Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lehet egyszerre kettő férfit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet egyszerre kettő férfit szerelemmel szeretni? Miért mondják azt a legtöbben, hogy ez nem lehetséges? 28/N

Figyelt kérdés
Jelenleg 3 éve van egy élettársam, aki 35 éves, s ő előtte 6 évig volt már egy élettársam, de vele könnyű volt a szakítás, mert mindketten mást szerettünk. Most viszont egy nehéz helyzetbe kerültem, mert szerelmes lettem egy 47 éves férfiba, miközben van élettársam és úgy érzem mindkettőjüket szeretem, de döntenem kell, mert ebben a mai magyar társadalomban alig fogadják el azt, ha valakinek több párja van, és azt mondják, hogy akkor az nem szerelem... Felsorakoztattam mindkettőjük mellett az érveket és ellenérveket, de mindkettőnél ugyanannyi lett. Mit tegyek...? Döntenem úgyis nekem kell, de azért kíváncsi vagyok a véleményekre...

2014. nov. 23. 15:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
10-es vagyok.Most jutott eszembe,hogy már láttam ilyen filmet.:/
2014. nov. 23. 16:18
 12/23 kolosszus22 ***** válasza:

Micsoda szemetek ezek a pasik, ki akarnak sajátítani, nem szeretnének felváltva dugni, ejj micsoda világ ez! :D Amúgy válaszd az újat, mert azt is szokták mondani ha igazán szeretnéd régit most nem lenne helye az újnak, legfeljebb benne van a pakliban h később megbánod, de akkor meg tanultál valamit.

27F

2014. nov. 23. 19:41
 13/23 anonim ***** válasza:
Attól tartok, hogy nehezen köteleződnél el bárki mellett is.
2014. nov. 23. 19:43
 14/23 kolosszus22 ***** válasza:
Ui: Nekem az a meglátásom más szemszögből nézve, hogy nem ők akarnak kisajátítani, hanem te vagy az önző, mert neked minden kellene, nem tudsz áldozatot hozni és lemondani valamelyikükről. Talán figyelembe kellene venni, hogy egy kapcsolat nem a te igényeid kielégítéséről szól, abban normál esetben 2 ember van, saját elképzelésekkel, célokkal és életvitellel, nekik pedig nincs a terveik között, hogy más férfiakkal osztozzanak a párjukon és 3 embernek tervezzenek jövőt.
2014. nov. 23. 19:45
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az okos válaszokat, mindegyik tanulságos, elgondolkodtató és hasznos! 10-es: ez nem a szexről szól. Mi annak a filmnek a címe? Megnézném. :)
2014. nov. 23. 23:18
 16/23 A kérdező kommentje:
Egyébként az egyetemes szeretet azt (is) jelenti, h lehet egyszerre többet is szeretni, csak ezt még a mai társadalom nem tudja elfogadni, mert a többség szerint az a helyes, ha egy párja van mindenkinek, mint a pingvineknek... :)
2014. nov. 23. 23:20
 17/23 anonim ***** válasza:
Nem vagyok pingvin. Beszállhatok? 41F.
2014. nov. 26. 23:36
 18/23 anonim ***** válasza:
amelyiknek több péndze van, az a nyerő
2014. nov. 26. 23:41
 19/23 anonim ***** válasza:
Szia, neharagudj de eggyet kell ertsek a 2-es Kommentelovel!!!!!Azt mondod ha az idősebbre gondolsz öröm tölt el a másik meg megszokás,na hát akkor gondollozz el kit szeretsz,mert szerintem megadtad a választ magadnak!!!!De én mégis azt tanacsolnam neked kedves kérdező,hogy biztosat a bizonytalanért ne adj!!!!!
2017. okt. 21. 10:53
 20/23 anonim ***** válasza:

2014 novembere óta már csak tudott dönteni a kérdező. Egyébként azért furcsa, mert mit mondasz a gyerekednek? Két nevelőapja lenne? Vagy két családfő lenne egy háztartásban?

Kicsit gyerekes a kérdés: Tudod, mit jelent, hogy szerelemmel szeretni? Állítólag sokan "tudják", mégis a házasságok fele válással végződik. A szerelem azt is jelenti, hogy az EGÉSZ életed el tudnád képzelni az illetővel, akkor is, ha problémák lesznek közben. A tapasztalat szerint erre nagyon kevesen képesek sajnos. Nekem finoman szólva kétségeim vannak, hogy te ezt hirtelen két emberrel is el tudnád képzelni ilyen hosszú távon. Nem feltétlen lehetetlen, de bizonyítanod kéne. Ez a részedről is nagyobb energiát igényel, két férfinek a kedvében járni, több áldozat a részedről, ezt is kell vállalnod. Ez az általad elutasított európai gondolkodás mindössze csak józanságon alapul.

Azért is tartalak gyerekesnek, mert elvárnád a két férfitől, hogy a te kívánságaid alapján legalább megtűrjék egymást, és ha ezt nem teszik, akkor már "kisajátítás". Semmibe veszed az ő igényeiket, vágyaikat, és a sajátodat akarod érvényesíteni mindkettejük felett. Jó, hogy nem akarod az egész világot elirányítani, és aki nem úgy érez, nem úgy gondolkodik, hogy az neked kedvezzen, azt megbélyegzed kisajátítással és hasonlókkal? Az ő döntésüket el kell fogadnod.

Bár nem ismerlek téged és a két férfit sem, az ide írt soraid azt sugallják, hogy te akarnád irányítani mindkettőt, idővel elnyomnád őket, és ők nem éreznék jól magukat veled. De ez alapján a gyanúm, hogy az egyetlen párod sem érezné jól magát veled egy idő után, mert kisajátítod. Csak a "kisajátítást" kivetíted rá, pedig tebenned van ott.

A legnagyobb probléma a kérdésben: Még ha tegyük fel lehetne két férfit szeretni, ez a "szeretet" a te esetedben nem igazi szeretetnek tűnik, mert csak magadra gondolsz vele, csak a te jóléted tartod szem előtt, az övékét nem. Így erre az esetre a válaszom: Nem lehet két férfit szeretni. Nem látom az odaadást, azt a szerelmet, hogy szinte bármit megtennél legalább az egyikért. Legalábbis az ide írt soraidból ez jön le nekem.

Ugyan évek teltek el a kérdés feltevése óta, a véleményem leírtam.

2017. okt. 21. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!