Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek Istennel szemben bün ha a velünk azonos nemüekhez vonzodunk? :/ Isten azt a parancsolatot hagyta nekünk h szeresük egymást" mert ebben az egyben mind a 10 megfogamlik. Mért itélik el a "más" emberekket?
Pl. házasságon kívüli kapcsolatban is szerethetik egymást emberek, mégis bűn.
Az első parancsolat: Szeresd az Urat a Te Istenedet…
A második: Szeresd felebarátodat…
A második parancsolat önmagában nem elég. Mert ha Isten nélkül mindenki maga dönti el kit szeret, hogy szeret, akkor félresiklik a dolog. Istentől tanulhatjuk meg milyen az igazi szeretet.
Hogy miért vannak ferde hajlamú emberek? A Biblia nem ítéli el őket, csak ha nem nyomják el magukban hajlamaikat. Igazságtalannak tűnik. De akkor kérdezhetnénk azt is ha valaki mondjuk karok nélkül született, hogy miért nem vezethet autót?
#10:
Vagyis például egyik oldalról mereven elítélni a melegeket, a vágyaikat és érzéseiket, megbélyegezni őket és megpróbálni tűzzel-vassal üldözni vagy "meggyógyítani" őket.. Másrészről túlreprezentálni őket a médiában, melegjogi törvényeket hozni a klasszikus család intézményének rovására, beletölteni a gyerekek fejébe, hogy ők döntik el a saját nemüket, és a konzervatívokat meghurcolni, ha mindezt nem tűrik szó nélkül.
Szerintem.
#11: ennyi érvelési hibát egy rakáson...
Azért karok nélkül autót vezetni, meg valakit szívből szeretni két nagyon különböző dolog. Ha nem érted, hogy miért, gondold végig, hogy melyikkel hány embernek ártasz, vagy hányat sodorsz potenciálisan veszélybe, illetve hogy mi jót okozol vele. Ha szeretsz valakit, azzal 2 ember boldogságát biztosítod. Ha végtagok nélkül autót vezetsz, azzal jót senkivel nem teszel, ellenben számtalan embert veszélybe sodorsz.
Na, ezrét rémesen torz a példád.
katolikus vagyok :)
nem bűn :)
mondjuk sajnos ebben a témában nem vagyok olyan nagyon tájékozott....csak annyit tudok,h maga a homoszexualitás nem bűn,Isten sem tartja annak,a pápa sem ítél el,az egész Egyház nem ítél el :)
azt viszont nem tudom...h azonos neművel való kapcsolat mennyire számít bűnnek...esetleg nézd meg vmilyen keresztény portálon,sok ilyen van fent a neten :)
#15 "tudomány fejlődésének megakadályozása kivégzésekkel"
Egyrészt baromira általánosító a kijelentésed, másrészt elsiklasz a tény felett, hogy a középkorban éppen a kereszténység biztosította az antik tudáskincs megmaradását és a szerzetesrendek csinálták az oktatást. Oké hogy óriási elvi hibákat követtek el pl. Galilei visszaszorításával, de azért messze túlreagálod.
És nézd meg ma az Egyházat: hol látsz benne tudománytagadást? Tudod te, ki az a Ferenc pápa egyáltalán?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!