbbiekben a lehető legkevesebb bonyodalmat okozza.
Az egyik volt párom anyja is eléggé vallásos volt, már az első találkozásunk alkalmával az első fél órában rákérdezett a vallási és politikai nézeteimre.
Kedvesen elmondtam neki a politikai és vallási nézeteimet. (ateista vagyok) Majd pedig hozzátettem hogy utálok mindenféle vallási vagy politikai vitába bocsátkozni és elfogadom/tiszteletben tartom más hitét/világnézetét, amíg az nem szélsőséges vagy nem akarják rám erőltetni.
Mondjuk azt tegyük hozzá hogy ő nem egy XXI. századi keresztes lovag volt. Olyanokkal még nem volt dolgom.
Szerintem egy próbát bőven megérne. Tulajdonképpen nincs vesztenivalód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!