Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Érdemes várni a nagy Ő-re?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemes várni a nagy Ő-re?

Figyelt kérdés
Egyáltalán létezik ilyen? Tudom, hogy nincs tökéletes kapcsolat, de olyan sincs, ami megközelíti ezt? Ahogy idősödöm, és lépek túl az újabb és újabb kapcsolatokon egy csomó új tapasztalattal, mindig megfogadom, hogy a következő nem ilyen lesz, mást akarok majd tőle, ha eljön az a bizonyos "nem megy tovább" pillanat, akkor szakítok. Minden kapcsolatban van valami nagy hiba, mindkét félben, ami az idő előrehaladtával megmérgezi a kapcsolatot. Persze tudni kell toleralni, de mi van akkor, ha nem megy? Ha pont ez az egy pont okozza a másiknak a legnagyobb fájdalmat? Egy bizonyos kort megélve, az ember már komolyabbra tervez...de kivel? Várjon az ember a tökéletesre, vagy fogadja el a másikat a hibáival, és reménykedjen benne, hogy ez nem teszi tönkre a kapcsolatot? Nincs olyan, hogy tökéletes pár?

#szerelem #mr tökéletes
2014. máj. 5. 22:32
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

4-es, abban igazad van, hogy görcsösen ragaszkodom dolgokhoz, de ismerem magam, nem képzelem azt, hogy türelmes vagyok, tényleg az vagyok...a problémamegoldásban hiszek...csak néha már annyira rágörcsölök a dolgokra, hogy azért nem megy...lehet, hogy a negatív példákból tanulva, én mindig elképzelem magam előtt a jövőt (egy számomra fontos személlyel) és úgy vagyok vele, hogy ha most megcsinál piciben valamit, akkor később is igen nagy esély van arra, hogy ezt nagyban is meg fogja tenni...gondolok itt az alkoholizmusra, vagy arra, hogy ha valakinek már most nem te vagy az első, persze csak csip-csup ügyekben, de akkor sem...akkor idővel két gyerekkel magad mellett is ugyanez lesz a séma? igen, lehet, hogy rágörcsölök...nagyon is...de úgy érzem, a lehető legtöbb mindent megadok a másiknak, gondoskodó vagyok, nincsenek tabuk nálam a szexben, elég teret hagyok egyedül mozogni, nem vagyok féltékeny stb.

jelenlegi párom szerint álombaratnő vagyok, de lehet, hogy pont ezzel rontom el a dolgokat? nem vagyok rigolyás, nem várok el semmit...de sokszor azt érzem, hogy pont ezért nem is kapok, egy pici, apró, hetköznapi figyelmességet sem

2014. máj. 5. 23:05
 12/24 A kérdező kommentje:
10-es, nem, nincs tökéletes ember...a nagy ő szerintem csak simán mind közül a legtökéletesebb...én ezt erzem a jelenlegi páromnál, mégis, mint ahogy az előbb leírtam, van egy pont, ami ha eljön, mindketten kiakadunk, és pár órás mély depresszióba zuhanunk...ilyenkor elgondolkodom azon, hogy ez belefér-e, megérdemeljük-e egymást...vagy jobb, ha hagyjuk egymást nézelődni tovább...sok dologban egyezünk, ami az előző kapcsolataimban nem volt meg, viszont van egy nagy ellentét kettőnk között, ami ha eljön, az apokalipszis ahhoz semmi...ha ezt érzelmi síkra vetítjük ki
2014. máj. 5. 23:09
 13/24 anonim ***** válasza:

Tökéletes a szó hétköznapi formájában nem létezik,ha arra vársz,rá.aszol.

És igen,tolerálni kell,nem mindent de a kompromisszum a lényeg. Ha ez nem megy akkor élj olyan életet...

2014. máj. 5. 23:13
 14/24 Költőnő? ***** válasza:

Akkor csak azt nem értem h miért jobb megoldás a depresszió, mint megoldani a dolgokat szintén közösen.

Ha végképp nem megy és együtt sem tudtok élni ezzel, akkor sajnos esélyes h később csak rosszabb lesz.

2014. máj. 5. 23:14
 15/24 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Én 23, túl elég sok kapcsolaton. Persze, egyik se volt jó, még csak közel se, de reménykedek abban, hogy van tökéletes (vagy legalábbis ahhoz közeli) nő :)

2014. máj. 5. 23:16
 16/24 anonim ***** válasza:

Szóval itt az alkohol a fő probléma.

Mit sok más helyen...

Szerintem nem érdemes várni rá, hanem keresni kell.

