Miért van az, hogy itt, ha egy keresztény ember feltesz egy kérdést (ami persze a vallásával kapcsolatos), az ateista válaszolók általában próbálják lebeszélni a hitéről?
Ilyen jelenséggel nem találkoztam, de azt el tudom képzelni, hogy egy racionális probléma megoldásánál ez felmerül.
A jaj Istenem, azt hiszem rákos vagyok. Ha elmondok száz miatyánkot, akkor meggyógyulok? - típusú kérdésnél okosabb orvoshoz küldeni, mint a buzgó imában támogatni.
3. vagyok. Én nem vagyok (nagyon nem) hívő. De ha olyanra gondolsz, hogy mondjuk: "Isten ajándéka a fájdalom. - Hogyan kell ezt értelmezni?" kérdésnél tesz valaki vallásellenes megjegyzést, az simán taplóság.
Viszont vannak, akik téríteni járnak ide. Nos az sem helyén való.
Én inkább az ellenkezőjével találkozom, de sűrűn.
Vallási fanatikusok sorozatban járnak át a tudományos rovatba, lángpallossal terjeszteni a hitüket, asztalt verve állítva, hogy a tudomány egy humbug.
Mert a legtöbb vallás hülyeség, ellentmondásos, stb...
Az egyház meg egy erőszakos, primitív b..mokból álló gyülekezet.
Mert alapjában nem értik mi az a vallás. Az ő szemszögükből ez egy bolondság :) A hívő őrült az ésszerűség világában. Egy nagyra nőtt gyerek, aki még mindig azt gondolja, hogy van télapó. És innen nézve logikus, amit csinálnak: elmondják, hogy nincs télapó, mert hát hol van :)
Szerintem el kell fogadni, hogy onnan ahonnan ők nézik ilyen a világ. Tulajdonképpen tisztességesen járnak el.
Tegyük hozzá, ha a szakállas bácsin kívül bárki másban hinnétek, már rég elmegyógyintézetbe zártak volna titeket.
A vallás meg az elmebaj között a legnagyobb különbség, hogy vallásosból több van, így nem lehet mindegyiküket elzárni.
"Hát kedves itt előttem: ha már diliház, akkor sokkal inkább az ezóban szorgoskodó mély sötét ufóhívőket kellene bezárni, meg szellemlátókat, pénzért jósoltatókat."
Őket inkább börtönbe. Ők egészen más fajta hülyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!