Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit lehet ebben a nehéz helyzetben? Fontos!
Az történt, hogy egyik barátnőm lehet terhes de lehet nem a barátjától. :-O Gondok voltak, barátnőm más pasikkal is találkozott amikről pasija nem tudott, de nemrég egymásra találtak. A pasija nem tudja hogy mástól is lehet. Nem tudja mit tegyen, csak születés után lehetne megtudni kitől van, ha kiderül nem mástól abból balhé lehet a család körében is. Arra gondolt ha megtörtént a baj nem tartja meg, hisz eltartani se tudná.
Nagy lelki teher lehet egy abortusz, tudom másoktól akik megtették hogy cipelték egész életükben a terhet, úgy érezték megöltek egy ártatlan életet. Az is para nem okoz vajon meddőséget megszakítás?
Szerintetek ha kiderül terhes, megtartsa vagy sem? (Ő 25 barátja 27).
Már hogy szólnék bele? Hisz nem mondhatom meg senkinek, mit csináljon, írták páran az saját döntés! Azzal ha elmondanám pasijának a dolgokat, igenis beleszólnék, lenne következménye.
Viszont ez teljesen anonim, nem ismer senki senkit.
Olyan kérdéseket tettek itt már fel hogy néztem egy nagyot ...
Bárki más lehet ilyen helyzetben, csak nem derül ki, nem tudnak róla vagy csak nagyon kevesen.
Téved az, aki azt gondolja én vagyok az illető. Ha az lennék, nem így tettem volna fel a kérdést.
Sőt, örülök hogy nem én vagyok ilyen helyzetben, nem lennék barátnő, helyébe. Egyet értek abban hogy gáz helyzet és nagy baromságot csinált.
Tudni szerettem volna miért csinálhatta ezeket, azért mert lelkiismeretlen, vagy csak ilyen hebehurgya? Elkeserít és nem tudom hogy süllyedhetett idáig mikor régen nem tett volna ilyeneket. Azt se tudom milyen legyek vele, megértő vagy szidjam le.
Egy gyerek nem csak arról szól, hogy terhesség és egy kis babázás. Egy gyerek legalább 18-25 évre szól (és az idő alatt 10-20 millio forintról!!!), és radikálisan megváltoztatja az ember életét.
Ha ez alatt a pár év alatt nem voltak képesek pár ként működni, felrekefélés, meg eltávolodás, meg miegymás, akkor ez a párocska nem alkalmas a családalapításra!!!
"Nagy lelki teher lehet egy abortusz, tudom másoktól akik megtették hogy cipelték egész életükben a terhet, úgy érezték megöltek egy ártatlan életet."
Könnyebb egy ilyen lelki terhet cipelni, mint egy olyat, hogy csendben marad, és mi van, ha valamikor kiderül, vagy egy gyereket nevelni apa nélkül (mert ha eddig nem bírták egymást stabilan, akkor a gyerek miatt úgy is hamar szét fognak menni).
Abortuszt választanám, és utána némi önértékelést.
32/F 2 gyerekkel és feleséggel.
Igen, ez a másik hogy nem tudnák eltartani és a kapcsolat is szerintem erőltetett. Csak szegény gyerek bánja, sínyli meg, semmiről se tehet.
A két rossz közül talán az a rosszabb ha nélkülözésbe és stresszes szülők közé születik.
A barátnőm szerintem semennyire se akarja, főleg hogy nem tudja biztosan kitől van. A srácból kinézem segítené ha megtartaná (főleg hogy nem tudja talán nem az övé).
Az első vérvételnél nézik a nemibetegségeket Aids stb
"Én mindenképpen elvetetném a helyében. Lelki teher ide vagy oda, egyszerűen mindenkinek jobb ebben a helyzetben. "
Gondolom, neked nem volt abortuszod. akkor nem mondanád ilyen könnyen, hogy lelki teher ide vagy oda. EGy félrelépést titkolni még mindig könnyebb, mint az abortusszal együttélni.
Ha meg akarja tartani, akkor vallja be a pasinak, hogy részeg volt, nem tudja, mit csinált, megtörtént. ha szereti, akkor esetleg vele marad, bár necces. Végülis kérhet apaságit.
Egyébként meg örökbe is adhatja. Nem olyan ciki az. Csak Magyarországon sugallják ezt,szerintem az abortusz,vagyis a saját gyereked kinyírása cikibb. Egy csomó bébi szépen él gondosan kiválasztott, levizsgáztatott örökbefogadóknál. Azoknak több agyuk van, mint a barátnődnek.
De egyet ne tegyél: semmiképp ne dönts helyette. Utána majd téged okol, ha mégsem tetszik neki a döntése.
Már gondoltam erre hogy megemlítem neki az örökbe fogadást.
Dönteni semmiképpen nem szeretnék helyette, nem is tudnék, legfeljebb elmondani mit tehet.
Nekem az az érzésem az abortusz felé hajlik, mondta attól fél észreveszik rajta és nem sokáig tudja titkolni, érzi a tüneteket és látja. Nem sokan tudnak erről a környezetünkben, legfeljebb egy vagy két családtag.
Szerintem is az lenne a helyes ha elmondana barátjának mindent, de ahogy ismerem nem fogja, tartana attól elveszítené, elhagyná őt és nem állna mellette ebben a helyzetben (még ha ki is derül az övé a gyerek).
Azért egy nem kívánt gyereket se lehet könnyű megtartani, jönnek a testi tünetek, egyre jobban látszik, észreveszik mások, szájukra is vehetik őt .... Az is benne lehet (általánosságban), hogy valaki aki örökbe akarta adni mire megszüli meggondolja magát, csak miből neveli fel? Ha meg örökbe adja, a gyerek megkeresheti sok év múlva azzal hogy miért dobta el magától? Hiába az indokok, hogy nehéz anyagi helyzet, kilátástalanság .....
Ez nem azt jelenti hogy abortusz mellett vagyok, hanem hogy ennek is lehetnek hátrányai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!