Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csúnya ember már nem is lehet boldog és magányosan éli le az életét?
"Én naívan azt gondoltam, hogy ezt a felgyülemlett többletenergiát bele tudod fektetni a szakmai fejlődésedbe vagy az önmagad fejlesztésébe"
Igen, ez egy ideig működhet is, nem arról van szó, hogy magányos ember nem lehet sikeres a munkájában, vagy a hobbijában. Kisebb sikerek elérhetőek (nálam legalábbis így működött), de nincs meg az a plusz energia, amit egy párkapcsolat jelent. Egy kapcsolat bár energia befektetéssel jár, mégis a hozadéka sokkal több, mint amennyit kivesz az emberből. Mintha a magányos ember elásná a pénzét, míg a kapcsolatban élő megforgatná. Lehet, hogy néha bukik vele (pl. szakítás), de összességében még mindig pozitívabb. Nem hiába van a mondás: minden sikeres ember mögött egy sikeres asszony áll. (Logikus, hiszen magányban az ember nem eléggé motivált a magasabb célok irányába, személyiségének kiaknázatlan részeit sosem hasznosíthatja.)
Ami engem illet nekem a próbálkozásaim száma bizony már háromjegyű összeg, és válogatós sem vagyok. Sőt igazából nem értem, hogy a bombanőkön mit esznek annyira. Számomra egy átlagos de természetes lány sokkal vonzóbb, de belőlük egyre kevesebb van. Régen, még mikor egyetemre jártam, és voltak "barátaim" akkor próbálkoztam baráti körben természetesen. Azóta már nincsenek barátaim, elárultak, kihasználtak és elhagytak. Ráadásul igaz barátot talán még kapcsolatnál is nehezebb szerezni. Igaz, neten megismerkedtem már jópár emberrel, akiket szinte haverként lehetne tekinteni, mégis a net adta korlátok miatt nem annyira működő dolog. Élőben meg bejön a külső szerepe. Ugyanis mindkét nemnél megfigyelhető az, hogy átlagosak direkt a szintjüknél lejjebb található "barátot" választanak, azonban ezt csak egy motiválja: az átlag alatti mellett könnyű játszani a vezető szerepet. Mankója meg, köszönöm szépen, de nem leszek senkinek. Ennyi tartása azért legyen az embernek még akkor is ha magányos.
A párválasztás során azonban előfordulnak vadhajtások, azonban ezeket többnyire nem a szerelem mozgatja (pl.: anyagi érdek, mint talán a leggyakoribb, de szerepelhet az okok között még apakomplexus, vagy egyéb tényezők.) Ráadásul fMRI vizsgálatokkal kimutatható, hogy a szerelmes agyban a logikai döntésekért felelős területek inaktiválódnak, ez teszi lehetővé a látszólag érthetetlen párok létrejöttét. Azonban ezek kifogása nagyon nagy mázlival elérhető csak (vagy csak nekem volt eddig pechem), mégis ez a dolog ad esélyt reménykedésre egy olyan embernél is, aki eddig a lányoktól mindig csak bántást vagy gúnyolódást kapott, és pozitív jelet még egyet sem.
nincsenek barátaid?
hát ez nagy baj.
a barátaid közül lenne a legnagyobb esélye annak, hogy összeszedj valakit, aki a belsődre figyel. ez nem értem számodra miért nem egyértelmű?
Nagy baj, hogy elárultak, de azokért nem is kár.
Nem maradt 1 sem? Kéne valaki, aki bemutatna a saját barátainak.
Márpedig szerintem neked esélyed igazándiból így lenne, hogy valaki bemutat téged egy lánynak, mint ismerőst.
Ápolt vagy amúgy? mert aazt figyeltem meg, hogy a többség az ápoltságra nagyon figyel, főleg a lányok. neked lehet, hogy nem a legápoltabb a külsőd, nem?
Ha így odamész egy lányhoz lehet, hogy nem te leszel a leg bizalomgerjesztőbb arc, azt hiszik, hogy tarhálni akarsz vagy rosszabb.Nem ez itt a baj? Adsz te magadra?
