Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy idő után tényleg minden kapcsolatban elmúlik a szerelem, és üressé válik?
A barátommal lassan 3 éve vagyunk együtt, de körülbelül 2-3 hónapja szép lassan érzem elmúlni amit iránta érzek. Már nem is nagyon hiányzik, nem várom, hogy találkozzunk, de ő az első akivel komolyan úgy érzem, hogy szeretnék együtt élni. Beszéltem vele is erről(hogy nem úgy érzek mint régen) és azt mondta, hogy ez minden kapcsolatban ilyen lesz egy idő után, és szép fokozatosan elmúlik, ezért nem csinálhatom azt életem végéig, hogy 2 évig együtt vagyok valakivel aztán keresek mást.
Tapasztaltabb esetleg házas emberek véleményére lennék kíváncsi erről. Valóban csak megszokássá válik a szerelem minden kapcsolatban? (23/L)
Szerintem nem.
Akkor laposodik el a kapcsolat, ha már készpénznek veszi mindkét fél, hogy együtt vagytok, amikor már semmit sem tesztek a másikért, mivel természetes, hogy veled van.
Nem szabad kapcsolat alatt sem abbahagyni a randizást, a kis apróságokat. Érezteti kell a másikkal, hogy fontos. Figyelni rá és szeretni kell. Csakhogy ehhez két ember kell.
Igen, a szerelem egy idő után mindig elmúlik, a kérdés, hogy egyébként szeretsz-e még vele lenni, ilyenkor jönnek azok az időszakok amikor kevésbé érzed a szerelmet és lesz mikor újra fellángol, nem marad állandó, nem fogod mindig ugyanazt érezni. Ennek biológiai, hormonális okai vannak, ugyanis a szerelem érzése az utódnemzést szolgálja, hogy ezáltal együtt tartsa a feleket, ha 2-3 év alatt nem születik gyermek akkor leáll a termelődése és új potenciális apa-anya jelöltnél jelentkezik, aztán kezdődik elölről, innen már az emberi tényező és akarat számít. Szar dolog, hogy a szerelem nem más mint biológia és kémia ami a szaporodást szolgálja, de tény.
26F
Gondolom még most is megvan ez a rengeteg jó tulajdonsága. Vagy rájöttél közben h nem ilyennek képzelted? (Nekem mondjuk nem úgy tűnik).
Kicsit már megszokhattad, ami nem baj, szerintem ha nem találkoznátok 1 hétig már a falat kaparnád :-)
Cáfolnám az előttem szólót: a szerelemnek nem kell elmúlnia, ez hülyeség!
Akkor múlhat csak el, ha csalódunk a másikban vagy az megváltozik, egyébként a szerelem örök!
Érzelmi hullámvölgyek minden kapcsolatban lehetnek, ebben nincs is semmi meglepő.
Nőknél szerintem még a hormon háztartás is közbeszólhat (ami mint tudjuk ciklikus) + egyes fogamzásgátlók is kinyírhatják a libidót. Ha valaki ezt tapasztalja, akkor ki kell próbálni egy másik szert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!