Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelmes vagyok egy szenvedél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmes vagyok egy szenvedélybeteg férfiba, érdemes belekezdeni egy párkapcsolatba?

Figyelt kérdés

Egy munkahelyen dolgozunk, 8 évvel vagyok idősebb nála. Alkoholista és drogos - ezek a saját szavai önmagáról. 10 éve iszik és drogozik, kemény drog bár nem heroin/kokain. Hetente többször drogozik, sajnos a baráti köre is. Voltunk együtt szórakozni, beszélgetni...2 óra után előjött hogy alkohol kellene neki... még 2 óra elteltével már a drogon kattogott az agya. Egy őszinte ember, szeretnivaló. Többször töltöttük egymással már az éjszakát, de azt mondja, ne legyek szerelmes egy drogosba :( Önmagától akar megvédeni. Tudja hogy amit tesz, az rossz, de úgy érzem, nem akar leállni a drogról. A családja, szülei tudják, mit csinál. Én próbálnék segíteni neki valahogyan mert úgy érzem, szeretem és nem hagyhatom magára. Eddig egy komoly párkapcsolata volt ( ami 2 évig tartott ), azalatt nem drogozott, de átverte a lány és újra elkezdte.

Volt valaki hasonló élethelyzetben? Nem tudom mit tegyek, szeretem őt.

2015. ápr. 4. 22:33
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a szívem mélyén tudom hogy teljesen igazad van :( Ha ő maga nem akar leszokni, nem is fog :( Köszönöm a válaszodat.
2015. ápr. 4. 23:46
 12/26 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Drogambualncián dolgoztam másfél évet. Sajnos én is ezt tudom mondani, ha még az sem motiválja a leszokásra, hogy ott lennél te neki, lehetne egy normális élete, akkor állandóan harcolhatsz majd a droggal, akholollal. Olyan ez, mintha lenne egy harmadik fél is a kapcsolatban. Ő meg, egy idő elkezdi titokban csinálni, ha nem akar téged leveszíteni, elindul a hazudozás, stb. Látom a hozzátartozókon, mennyit sírnak, a szerelmet felváltja a tehetetlen düh, szomorúság, és hasonlóok... Arról már nem is beszélek, ha gyereket is szeretnél... Sajnálom a fiút is, nagyon kegyetlen börtön a szenvedélybetegés, és még akkor is nehéz belőle kijönni, ha valaki nagy elszántsággal elindul kifelé. Sokszor az a motiváció, hogy találkozik valakivel, aki szereti, és miatta le akarja tenni. De az alapján, amit írtál, nálatok még erről sincs szó... Szóval, sajnos azt javaslom én is, a te érdekedben, hogy megkíméld magad a későbbi fájdalmaktól, aminek, ha ő nem hagyja abba a drogot, alkoholt, nagy valószínűséggel így is, úgy is az a vége, hogy szakítotok... (egyébként azt is elhiszem, sokszor nagyon szerethetők a szenvedélybetegek, kicsit olyan gyermekiek, kiváltják a gondoskodni, megmenteni vágyást is, főleg a nőkből...) Az az igazság, hogy én soha nem mennék bele párkapcsolatba olyan szenvedélybeteggel, aki még csak nem is akarja letenni. Az a párkapcsolat előbb-utóbb pokollá válik. Sajnálom, hogy ezt írom, de ez az őszinte véleményem.

2015. ápr. 5. 12:55
 13/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, köszönöm az őszinte válaszodat! Kemény szavak :(

1 hónapja jöttünk csak össze, ezért nem írom még hogy párkapcsolat. Azt hogy ő mit érez, nem tudom....nehezen beszél az érzelmeiről. Csak egyetlen komoly párkapcsolata volt élete során, beszélgettem erről a barátaival. Alapból félénk, nem nagyon mer nyitni mások felé. Velem őszinte, legalábbis egyelőre, beszél az életéről és mindig mondja hogy tudja: ő egy alkoholista drogos.

Gyermeket nem szeretnék már, van 2 kis gyermekem, az édesapjukkal külön élünk. Ő is azt mondja, nem akar gyermeket.

Nem tudom mit tegyek, ha én is magára hagyom, még mélyebbre süllyed :( Talán érdemes lenne beszélni az édesanyjával és közösen erősíteni benne hogy vannak akik szeretik és féltik őt?