A másik:túlagyalod ezt a dolgot.
A párkapcsolatok tudományos részét nagyon vágod.
De miért jó ez? Mit érsz vele?
Sajnálom.
Elhiszem, hogy meg akartad fejteni, hogy mi az oka a sikertelenségednek, de amiket itt leírsz piramisokról,MRI-ről az egyszerűen agyrém, még ha igaz is. olvasod magad? El vagy rugaszkodva a valóságtól teljesen.
Gondolom ateista vagy,ugye?
Én alapból is sajnálom a materialistákat,mert borzasztó lehet Isten nélkül élni a vakvilágba, de téged most különösen sajnállak.
Elhiszem, hogy kissé kétségbeesett vagy és nem a legjobban érzed magad, de amiket ezekről a dolgokról írsz az egyszerűen beteges, vedd észre.
Értem, hogy mi a kiváltó ok, de ezt a dolgot most túlzásba vitted.
Az élet nem ilyen egyszerű.
Nem tudom, ha fele ennyi energiát fordítottál volna a belsőd fejlesztésére, mint amennyit
erről a materialista baromságról olvastál, akkor nem lennél-e előrébb a lányoknál?
megértelek, mert én is iylen vagyok, szeretek a dolgok mögé látni, a tudományt felfedezni látszólag random dolgok mögött, ha valami nem sikerül akkor meg pláne.
De én emellett istenhívő is vagyok, ráadásul keresztény.
Nem akarok Jehova tanúnak tűnni, meg téríteni, de neked most talán az tenne a legjobbat, ha valahogy megtalálnád Istent, mert az "anyag" kezd a fejedbe menni, és már kezdesz egy kissé becsavarodni, remélem nem sértelek meg.
Ennek ellenére értem, hogy miért teszed, amit teszel, és sajnálom az egészet.
van még valami, amit ehhez hozzá tudsz tenni épülésünkre?
Egy sem maradt, és bár nyitott vagyok az új ismeretségekre, azért a múlt sebeiből tanulva óvatosabb vagyok.
Ápoltság: nem vagyok az a fajta, ma divatossá vált irányzathoz tartozó egyed, aki férfi létére fél órákat tölt a tükör előtt a hajának a belövésével, de az alapvető higiénia természetesen adott (mindennapos zuhany, heti 3 hajmosás, fogmosás stb. azontúl dezodort is használok, kivéve, amikor olyan helyre megyek, ahol talán ismerkedni is tudok: oda parfüm az alap.)
A tudományos szemléletnek köze van a munkámhoz, szóval ez ragadvány. A legtöbb dologról direktben tanultam, és nem hobbiszinten olvastam, bár egy része természetesen hozzáolvasott tudásanyag. De számomra alapvető elvárás, hogy adott problémát a lehető legtöbb szempontból vizsgáljak meg.
Pont ez is hozzájárul ahhoz, hogy igen, ateista vagyok, de meggyőződéses és nem lustasági ateista. A kettő közötti különbséget gondolom, nem kell magyaráznom.
Amúgy meg a belsőmmel semmi gond nincsen, sőt eléggé erkölcsös életet is élek. Teológiai vitákba pedig bár szívesen belemennék, hogy mit és miért látok úgy ahogy, de szerintem mindketten megegyezhetünk abban, hogy csak egy újabb parttalan vita lenne, igazi értelem nélkül. De alapvetően nem vetem meg a keresztényeket, annak ellenére, hogy a szervezeti (egyházi) formáját legszívesebben eltörölném. Véleményem szerint minden embernek saját magának kell megtalálnia azt az erőt, ami a hite szerint mozgatja a világot. Ezt pedig szerintem mindketten megtaláltuk.
márpedig ha nincs baráti köröd, akkor nehéz lesz ismerkedned. Én is látok azért sajnos ezt-azt és nem vagyok teljesen sügér, hogy ne ismerjem fel, hogy sajnos ebben a beteges társadalomban a külső nagyon is fontos az ismerkedésnél. ha xar a külsőd, akkor egy szórakozóhelyen ismerkedni nehéz. ez sajnos tényleg így van, de ez nem a te hibád, hanem az elbaxott, magából kifordult társadalomé. ez ellen te csak annyit tudsz tenni, hogy ebben nem veszel részt, a 100. visszautasításnál azért már leeshetett volna a 20 fillér, more!! banyek. mi van veled?
amennyiben ezeknek a haszontalanságoknak az ismerete a munkáddal jár (nem tudom pszichiáter vagy?) akkor okés.
