Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Úgy érzem túl domináns vagyok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem túl domináns vagyok a kapcsolatomban.20/l Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Tehát, nagyon rendes férfi, de attól fél, hogy elhagyom és behódol inkább nekem, nem direkt dominálok, észre sem veszem csak néha visszaolvasva ezt-azt a leírt mondataim a kimondott gondolataimra visszagondolva szinte parancsoknak tűnnek. Nekem elég rossz jellemem van, vagyis úgy érzem, türelmetlen nyugtalan idegeskedő és maximalizmust elváró lány vagyok. Zavar a páromban h rengetegszer írja, hogy szeret, tudom furcsán hangzik, de tegnap pl 3szor írta. Mondtam neki h nem kell mondani ennyiszer, sőt, hogy ne mondja ilyen gyakran(de ezt is én mondom meg tehát ezt parancsolom) neki meg végülis minden mindegy. A "szeretlek" egy kötőszó számomra. Szeretem őt fontos nekem, de nem akarok eluralkodni rajta, hanem egyenragú félként szeretném kezelni. Türelemre lenne szükségem. Ötletek? Valami játék valami egyedi ötlet amivel én visszavehetnék a parancsnokságomból és ő pedig több teret nyerhetne?

2014. jún. 27. 18:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Szüleim már beletörődtek és megkedvelték a barátomat. Ő elmondta a feleségének, de nem tudja(de 100% hogy sejti, hogy találkozgatunk). Tudják sokan mindkettőnk környezetéből.
2014. jún. 27. 19:22
 12/20 anonim ***** válasza:

Sok nő szeret hozzád hasonló jellemű férfit. Téged is simán szerethetnek.

Amúgy passz.

Nem attól vagy domináns, hogy kevesebbszer mondod ki, hogy szeretlek. Van, aki inkább a tetteivel szeret, lehet, te is közéjük tartozol. Nehogy már emiatt kételkedj a nőiségedben.

Egyébként kíváncsi lennék, mennyire mondasz vagy írsz valamit "parancsolóan". Ha csak úgy, mint egy átlag, nem macsóskodó férfi, akkor szerintem nagy baj nem lehet.

2014. jún. 27. 21:09
 13/20 anonim ***** válasza:
42%
Kedves kérdező, nekem nagyon hasonló jellemem van mint Neked. Ez valamikor jó, de valamikor nem annyira. Mindenesetre dolgoznod kell tudatosan azon, hogy kissé lágyabbá válj, mert ez hosszú távon problémákat okozhat. Az nem baj, hogy határozott nő vagy, csak bizonyos helyzetekben el kell engedned magad és át kell adnod az irányítást a férfinek. Na most a rossz hír (vagy jó, ki tudja) csak olyan férfi mellett leszel boldog aki tényleg férfias és domináns, a többinél mind ezt fogod érezni mint a mostani kapcsolatodban. Nekem az összes exemmel ez volt a helyzet, mindegyiknél dominánsabb voltam, kb behódoltak, nagyon nem éreztem jól magam és ők sem. Az a férfi viszont akivel most alakulnak a dolgok, tényleg igazi férfi, ő irányít és egy percig sem kell azon agyalnom, hogy én vagyok a domináns, vagy ő, mert egyértelműen ő az. Enged amikor kell és nem enged, amikor nem kell, de minden percben NŐ vagyok mellette. Ha megismersz egy ilyen férfit, minden helyreáll hidd el. :) 25/l
2014. jún. 28. 13:28
 14/20 anonim ***** válasza:
ma 13:28: Sz*r lehet neked, hogy attól érzed magad nőnek, hogy irányítanak. Az irányított embereket birkáknak szokták hívni.
2014. jún. 28. 13:32
 15/20 A kérdező kommentje:
Kedves 13.28-as köszönöm a választ, de meg akaro őt tartani egy megváltozni és helyrehozni a dolgokat. Félek,hogy meguntam és, hogy már új dolgot nem kapok tőle. Nagyon fontos számomra rengeteget segített csak szar érzés, hogy köszönetként bunkózok vele és sértegetem... a 13.28asra reagálónak azt üzenném, hogy az irányítás kölcsönös és én is szeretném ha jobban irányítana, szembeszegülne velem,ha úgy adódnak a dolgok. Ritka az a kapcsolat ahol teljes az egyensúly, ahol ugyanannyira domináns a két fél és ezt elfogadják. De páromnak törekednie kellene valahogy, hogy ne nyomjam el és ne papucsítsam be.
2014. jún. 28. 19:27
 16/20 anonim ***** válasza:

ma 19:27: A 13:32-es válaszoló vagyok, és azt hiszem, fogalomkeveredés van, nálam a szembeszegülés nem irányítást jelent. Az irányítás a szótáramban az, amikor valaki vezeti a másikat, akinek jószerivel kuss van, vagy mert hülye vagy mert gyerek vagy mert elnyomott.