Iszonyú világ ez, a napokban kezdtem utánaolvasgatni, leszokásról, visszaesésről, stb...kemény harc.

Köszönöm hogy írtál. Lehet tényleg nekem kellene erősnek lennem és magára hagynom. Rengeteget gondolkozok ezen, ezzel fekszem és ezzel kelek.

2015. ápr. 5. 15:03
 14/26 anonim válasza:
Igen, pontosan ez az, ami idővel egyre nehezebb egyébként... "ha én is elhagyom, akkor mi lesz vele...?" Motiváció születhet később is, talán ha már erősebben kötődik hozzád, és elkezd félni, hogy elveszít, de, sajnos, a drog és az alkohol nagyon kemény ellenfél... Vannak ambuláns formában segítséget adó helyek, és vannak bentlakásosak is. De mindegyikhez kell az ő szándéka. Keress rá arra az interneten, hogy "motivációs interjú alkohol", és olvasgasd, hátha találsz olyat, amit hasznosítani tudsz. Én azt javaslom, hogy adj magadnak egy határidőt. Amíg a szerelem erős, addig hiába mond bármit is az ész, úgyse tudsz kilépni ebből a kezdődő kapcsolatból. De mondhatsz magadnak egy határidőt, akár neki is, hogy mellette leszel pl. egy évig, utána csak akkor, ha küzd a szenvedélybetegség ellen. Tudom, hogy ez is nehéz, és az érzelmek nem értik ezeket a határidőket, de azért mondom, mert így te talán nyugodtabb leszel, hogy megpróbáltad... és ha mégsem változtat, akkor nem veszel magadra olyan felelősséget, mely valójában nem a tied, hanem az övé, hogy mi lesz vele, ha így folytatja az életét.
2015. ápr. 7. 00:09
 15/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló, nagyon köszönöm a szavaidat! Egy kis reményt adott most... lehet tényleg jó lenne egy határidőt kitűzni. Addig ha jobban kötődik esetleg hozzám, hátha utána könnyebben mondana le a szenvedélyéről. Végülis 1x már sikerült neki egy párkapcsolat miatt, hátha most is fog. Aztán ha mégsem, magamra vessek. Van 2 gyermekem, nekem rájuk is gondolnom kell, de a tanácstalanság engem is "megöl" lelkileg.

Mindenkinek nagyon köszönöm hogy vette a fáradtságot és megosztotta véleményét, nekem mindegyik hasznos volt. Azt látom hogy ez egy kemény világ, és ebben csak megerősítettetek.

2015. ápr. 7. 12:04
 16/26 A kérdező kommentje:
Aki esetleg figyelemmel kíséri a kérdésemet: ma délután azt mondta ez a fiú, hogy abbahagyja a drogozást. Egy hete nem nyúlt hozzá. Bizakodó vagyok! :)
2015. ápr. 14. 18:30
 17/26 anonim ***** válasza:
Ez nagyon jó hír. Reméljük, hogy sikerül megszabadulnia tőle.
2015. ápr. 14. 22:15
 18/26 anonim válasza:
Szuper! :) Próbáljátok az időt minél jobban kitölteni értelmes programokkal, mert az egyik legerősebb visszaesési veszély az unalom. Ha nincs mivel foglalkozni, akkor sokkal könnyebben bekapcsol a sóvárgás. Menjetek ide-oda, beszélgessetek sokat, kiránduljatok, stb.
2015. ápr. 15. 09:04
 19/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

A probléma most annyi hogy egyelőre kicsit behúzta a kéziféket, már ami a kapcsolatot illeti.... tegnap azt beszéltük hogy egyelőre barátság + néha szex. Nem tudom ennek van-e köze a droghoz, illetve a letételéhez. Mindenesetre mellette állok, barátilag, emberileg. Lehet kapcsolat nem lesz belőle...de majd alakul. Én nem zárkózok el és ő is akar engem csak talán megijedt egy kicsit az új helyzettől. De mindenben segítem a leszokást illetően. Ha ő akarja ( márpedig azt mondta, le akarja tenni ), sikerülnie kell.

2015. ápr. 15. 09:18
 20/26 A kérdező kommentje:
Ha valaki esetleg visszaolvas: visszaesett....újra a droghoz nyúlt. Ördögi kör lesz és szélmalomharc, de nem adjuk fel!
2015. ápr. 23. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!