De ha ezt önmagad olvasgattad volna össze, az valahol szánalmas, valahol meg nagyon szomorú lenne. kérlek erről a jövőben már ne olvasgass többet.
nem tudom.én elég jó "megérző" vagyok, és téged egy nagyon szomorú,elkeseredett,csalódott embernek érezlek az írásod alapján. valamennyire már az empátia is kihalt belőled, amit egyáltalán nem csodálok.
A körülményekhez képest viszont elég erősnek tűnsz, ami dícséretes.
Szerintem amúgy te egy elég erős jellem vagy,ha ennyi nehézség ellenére viszonylag jó mentális állapotban vagy. Ez mindenképpen jó előjel a jövőre nézve.
(Mondjuk ha psziciáter vagy, akkor lehet, hogy szedsz valamit, de az mindegy is, a lényeg, hogy azért megvagy, elvagy valahogy)
a katolikus egyház valóban megérett a pusztulásra,eretnek, züllött születésétől kezdve,az evangéliumhoz sose volt köze. a művészetre gyakorolt hatása miatt azért csodálatra is méltó, ha őszinték vagyunk.
nagyon igaz, amit írsz, hogy mindenkinek magának kell megtalálnia a felsőbb erőt. Döbbenet számomra, hogy a kérdés feltevése után nem jutottál el automatikusan Istenig... tényleg hihetetlen számomra, hogy léteznek ateisták, de belátom, hogy tisztelni kell egymás hitét, még ha nem is értelek téged, és nehéz téged nem sajnálni, hogy egy ennyire üres és semmitmondó, ráadásul destruktív ideológiát te magadénak vallasz. próbálok nem moralizálni, de nem tudom, ez mit mond el rólad?
mindegy, attól, hogy megtérítelek még nem lesz nőd :S
de talán, esetleg, ha megtérnél (amit persze nem lehet parancsszóra, úgyhogy felesleges is itt teoretizálni), lehet, hogy akkor átértékelnéd az életedet, lehet, hogy kapnál egy olyan pluszt,a hitet,ami valahogy kihatással lenne az életminőségedre. nem tudom. én csak magamról tudok nyilatkozni, rám pozitív hatással volt, lenyugodtam.
mondanám, hogy szedj valamit be, de nem akarlak rászoktatni semmire.
nagyon szeretnék segíteni, de
én úgy látom, hogy itt ez a dolog megfeneklett.ördögi körbe kerültél, én meg lelkiválságba miattad.
nem tudom, hogyan tovább, írj valamit.
mi lesz veled?
Nem mondom haszontalanságnak. Amúgy nem pszichiáter vagyok, azok túlzottan elvontak :) Kutató vagyok a biológia területéről. :) Számomra az élet csak biokémiai folyamatok sora, nem látok benne semmi olyan rendkívülit, vagy szokatlant, ami ne jöhetett volna létre az anyag önszervező tulajdonságai és biokémiai, biofizikai folyamatok eredményeképpen.
A megérzésed most kicsit csalt, ugyanis elég empatikus vagyok, de a szomorúság és csalódottság érthető. Ja és nem szedek semmit, csak a párkapcsolatot leszámítva igen stabil életet hoztam össze magam köré :)
Igen, az egyház a művészetet támogatta, a tudományt hátráltatta, de bizonyos területeken elismerhető a jelentőségük, de a kártékonyságuk is jelentős.
Amúgy engem meg az szokott megdöbbenteni, hogy egy logikus és láthatóan működő természeti törvények mellett valakinek eszébe jut, hogy valamilyen entitás ezt kénye-kedve szerint változtathatja, mikor erre nem igazán láttunk példákat.
