Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy itt, ha...

Miért van az, hogy itt, ha egy keresztény ember feltesz egy kérdést (ami persze a vallásával kapcsolatos), az ateista válaszolók általában próbálják lebeszélni a hitéről?

Figyelt kérdés
Úgy, mintha egy pszichológiai betegségben szenvedne.

2014. dec. 4. 14:28
1 2 3
 21/24 Wadmalac ***** válasza:

A túlvilági élet kérdését én nem támadnám tudományos oldalról. Az, hogy nincs róla semmi tudományos bizonyítékunk, nem érv, amíg a cáfolatra sincs.

A vallásokkal nem itt van a gond. Hadd feltételezzenek bármit.

De amikor dogmatikus módon irányítanak tömegeket saját érdekeikkel szemben és a más hitűeket vagy "hitetleneket" támadják, átléptük a személyi szabadságjogok megsértésének határát. Még akkor is, ha az agymosottak elhiszik, hogy nekik jó az, hogy elvesztik a döntési szabadságukat.

2014. dec. 5. 14:01
 22/24 anonim ***** válasza:

"Ha két-három ember azt mondja hogy látott téged valami bűntényt elkövetni ,téged lesittelnek."

Tényleg? Ha én bemegyek most 3 barátommal a rendőrségre, hogy láttam a szomszédot, ahogy elásott egy hullát, nem is ellenőrzik, csak a szavamra adva lesittelik? Ejha.

Bizonyíték is kell. Nekem itt az a bajom, hogy ha valaki nem ért valamit, máris varázslatnak hiszi. Régen sem értettek egy csomó dolgot, hogy hogyan működik, de a tudomány szépen lassan megválaszolta őket.

A vallásos ember olyan, mint akit lenyűgöz egy bűvészmutatvány. Nem akarja tudni, hogy működik, őt elszórakoztatja, és kielégíti a hit, hogy ez varázslat. A nem vallásos ember pedig - mint jómagam - olyan, akit addig nem tud valami lenyűgözni, amíg nem tudja, hogy működik. Soha egy bűvésztrükköt sem tudtam élvezni addig, míg el nem mondták, hogy csinálják. Utána megláttam benne a csodát.

2014. dec. 5. 17:27
 23/24 A kérdező kommentje:
Részemről nem az Isten létezéséről van szó, hqnem hogy miért úgy fogják fel a nem hívő emberek, hogy ez csak hátrány. (mertez az én részemről nem hátrány, esdig csak előnyömre vált)
2014. dec. 5. 20:48
 24/24 anonim ***** válasza:
22-es, majdnem így van, de persze ami példát mondtál az sántít, mert megadtad a hulla helyét,a szomszéd kertjét, és ha nincs ott semmi, akkor bukta van. De ha a hulla eleve megvan és keresik a gyilkost, te meg a két barátod azt állítják egybehangzóan hogy egy eleve arrafelé is járó ember tette ,akkor bizony nagy mázli kell hogy le ne sitteljék az egyént.
2014. dec. 6. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!