Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok milyen hatással lenne rátok az ha a nem rég megismert kedvesetek szakítana veletek azért mert szembesül azzal a ténnyel hogy sokkal gazdagabbak vagytok nála?
Aztán miért kéne mindenkinek magának vásárolnia? :D Ha valaki gazdag, akkor az nem azt jelenti, hogy épphogy csak van magára pénze, hanem akkor már igazán belefér, hogy két emberre vásároljon ételt... Normális embereknél a pénzből nincs szerintem probléma... A csórónak meg nem kell semmit megadnia a gazdagnak amihez az hozzászokott, hiszen aki gazdag, az meg tud adni magának bármit, nem?
Ez innentől kihasználás, nem? Mit ad ezért cserébe a szegényebbik fél? Semmit nagyon. Ráadásul ez is csak addig tart amíg a gazdag meg nem unja a dolgot.
A kasztrendszer is ez alapján működött, mindenki a saját társadalmi osztályán belül mozgott.
A nagy gazdasági elétrés, előbb-utóbb mindenképp vitát szül. A csórób úgy érezheti, hogy fogságban van, hisz a gazdag nélkül önállóan nem lesz képes létezni vagyis a gazdag nagyjából önkényúrként bánhat vele. A gazdag pdig úgy érezheti, hogy kihasználják.
Lehet tévedek, de egy párkapcsolatban, egy házasságban minden közös. Közös a boldogság, közösek a problémák, közös az öröm, közös a bánat, közös a pénz! Mi így élünk a férjemmel!
Mikor megismerkedtünk az én szüleimnek sokkal több pénze volt, mint az ő családjának, de ez nem okozott sosem gondot. Ma mindkettőnknek olyan munkája van, amire vágytunk, és együtt értünk el mindent. És átlagon felül, nagyon jól élünk, mondhatni bármit megvehetünk.
Na ja ez szép. De sokaknál van az hogy az egyik fél 500 ezret keres a másik fél meg minimálbért. Ez az egyenlőtlenség biztos, hogy gondokat fog szülni később.
Ha más nem is a gazdag bármikor kihajíthatja a csórót aki így az utcára kerül és a kevéske pénzéből nagyjából meg is hal.
A gazdagabbik talán még is nézi a haláltusáját miközben jókat falatozik a legdrágább ételekből.
De ha más nem is ilyenek biztos lesznek:
"Nélkülem sehol nem lennél"
"Én háromszor annyit keresek ergo én mondom meg mi lesz nem te"
"Te beszélsz? Ott a helyed ahol a tárcád!"
És mindig a gazdag félnél lesz a hatalom akármennyire is "egyenlőek". A gazdag dönti el végül mire költi el a - saját - pénzét. Vagyis hiába akar a csóró ezt vagy azt úgyis az lesz amit a gazdag mond minimális kompromisszumokkal.
"Ez innentől kihasználás, nem? Mit ad ezért cserébe a szegényebbik fél? Semmit nagyon."
Miért várná el a másik, hogy költsön rá? Arról volt szó, hogy meglenne mindenük. Nem azért járunk valakivel, hogy "de jó, lesz, aki költeni fog rám":D Ez butaság lenne:D Azért jövünk össze valakivel, mert szeretjük. Szóval meg, ha a másik nem tud hozzátenni anyagilag, akkor ott van, nagyon sokat számít, hogy szereti. Nem csak anyagiakban kéne gondolkodnod. Hát ,a kérdezőnk meg talán legközelebb olyan társat fog kifogni, aki pedig igazán szereti, és boldogok lehetnek együtt. Gyakorlatilag kidobta a pasi, mert pénze van, és ettől megsértődött rá, és kicsit mintha meg is undorodott volna tőle. Nem kell ilyen pasi után könnyeket hullatni. Találsz jobbat! Vagy, ha nem rólad van szó, kérdező, akkor meg örülj; remélem, ez csak egy példa volt. Elég bizarr lenne, ha ilyen megtörténne.
Na ja. De én nem bírnám ki, hogy azt kell nézni ahogy ő dőzsöl én meg mindig a koszos csóró vagyok amolyan töltelék-ember akitől bármikor meg lehet szabadulni.
Jesus, ez nem a vagyontól függ, hanem hogy valakinek alapból zsarnokoskodó-e a személyisége vagy sem. Akinek nem és nem is egy bunkó paraszt az nem fog ilyesmikkel jönni, hogy ott a helyed ahol a tárcád és hasonlók. Ha meg a nő a pénzesebb akkor meg alapból nem mert szerintem az a nő aki normális férfit akar maga mellé, nem fog szándékosan alsóbbrendűt csinálni a másikból csak mert annak kevesebb a pénze.
"a gazdag bármikor kihajíthatja a csórót aki így az utcára kerül és a kevéske pénzéből nagyjából meg is hal"
Ha kb. meghal ha kihajítja őt a másik akkor mi lett volna vele, ha eleve össze sem jönnek, még hamarabb meghalt volna? Ez azért eléggé extrém, a többség azért egyedül is meg tud élni, maximum egy alacsonyabb színvonalon. Legalábbis ha feltételezzük, hogy most két dolgozó személyről van szó, nem egy gazdagról meg egy ingyenélő naplopóról.
Meg mi az, hogy semmit nem ad a szegényebb fél cserébe? Mit kéne adnia? Egy kapcsolat nem cserekereskedelem, hogy minden egyes dologért kötelező legyen kapni is valamit. A kihasználás pedig nem ez, hogy elfogad valamit a másiktól. Akkor kihasználás, ha ez konkrétan így is van, hogy csak ezek miatt van az ember a másikkal, de ezt azért lehet tudni, így van-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!