A mi lesz velemre meg egyértelmű a válasz: keresek tovább, hátha találok egy olyan lányt, aki képes elfogadni a külsőm ellenére :) Csupán erre vágyom :)
Nagyon sajnálom.
ugye adott vagy te, bevallottan rossz külsővel, 100-nál is több elutasítással.
Azért belátom, ha ennek csak a fele igaz, ez nem semmi sztori.
Már-már kamuszagú nekem, de félek megkérdőjelezni,mert mi van ha tényleg igaz, és akkor engem egy okádék riban-cnak fogsz tartani, pedig csak annyi az egész, hogy nem szoktam mostanában párt keresni szórakozóhelyen.
itt vagy te, X évesen,ilyen háttérrel.
és ez az egész itt kezd nekem szomorúba átcsapni:
Nincsenek barátaid, mert elárultak és kihasználtak (amúgy azt lehet csak, aki hagyja magát).
Nyitott vagy, de vigyázol mindenkivel, mert mi van ha mankónak kellesz (banyek, ilyet ki ír? az önértékelésedet hová tetted ember?)
Ne kezdd, hogy te csak realista vagy.
az emberekből láthatóan messzemenőkig kiábrándultál, egy szikrányi érzelem épp hogy maradt még benned, de ha így folytatod, hamarosan az is kihuny.
a párkapcsolatot, és úgy általában a személyes kapcsolatokat jó evolucionista módjára közelíted meg, darwin is büszke rád.
rájöttem, hogy ennek oka EGYÉRTELMŰEN az eddigi borzasztó sikertelenséged a nők terén, ilyet senki sem ír le, aki valaha komolyan érzett valamit egy nő iránt.
namost itt vagy te ilyen háttérrel, és valószínűleg szakmai ártalomból, illetve pont az eddigi sivár érzelmi életed miatt hozzá még materialista is vagy.
Tudományos alapokon nyugodva akarsz nőt, mert ugye a motiváció...
hát igen.
arra jutottam, hogy amíg nem lesz nőd,akit szívből szeretsz addig valóban nem fogsz tudni az életről és Istenről máshogy vélekedni.
az életet nem ésszel, hanem szívvel kell élni, szánalmasan hangzik, pedig elég csak egyszer belegondolni, hogy te rossz belső szervedet használod.
(erről nem te tehetsz)
Te mint a tudomány embere, nyilván sokat adsz a tapasztalásra.
Ha nem tapasztaltál még olyan érzelmeket, amikről én itt nem tudnék neked beszélni, mert nem lehet leírni, akkor honnan a bús pi-csából vagy meggyőződve arról, hogy a szerelem nem más mint olcsó trükk, az evolúció csapdája?
füled nyilván van, a zenével nem tudom hogyan állsz? Én tulajdonképpen elmondom neked, hogy hogyan világosodtam meg. én a klasszikust kamázom, és a 7.szimfóniát hallgattam és egyszer valahogy transzba kerültem és rájöttem, hogy amit annak a hallgatása közben akkor éreztem AZ MAGA ISTEN. Utána azt hittem bolond vagyok, de még kétszer átéltem,ezeknél:
https://www.youtube.com/watch?v=QnFResEmgOk
https://www.youtube.com/watch?v=NUIZvAe3RBg
és semmivel sem több vagy kevesebb, az nekem ISTEN és nem egy szakállas pali a sztratoszférában.
Isten ott van a 7.-ben, de ott van például abban is, ahogy a magyar zászlót láttam lobogni egyszer a parlamentnél, és a skót felföldön is ott van számomra, mert sajnos nem tudnám leírni neked, hogy mit éreztem ott.
Ezeket a dolgokat csakis szívvel lehet átérezni, erre NEM ad magyarázatot a tudomány.
Ennyi voltam mára, majd még írok egyszer ha sikerül valamit kitalálnom neked.
Sok szeretettel üdvözöllek téged, vigyázz magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!