Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » El tudnád viselni egy életen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El tudnád viselni egy életen át, hogy a kapcsolatodban te szeretsz jobban?

Figyelt kérdés

Azt mondják, egy kapcsolatban az egyik fél mindig jobban szereti a másikat. El tudnád-e viselni egy életen át, hogy te vagy oda jobban a párodért és mindig te várod jobban, hogy együtt legyetek?

Tegyük fel, hogy adott egy kapcsolat. Az egyik fél rajongásig odavan a párjáért, alig várja a találkozókat, minden programját úgy alakítja, hogy a párjával együtt tölthető időt veszi legelsőként figyelembe és csak ezután szervez magának programot a barátokkal. A kapcsolatban nagyon figyelmes, odaadó. Aztán adott a párja, aki szereti a társát, de ráérősen intézgeti a dolgait, nem siet a párjához és ha netán összefut a barátjával, nyugodtan elbeszélget vele órákig, pedig tudja, hogy a párja már várja őt. A kapcsolatban nem túl figyelmes, ez elmondható minden apró helyzetre, pl. elfelejti a születésnapokat, névnapokat, évfordulót és nem csinál ügyet abból sem, hogy bármiben a párja segítségére legyen.

El tudnád-e viselni, hogy az első "kategóriába" tartozz és a szíved mélyén folyamatosan sóvárogj, hogy jobban legyél szeretve vagy legalább annyira, mint amennyire te szereted a társad?

2013. dec. 15. 21:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

De emberek itt most nem arról van szó, hogy a párod nem szeret mert akkor megette a fene. A tény, hogy egy adott ember jobban szereti a másikat, nem zárja ki azt, hogy a másik is a tőle telhető legjobban szeresse. Más emberek vagyunk, másképp fejlődött az érzelmi intelligenciánk és másképp vagyunk képesek a szeretetre. Ebből kifolyólag nem "ugyanazzal" a szeretettel közelítünk a másik felé, hanem amit a környezetünk, a szociális és életkörülményeink lenyomata hagyott bennünk.

Egy párkapcsolatban a szeretetet amúgy sem a viszonzás iránti vágy, hanem az önzetlen odaadás öröme kellene, hogy mozgassa.

Az a baj, hogy mindenki a saját kis egoját simogatja és dédelgeti, pont ez vezet manapság a kapcsolatok széthullásához.

2013. dec. 16. 11:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Azért nem teljesen úgy van, hogy én szeretek, ahogy nekem jólesik, mert én így tanultam, így szoktam meg, ilyen környezetben nőttem fel, stb., azt meg magasról sz..rom le, a másiknak mik lennének az érzelmi igényei.

Nekem volt ilyen kapcsolatom: a párom szeretett a maga módján, de én nekem mások voltak az igényeim, elfogadtam, alkalmazkodtam, de közben irtó rosszul éreztem magam. Vége is lett, bármennyire is szerettük egymást.

Két teljesen különböző érzelmi igényű ember szerintem ritkán lesz jó társa egymásnak.

2013. dec. 16. 13:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem tudnám elviselni. Az én becsvágyam ennél sokkal többet kíván.
2013. dec. 16. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!