Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Körülmény indokolhatja-,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Körülmény indokolhatja-, igazolhatja-e azt, hogy valaki szeretőt tartson?

Figyelt kérdés

Senki semmilyen következtetést ne vonjon le, ez egy FELTÉTELES helyzet, és csupán ELMÉLETI síkon szeretném kikérni a köz véleményét a dologról.

Ha van két ember, aki szereti egymást, és eszük ágában sincs szakítani, de mondjuk a szexuális vágyai az egyiknek sokkal "kiterjedtebbek", és mennyiségileg is nagyságrendekkel nagyobb az igénye, akkor emberileg igazolható lehet-e a szerető?

Szét lehet-e adott esetben választani az amúgy évek óta tökéletesen működő érzelmi dimenziót, a pusztán testiségeket jelentő igényektől? (és azok kielégítetlenségéről)?

2014. okt. 15. 18:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Csendes derűvel várt haza, és soha nem faggatózott, mert nem akart hazugságra kényszeríteni.

Majd ha egyszer alkalmad adódik, faggasd ki a nagyszüleidet. Valószínűleg tudnak mesélni hasonló dolgokról.

2014. okt. 15. 21:57
 22/26 A kérdező kommentje:

Kedves 18-as:

Bárcsak ilyen lenne minden nő!

Kedves 20-as:

A feleséged tényleg kincs. A legtöbb nő alig várja, hogy hazugságon kaphassa a pasiját.. A feleséged bölcs, és nagyszerű asszony lehet.

2014. okt. 16. 10:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszodból már látom hogy eléggé szűklátókörű vagy.
2014. okt. 16. 18:01
 24/26 TheHope ***** válasza:
52%
Soha nem indokolt a szerető. Tudod miért nem? Mert mindig van választásod. Szereted a párod,de nem éled ki magad vele szexuálisan (tudom,hogy elméleti síkon feltett kérdés,ezt általános kérdésként teszem fel)? Akkor vagy elfogadod,hogy bizony nem Ő az,akire eddig is vártál és elfogadod,hogy tovább kell lépni,vagy elfogadod ilyennek amilyen és együtt maradsz vele. Mindenesetre a szex olyan,mint az evés,vagy az ivás,csak épp nem a testre,hanem a lélekre gyakorol hatást. Mindenki maga dönti el Ő mit igényel egy kapcsolatban és eldönti megkapja-e vagy sem. De a megcsalás SOHA nem indokolt és a legcsúnyább dolog a világon. Amúgy meg,ha valakit igazán szeretsz akkor sem tudnád megcsalni,ha nem elégít ki szexuálisan. Úgyhogy már maga az elmélet sántít :)
2014. okt. 16. 19:07
 25/26 A kérdező kommentje:

Látom, elég sok éllovasa van a "hűség mindenek felett, mert CSAK" mozgalomnak. A baj csaj az, hogy értelmes megoldást ezek közül senkitől se olvastam.

"Legyél hűséges, mert csak!"

"Ne csalj meg senkit, mert az a világ legundorítóbb, leggusztustalanabb legalantasabb dolga, és az ilyen már nem is ember"

Nem értem, ezek az emberek miért csak a propaganda dumát tudják tolni... A probléma valós.. A problémával nagyon sokan küzdenek!!!

Ha annyira igazatok lenne, akkor nem végződik ennyi házasság válással? (nem ritkán tönkre téve ezzel a gyerek gyerekkorát, hogy csonka családba kell felnőnie)

Azt sem értem, miért van az, hogy 30-40 vagy végidősebb emberek miért keresik még mindig az "igazi"-t, a boldogságot reményvesztetten? Miért van ennyi boldogtalan, magányos ember?

Szerintem azért, mert baj van az értékrendetetekkel...

