Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek a barátom exével?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek a barátom exével? (bonyolult:/)

Figyelt kérdés

Egy hónapja járok a barátommal (legyen Á.), de az a helyzet, hogy rettentő féltékeny vagyok a volt barátnőjére, J-re. A helyzet viszont egy kicsit bonyolult. J-t 9 éve ismerem, egy általánosba jártunk, évfolyamtársak voltunk valamint Á húgának egyik legjobb barátnője. A történetben szerepel még valaki, L, aki Á legjobb haverja. Na most. J, amint megtudta, hogy Á-val együtt vagyok, egyből ráhajtott L-re. Csakhogy, miközben L-t hülyítette (nagyon durván, és most meg közölte, hogy csak barátként tekint rá, erre együtt filmeztek, szegény srác meg totál beleesett...) először "csak" Á húgánál kérdezősködött, hogy van-e velem olyan boldog, mint vele volt meg stb... Aztán rákattant Á-ra! Amint felmegy arra a hülye facebookra, J egy félpercet sem várva, rá ír. Találkozgatni akar vele, találkoznak, folyamatosan fogdossa. Csak róla tud beszélni (ezt L mesélte), és L szerint még mindig szereti, de nem értem, J dobta Á-t. A csaj dobta el magától -.- És folyton előjön, témaként ha beszélünk. Ez még csak a töredéke annak amiket csinál... Egyszerűen része az életünknek és nem tudok mit tenni ellene :( Ötlet?

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú, és szövevényes! Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

Én 15L Á:17F J:16L L:16F

2014. júl. 24. 23:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem fiú és lány,férfi és nő között nincs barátság,csak valami annak látszó !!!

Az én elgondolásom szerint,még munka kapcsolat során is felmérjük a másikat mint a másik nem. Elgondolkodunk rajta a helyzettől függetlenül tetszene-e,vajon milyen lenne megölelni,megcsókolni stb. Mindenképen valami gondolattal,érzéssel magunkba eljátszadozunk ,tehát még ha csak gondolat szintjén is marad ,ezért vagy mind a ketten,vagy csak az egyik fél ,de ’’ huncut ,, volt……….

Konkrétan a Te esetedben Kedves Kérdező,sok ilyen típusú lányt ismertem,akik szerették a maguk körül lévő embereket a saját kényük,kedvükre irányítgatni.

Mint agy pók aki a szálakon keresztül irányítgat mindenkit.

Ez a helyzet akkor lehetséges ha,az ’’ áldozatok,,mindegyike gyenge akaratú,személyiségű.

Ilyen esetekben lényegtelen az igazság,úgy is a Pók a szálakat úgy fogja keverni,hogy abból Ő jöjjön ki jól.

Mond meg a párodnak nem Ő benne nem bízol, hanem az ex-ben nem.

Fordított esetben ő sem tapsikolna, és elvárod,hogy most zárja rövidre a dolgot az ex-vel. Viselkedjen felnőtt,tartásos férfiként,akire büszke lehetsz és akiben megtudsz bízni.

Nem mondhatod meg egy másik embernek kivel barátkozzon,de hát csak van pasikádnak az ex-én kívül elég fiú haverja – nem?

Vannak nők akik úgymond ’’ Marilyn Monroe –komplexusuk ,, van , személyes sértésnek veszik,ha nem minden körülöttük lévő férfi őket akarja.

Ezek a nők kifelé nagyon menőnek mutatják magukat,de valójában nekik van önértékelési hibájuk. Nem tudnak egy normális hűséges kapcsolatban lenni,mert az nem elég nekik,mivel állandóan kell több férfi megerősítése nekik a külső világból – szánalmas!

2014. júl. 25. 12:46
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettek. Annyira, hogy ma erőt vettem magamon és beszéltem Vele, de nem sok sikerrel.. sőt.. Azt mondta, annyira nem szeretné megszakítani a baráti viszonyt J-vel, minthogy velem szakítson.

10. válaszoló: Most elképzeltem egy lányt, aki felháborodva írja a "De mi akkor is szerelmesek vagyunk egymásba és igenis felelősséggel gondolkodunk/cselekszünk stb.." kommentet. Én kb. ilyen reakciót várnék a te helyedben. Az a helyzet, engem sosem érdekelt maga a "szerelem". Nem izgatott az, hogy most mikor leszek szerelmes és nem érdekelt soha, hogy csak nekem nem volt barátom, sose volt, "na, most szereznem kell egyet" szindrómám. Én nem mondom szerelemnek ami köztünk van, mert ez a szó egy "tinédzser kislány" szájából, (aki jelen esetben én vagyok) semmitmondónak hangzik. Erre szokták mondani a "nagy" emberek, hogy majd elmúlik. Ami köztünk van, az egy sokkal mélyebb és erősebb kötődés, szeretet és elfogadás amit valaha bárki iránt is éreztem. Nem tudom, milyen reakcióra számítottál, de én így írnám le a kapcsolatunkat.

Kedves utolsó!

J pont ilyen. Élvezi, ha maga körül forog minden és, ha egy társaságban már egy valaki nem kedveli, inkább otthon marad. (Az én helyzetemet tekintve ez szerencse) Teljes mértékben bízom a páromban, ezt Ő is tudja, és ezért nem érti, hogy akkor mi bajom, hiszen J semmit nem akar tőle..

2014. júl. 25. 21:34
 13/13 szakor válasza:

Ha mély érzelem és elfogadás van köztetek, akkor tényleg mi a problémád? Ha elfogadod a helyzetet, akkor mi ellen ágálsz? Egy hónap alatt mély kötődés, elfogadás, bizalom, stb...? Akkor miért a féltékenység, s mire?

A féltékenység a bizalom hiányát jelenti. Ön- és a másikba vetett bizalom hiányát...

Az, hogy nem szerelemnek nevezed, mert az olyan lejáratott szó, s másként írod körül, az csak félmegoldás. A kölcsönösséget hiányolom.

Amit csináltok az olyan, mint amikor Julika és Petrácska az óvodában veszekszik azon, hogy ki játsszon Ádika babával. Mindkét kislány toporzékol, mikor a másiknál van...

Ádi baba élvezi a helyzetet, mert hát mégiscsak érte versengenek a libuskák. Azon elgondolkodtál már, csak egy pillanatra próbáld elképzelni, hogy Ádi baba szemében csak egy eszköz vagy, amit arra használ, hogy fenntartsa Julika érdeklődését maga iránt? Hiszen korábban Julika dobta, viszont most milyen érdekes lett, Julika hogy rászállt...

Ha meg nem vagy szerelmes, akkor miért akarsz beleavatkozni egy fiú életébe? Miért akarod kikapcsolni a másikat, aki szerelmes belé? Hogy jössz ahhoz, hogy ítélkezz felettük, s eldöntsd, ki való kihez? Mi az a mély érzés, ami több, mint a szerelem? Birtoklási vágy?

Egyébként tényleg nem szerelem, amit érzel, akkor a másik lenne a fontos... s főleg, ha kölcsönös a dolog, akkor lenne igazán szép és mély érzésekkel teli. Így csak túlkoros óvodások hisztije az egész.

2014. júl. 26. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!