Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mikor mondhatja egy ember...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor mondhatja egy ember azt, hogy szerelmes és mikor azt, hogy csak rajong valakiért?

Figyelt kérdés

2013. okt. 22. 22:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha pl 2 hónap után elmúlik mint nálunk történt akkor volt csak rajongás.
2013. okt. 22. 22:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerelmes vagy, ha már ismered rendesen, és szereted, kívánod. Rajongani lehet "1. látásra"
2013. okt. 22. 22:36
 3/7 anonim ***** válasza:
A szeretem és a szerelmes vagyok közt igen nagy különbség van. Erre megy rá a kapcsolatok fele.
2013. okt. 22. 22:43
 4/7 A kérdező kommentje:
és mi a különbség a szeretem és a szerelmes vagyok között?
2013. okt. 22. 22:46
 5/7 anonim ***** válasza:
A szerelem az az idealisztikus állapot, néhányaknál pillangók a gyomorban, bizsergés meg ilyesmik...mikor csak ő létezik számodra és úgy érzed soha nem is kell más. Csak rá tudsz gondolni, iszonyúan hiányzik. Ha megérzed az illatát vagy meghallod a hangját máris hevesebben dobogni a szíved. Erős a szexuális vágy is. Ez pár évnél nem tart tovább mert hormonok irányitják felfokozott állapot előbb utóbb lecseng. Ami marad utána az a szeretet. Jobb esetben egy mély, letisztult sokkal tartósabb érzés mely kölcsönös megértésen bizalmon és bajtársiasságon alapul egyfajta érdekközösség is. Úgy hiszem igy szeretjük például a barátainkat vagy családunk tagjait. A rajongás meg szerintem hasonló mint a szerelem csak sokkal hamarabb elmúlik (elég egy apró vita és máris kijózanodik) ilyenkor még a magunk által elképzelt és fontosnak tartott tulajondságukkal ruházzuk fel a másikat és mikor kiderül hogy nem olyan akkor van vége. És sajnos nem nagyon marad utána semmi mert még nem ismerte annyira mélyen meg a másikat. De lehet ezt csak én gondolom így. Bonyolult dolgok ezek és ahány ember annyi féle érzelem. Mindenki másféleképpen szeret és mindenki mást szeret.
2013. okt. 23. 10:16
 6/7 anonim ***** válasza:

A hibákat kihagytam. Ebből a szempontból is van különbség. Szerelmesen nem látjuk a másik hibáit, mindent elnézünk, mindent megmagyarázunk. Minden szép és jó. Amikor elmúlik a rózsaszín köd akkor már reálisabb a kép, észreveszünk sok olyasmit ami addig nem tűnt fel, kezdjük látni milyen negativ tulajdonságai vannak a párunknak esetleg egyik másik ki is akaszt bennünket és vitákhoz vezet.

Amikor már szeretet sincs akkor viszont ezek a hibák szinte elviselhetetlenné és tolerálhatatlanná válnak. "Amikor már az is zavar, ha a másik lélegzik". Akkor ott nemhogy szerelem és rajongás de már a minimálisan összetartó szeretet sincs meg. Ilyenkor nem tudják megbeszélni megoldani, hiába a kompromisszum, nagy eséllyel vége a kapcsolatnak.

2013. okt. 23. 10:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Aztán persze mivel minden ember más olyan is van, hogy valaki kerüli a komfrontációt, közönnyel és az totális érdektelenséggel reagál az érzelmek elmúlására.

Nem húzza fel magát, nem idegeskedik, szinte már észre sem veszi azt sem amitől régen a plafonon volt. Az egész kapcsolat nem fontos már neki. Az ember nem idegesiti magát olyasmin ami nem érdekli. Már nem zavarja, hogy a párja ezredszer is a szennyes mellé dobta a zokniját. Ez is egy nagyon fontos jel lehet, hogy bizony vége a dolgoknak. Nincsenek már érzelmek. A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.

2013. okt. 23. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!