(f)

2014. máj. 5. 23:22
 17/24 A kérdező kommentje:

Nem vágyom a tökéletesre, ezt már a kérdésemben is kihangsúlyoztam, túl vagyok egy ideje a tündérmesékben. Nem sokkal ezelőtt olvastam gyiken egy olyan kérdest, melynél az emberek a tökéletes kapcsolatot taglalták. Azóta agyalok ezen tulajdonképpen, hogy ha ennyi tökéletes kapcsolat van ma, akkor én ezt miért nem látom?

Igen, vágyom egy olyan kapcsolatra, amiben jóban-rosszban együtt lehetünk a másikkal, és nincsenek legyőzhetetlen akadalyok...de ha túl sok akadály merül fel, nem lehet, hogy az is tönkretehet egy kapcsolatot? Ha túl sok mindennek kell átformálódnia, eltűnik a boldogság a kapcsolatból.

22 éves vagyok, szintén túl igen sok tartalmas kapcsolaton...tudom, hogy hol a helyem a világban, és azt is tudom, mire van szükségem...az ember társas lény, mégis ez okozza az esetek többségében a legnagyobb problémát

az alkohol csak a kisebb probléma...tudok, hogy egy huszonéves férfi pont abban az időszakban van, amikor még szórakoznia kell...nem vagyunk elvetemültek, maximum házibulikba járunk, kiöregedtünk az igazi bulizós korszakból...de nekem van közvetlen rokonom, aki alkoholista, a páromnak is van...és tudja azt is, hogy erre a témára én nagyon ugrom...szeretem a párom barátait, elfogadom, hogy esténkent össze kell futniuk...de folyton azt látom magam előtt, hogy ez 10 év múlva is így lesz...

2014. máj. 5. 23:35
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekem barátnőm lenne én biztos, hogy elhívnám amikor néha-néha összejövünk a barátokkal. Mondjuk itt szerintem különbségek vannak, mert pár havonta tudunk csak találkozni és én abszolút nem iszom alkoholt.

Egyébként itt az elvárások is okozhatnak problémákat. Ezt most nem konkrétan arra értettem amiket eddig írtál, mert eddig teljesen normálisnak tűntek az elvárásaid.. már ha lehet egyáltalán ezt annak nevezni mert szerintem amiket leírtál, azokra a dolgokra azért a normális élethez és párkapcsolathoz szükség van.

De kitudja, hogy tényleg nincs-e valami olyan nagy elvárásod a pároddal kapcsolatban, ami nem indokolt vagy nem teljesíthető? Viszont az is lehet, hogy mindenben neked van igazad és ő olyan amilyen. Nem lehet minden embert egymásnak teremteni :)

2014. máj. 5. 23:45
 19/24 A kérdező kommentje:
18-as, azt hiszem, beletrafáltál...én is ezen gondolkozom, csak valahogy nekem ez nem jött így a számra...lehet, hogy van valami nagy elvárásom...sőt, néhány pillanatra be szokott ugrani az is, hogy mi van, ha mégis létezik a szőke herceg fehér lovon, persze a mai modern valóságba beleépítve...ehhez mérten, próbálom leadni az elvárásaimat, elnézni dolgokat, de egy idő után nem megy...a párom előtt nem akarok hisztisnek tűnni, meg szoktuk beszélni a problemáinkat, de mindig maradnak bennem olyan dolgok, amik kimondatlanul maradnak, hogy ne tűnjek bolondnak...egy példa, hogy érthetőbb legyek...a legsűrűbben elhangzott mondat a párom szájából, a 10 perc es jövök...ami persze sose 10 perc, legtöbbször 2 óra...tudom, apróság...eleinte nem is csinaltam belőle ügyet, de mostanaban zavar...mert ha most így van, akkor így lesz ez később is?
2014. máj. 5. 23:57
 20/24 anonim ***** válasza:

Ez pedig tényleg gond.

Én csak magamból kiindulva írtam. Illetve a tapasztalataim alapján.. Az a helyzet, hogy szerintem tökéletesnek mondható ember nem sok van. Ha valaki külsőre annak tűnik, annak általában belül azért vannak zavarai, mert sokszor a külsejével ér el bizonyos dolgokat amiket nem biztos, hogy úgy kellene csinálni. A másik oldal pedig, aki belül lehet, hogy tökéletesnek mondható, figyelmes, szeret, gyengéd de ha kell akkor erős, megvéd, stb.. viszont vele meg lehet, hogy külsőre nem stimmel valami.

Általában a külső alakítja a belsőt. Vagyis én ezt vettem észre. Ennek pedig szerintem az az oka, hogy a világunk elég felszínes, de amikor oda kerül az emberek többsége akkor mindenki tudja, hogy a szeretet és a törődés belülről fakad. Csak mindenkire másképp hat és mindenki másképp kezeli.

Na mire ezt leírtam el is felejtettem miért kezdtem el :D

2014. máj. 6. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!