Na, ilyenre egy párkapcsolatban nincs szükség.

Abban viszont igazat adok, hogy nincs sosem totál egyensúly két párkapcsolatban élő ember között, mindig billeg a mérleg kicsit, mert a szituációk folyamatosan változnak, hol az egyik, hol a másik van ott a szeren. Tény, hogy jellemzően a férfiak vannak a szeren, mert tőlük várják el leginkább már gyerekkoruk óta, ilyenkor kicsit fura lehet, ha valamelyik nem olyanra sikeredik, mint az elvárt.

2014. jún. 28. 19:57
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem kell gyereknek vagy elnyomottnak lennie ahhoz hogy higgyen, bízzon a másikban és próbáljanak egál félként működni. És igenis vagy olyan ahol vki még örül is ha nincs neki felelőssége a döntéssekkel kapcsolatban és nem kell gondolkodnia. De lehetetlen teljesen egyenlőnek lenni. És itt az irányítás alatt nem az uralkodást értem, hanem a határozottságon és a magabiztosságot, hogy képes egyedül dönteni és nem hunyászkodik meg illetve nem bújik ki a problémák elől. Szembeszegülni viszont kell, szükséges ha én nem akarom akkor nem teszem..., nem?
2014. jún. 28. 21:43
 18/20 anonim ***** válasza:

"Nem kell gyereknek vagy elnyomottnak lennie ahhoz hogy higgyen, bízzon a másikban és próbáljanak egál félként működni." - Ebben teljes mértékben egyetértek, én sem állítottam mást.

"És igenis vagy olyan ahol vki még örül is ha nincs neki felelőssége a döntéssekkel kapcsolatban és nem kell gondolkodnia." - Mindenhez nem ért egyetlen ember sem, úgyhogy néha előferdül, hogy bizonyos kérdésekben átadja a döntés jogát másnak. Viszont nem tekintem felnőtt embernek azt, aki semmivel kapcsolatban nem képes dönteni és felelősséget vállalni.

"De lehetetlen teljesen egyenlőnek lenni. És itt az irányítás alatt nem az uralkodást értem, hanem a határozottságon és a magabiztosságot, hogy képes egyedül dönteni és nem hunyászkodik meg illetve nem bújik ki a problémák elől." - A magabiztosságnak, a döntésképességnek és a problémák vállalásának az érettséghez van köze, nem az egyenlőséghez vagy a dominancia kérdéshez.

Te ha jól értem, egy felnőtt embert szeretnél társnak, aki döntésképes és nem bújik ki a felelősség alól. Ha így van, totál megértelek. Sőt, pont az ilyen emberekkel lehet a leginkább egyenrangúan működni.

"Szembeszegülni viszont kell, szükséges ha én nem akarom akkor nem teszem..., nem?" - Igen, szerintem is, nemet mondani is kell.

2014. jún. 28. 21:59
 19/20 A kérdező kommentje:
Akkor végtére is nagyjából egyetértünk kedves válaszadó. Irányítás számomra az, hogy ne csak tűrjön, beletörődjön, neki minden mindegy legyen, néha irányítson is, persze nem állandóan.
2014. jún. 28. 22:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Kedves 14-es, alapvető értelmezési problémáid lehetnek, de ezen sajnos nem lehet segíteni. Egy kapcsolatban nyilván a kölcsönösség a fontos, de bizonyos helyzetekben igenis a férfinek kell irányítania, mert az ő dolga. És szerintem ne mondd meg nekem hogy nekem mi a sz@r és mi nem, mert azt én tudom, úgyhogy maradjunk ennyiben. (13as voltam)
2014. jún. 30. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!