Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Két nyelv két kultúra, de...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két nyelv két kultúra, de azonos vágyak. Lehet ennek jövője?

Figyelt kérdés

Szóval. El kell mondanom nem vagyok ennek az oldalnak a rajongója a sok bugyuta kérdés és válasz miatt, de olcsóbb mint a pszichológus és sok ember megfordul itt. Elsősorban olyan emberek véleménye érdekel akik tapasztaltak hasonlót.

Szóval külföldön élek. Angol nyelvű országban. Találkoztam egy fiúval, aki "szerelem volt első látásra" megláttam és tudtam,hogy kell nekem. Végül elhívott egy ideje randizgatunk ő Brazil. Oda vagyunk egymásért. Amit tudni kell én nem az a lány vagyok aki minden második sarkon szerelembe esik, sőt szinte soha. De a gond az,hogy az ő angolja elég rossz, az enyém sem tökéletes de jobb az övénél. Próbálkozunk, de számomra elég fontosak a beszélgetések, ami nem annyira gyakori vagy marhaságokról.

A kérdés lényegében vajon lehet ennek jövője?? HA mondjuk közösen fejlődünk a nyelvvel talán működhet?? Van összhang. De olyan rossz érzés amikor vagy és nem mondsz semmit mert nem tudod kifejezni magad másik nyelven... Nem tudom. Csak érdekel van e olyan akinek működik az "internacionális kapcsolata" esetleg apró nyelvi korlátokkal is vagy egyértelműen végül olyat kell választani aki azonos nyelven beszél? Nem tudom. Csak érdeklődöm... Kedvelem nagyon... :/

Értelmes válaszokat várok. Kérek mindenkit aki bohóckodni szeretne máshol tegye!!! Köszi :)

2013. aug. 16. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:

A magyar nyelv sokszínűségét semelyik sem kárpótolja. :)

Lehet rá esély, de igazi, mint egy magyarral, sosem lesz. Pont azért, mert más nemzetiségű, más habitus, kultúra...

2013. aug. 16. 15:09
 2/9 anonim ***** válasza:
Még nem voltam ilyen helyzetben, de valahogy átérzem, mert én is nagyon nehezen találok olyat akiért úgy igazán odavagyok. És akkor ugye azt az ember meg akarja tartani. Viszont a beszélgetés, a kommunikáció tényleg fontos. Nem csak a "szép időkben" hanem majd később, ha valami probléma merül fel a kapcsolatban akkor is. Szerintem ez lenne a legjobb ha nem csak a közvetítő nyelvvel beszélgetnétek, hanem ő elkezdeni tanulni magyarul vagy te portugálul. Mert ugye akkor legalább egyikőtök anyanyelven beszéli azt a nyelvet, és idővel még ha nem is fogsz érteni minden szót, de megszokod és ha összefüggően beszél hozzád akkor meg fogod érteni teljesen. Ha két ember egy hullámhosszon van akkor ez így fog működni szerintem.
2013. aug. 16. 15:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek egy német pasit,aki megismert egy brazil nőt,úgy hogy egyik sem tudott a másik nyelvén. Illetve a nő minimális szinten beszélt németül,de tényleg elég gyengén. Mégis megpróbálták együtt,eleinte nehezen ment. Most boldogan élnek,még egy évbe sem telt és legyőzték a nyelvi korlátokat.Össze is házasodtak,Németországban élnek.

Tehát sikerülhet. Ha igazán jók vagytok együtt,ez nem választhat szét.

2013. aug. 16. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:

Hàt nézd szerintem müködhet ha mindketten kitartòak vagytok és valòban, tényleg akarjàtok egymàst, tehàt erõsek az érzelmek is. Mert akkor majd megtudjàtok oldani. Azért mondom ezt, mert édesanyàm a vàlàsa utàn egy olasz férfi mellett talàlta meg a boldogsàgot, és làtom, hogy nekik müködik. Màr 3 éve komoly kapcsolatban élnek, és kb 5-6 éve ismerkedtek meg az interneten. Édesanyàm akkor kezdte el tanulni az olaszt.