Az egyik legfőbb értékrendbeli hiba nálatok:

Az etikailag elfogadható, sőt, kifejezetten helyes cselekedet elhagyni azt, aki szeret, tisztel és megbecsül (úgy, hogy ez kölcsönös is ráadásul) csak azért, mert esetleg bizonyos téren az igények mennyiségileg eltérnek? Ez már eleve nem normális hozzá állás.. Persze a "normális" ez-esetben elég relatív, mert számomra teljesen elfogadhatatlan a szeretetre, szerelemre, összetartásra épülő kapcsolatot kukába dobni egy olyan testi dologért, ami a változó korral amúgy is elillan... Nekem nem olyan nő kell, aki jó az ágyban, de érzelmileg, emberileg egy selejt.. Nekem olyan nő kell, aki mellett amikor felébredek 80 évesen, mosolyogjak, és örüljek, hogy vele éltem le az életem...

Szerintem a fentebbi értékrendbeli különbség már önmagába legitimizálhat egy-egy félrelépést, vagy hűtlenséget, de az a tény, hogy aki ezt kifejezetten emberiség elleni undorító megbocsájthatathan féreg viselkedésnek titulálja, az vagy egy álszenteskedő hü lye, vagy pedig egy olyan frigid nő (esetleg töketlen férfi), aki a fentebb vázolt helyzetben fél, hogy az "áldozat" szerepébe kerülhet.

És itt jön képbe az értékrendbeli különbségünk másik sarkalatos pontja...

Fordított helyzetben, én ha szeretek valakit, de nem tudnám kielégíteni a szexuális vágyait a szerelmemnek, akkor elfogadnám azt a tényt, hogy kénytelen lesz megoldani másképp.. Ahelyett, hogy "lecserél" mint egy elhasznált konyharuhát...

Harmadik kitétel:

Különbséget kell tenni az érzelmi, és a testi dimenzió között, főleg hűséget tekintve... Alkotni kell az alaposabb vizsgálhatóság érdekében olyan fogalmakat, hogy érzelmi hűség,és testi hűség... Az érzelmi hűség az azt jelenti, hogy vigyázunk arra a "tűzre", ami bennünk ég a másik iránt... A testi hűség a hagyományos értelemben vett hűséget jelenti, tehát hogy nem dugunk félre... A megcsalás szerintem odáig bele fér, ha az egy eszköze annak, hogy a szerelmünket, és az érzelmi hűségünket megőrizzük. Ott kell abbahagyni a testi megcsalást, amikor a másik iránt érzések kezdenének kialakulni... Azt nem szabad engedni, és ha elkezdődik, le kell tudni állítani...

Visszatérve a "mi lenne fordított helyzetben"-re, ha nem tudnék megadni mindent és/vagy elégszer a páromnak szexuálisan, akkor menjen félre de 1.: nem akarok tudni róla, sem rájönni, sem beszélni róla. 2.: ne szeressen belé, tudja hogy hol a határ, ha jönnek az érzések, le kell állni.

Hosszú lett, amit írtam, de tudnék még mindig mondani hozzá pár észrevételt.. Lelkileg közben felkészülök a hozzászólásom további véres-szájú lehurrogására :D

2014. okt. 17. 15:05
 26/26 TheHope ***** válasza:
63%
Kedves kérdező. Azt mondod az értékrendünkkel van a hiba,amikor azt írod,hogy menjen félre csak ne tudj róla,ha fordított esetben lenne ez? Már maga a kérdés amit feltettél egy paradoxon volt tekintve ahogy már megannyian köztük én is leírtuk,akit szeretsz nem csalsz meg. És nem ezzel fogod bizonyítani,hogy hejj ,de mennyire szereted,hogy megengeded hogy félrekeféljen (elnézést a kifejezésért,de kb ez a jelző tükrözné az állapotot legjobban),hanem azzal,hogy elengeded. Ha valakit igazán szeretsz,elengeded,ha visszatér hozzád valóban egymásé vagytok. A spiritualitás is ezt tanítja. És ne mondd azt,hogy másoknál van értékrendbeli hiba,csak mert Te másképp gondolod,mert ez tiszteletlenség... :)
2014. okt. 17. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!