Szerintem az tényleg nagyon fontos, hogy a kommunikàciò tökéletes legyen, mindig ki tudd magad fejezni rendesen ha a pàroddal beszélsz. Ezért sokkal jobb lenne, ha te elkezdenéd tanulni a spanyolt vagy õ a magyart, mert az angollal nem sokra mentek, egyikõtöknek sem az anyanyelve. De persze ez csak az én àllàspontom.

Egyébként hamarosan én is ki fogok költözni külföldre, valòszínüleg kint fogok keresni pàrt is magamnak, és ezért fejlesztem is a nyelvtudàsomat màr most. Nekem nagyon jò az angol tudàsom, majdnem perfekt, de tudom, ezzel szinte nem megyek semmire majd ott, mert minden orszàgban az anyanyelvükön szeretnek kommunikàlni az emberek, ahogy ott is. Ezért sajnos lustàk vagy nincs kedvük megtanulni az angolt, és elvàràs, hogy kenjed vàgjad az õ csodaszép anyanyelvüket. :)

2013. aug. 16. 15:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha meg is tanítod neki azt a szót, hogy "szeretlek" azt soha, de soha nem fogod azt úgy érezni mintha egy magyar anyanyelvű sráctól, szívből jövően hallanád.
2013. aug. 16. 15:32
 6/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok: bocsànat, elrontottam :D szòval spanyolt írtam portugàl helyett, én buta... Mégegyszer elnézést kérek :D
2013. aug. 16. 15:33
 7/9 A kérdező kommentje:
Kellemes érzés olvasni amiket írtok. Talán működhet, egyetértek mindenkivel, hogy jobb ha egymás nyelvén tanulunk. Még nagyon friss a dolog különben, de tényleg "szerelem volt első látásra". Szóval még adok időt a dolognak és megfordult már a fejemben,hogy megtanulok portugálul, sajnos a mi nyelvünk az egyik legtanulhatatlanabb a kínai után,de remélem egy nap ő is érez majd erre késztetést, bár ebben az országban nem tanítják a magyart iskolában.. :/ Meglátjuk. Nagyon kedvesek vagytok és köszönöm az ismerősök történetét is jó kézzelfogható story-t olvasni. :)
2013. aug. 16. 15:48
 8/9 anonim ***** válasza:
én is élő példa vagyok, szintén külföldön élek és a barátom is külföldi. Közös nyelvünk tehát egyikünknek sem az anyanyelve. Bár igaz mi megértjük egymást, mert jól beszéljük a nyelvet, de eleinte akkor sem volt ugyanaz. Az ember belejön, nekem pl már eszembe se jut h nem magyarul beszélek, mindent el tudunk mondani, javítgatjuk egymást, nyelvtanon vitatkozunk. Megtanultunk pár szót is egymás anyanyelvén és nagyon vicces szituációkban tudja benyögni :D Tudom kicsit más, mint a ti helyzetetek, de nálunk ez nem akadály. Legalább van motivációtok h gyorsan megtanuljátok a nyelvet :)
2013. aug. 16. 16:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Hülyeségnek tartom ezt, amit a magyar férfiak hangoztatnak, hogy jaj, egy más nemzetiségű férfivel sosem lesz olyan, mint egy magyarral. Jah, valóban nem! Egy más nemzetiségűvel jobb! Nekem kicsit más szituációm volt. Német barátom volt, én tökéletesen beszélek németül, ő is megérti a magyart, de németül beszélgettünk. Nekem nagyon jó a nyelvérzékem, könnyen tanulok nyelveket. Régebben volt egy kolumbiai barátom, nem tudtam spanyolul, ő nehezen angolul és németül, de végül ő megtanult jobban németül, én meg megtanultam spanyolul. :) Mindkettejükkel nagyon jó kapcsolatom volt. 23L
2013. aug. 16. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!