Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Nem merem a fiúknak önmagamat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem merem a fiúknak önmagamat adni. Ez nagy baj?

Figyelt kérdés
Általában azoknak a fiúknak, akik tetszenek, nem önmagamat adom, nem úgy viselkedem velük, mint más esetben olyan srácokkal, akik iránt semleges/baráti érzéseket táplálok. Úgy érzem, hogy ha rögtön kiadnám magam nekik, sebezhetővé válnék. Tippeket, tanácsokat, köszi!

2013. febr. 2. 23:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem nem baj.
2013. febr. 2. 23:24
 2/12 anonim ***** válasza:
egy fiú önmagadért szeressen ,legyél csak önmagad :)
2013. febr. 2. 23:28
 3/12 Joshy Ca$h ***** válasza:
Nincs ezzel baj, inkább légy óvatos.
2013. febr. 2. 23:28
 4/12 anonim ***** válasza:

Ez azért nem jó,mert csak az tud szeretni,akinek ki adod magad.És ,ó igen,bántani is fog,méghozzá pár szóval,jobban,mint elötte bárki.De ilyen a szerelem.Jobban szeret is,és jobban bánt is.

Nélküle viszont ki marad valami fontos,jó dolog az életedből.

2013. febr. 2. 23:34
 5/12 anonim ***** válasza:
52%

Igen, legyél önmagad! Ne azért szeressen meg valaki, amilyen nem vagy, mert a végén kiderül és csak a baj lesz belőle.

Légy óvatos.. nem kell mindent egyből megosztani a másikkal, legyenek kis titkok, amiért mindig érdekesnek tart majd.

2013. febr. 2. 23:48
 6/12 anonim ***** válasza:
Ezzel csak az a baj, hogy ha összejönnél egy fiúval, rövid idő után úgyis kiderülne az igazi éned. A fiúnak meg lehet, hogy nem tetszene a változás, mert a korábbi "énedbe" szeretett bele. Jobb önmagadat adni, hiszen akkor később sem ér senkit meglepetés. Persze nem kell mindent elárulni magadról, lehet titokzatos, de na add ki magad másnak, mint aki vagy.
2013. febr. 2. 23:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem baj, ezek szerint neked még nem való a pasizás szóval még élj pár évet nélküle.
2013. febr. 3. 00:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Az önmagában alap, hogy másként viselkedsz velük szemben. Nem is lehet másképp. De meg kell mutatnod magadat rövid úton. Volt olyan ismerősöm, aki másképp viselkedett, amikor jelen volt a barátnője és másként, amikor nem. Állati kiábrándító volt.

Ha a sebezhetőséged miatt eltitkolsz valamit, az már más kérdés. Nagyon sokan élnek ezzel az eszközzel, de az eredménye általában max az, hogy ha esetleg komolyra fordulnak a dolgok, akkor ott is végig mást mutatsz, aztán néha kibukik belőled az őszinte éned legcsúnyább része ettől a feszültségtől. Na annak tényleg nem fogtok örülni.

Szóval azt mondom, tanuld meg kimondani, hogy ki vagy. És legyél az!

És az olyan emberekre ne hallgassál, akik szerint titkolni kell valamit, hogy érdekes legyél. Egy nőben nem ez a vonzó. Nagyon nem.

2013. febr. 4. 13:10
 9/12 A kérdező kommentje:
utolsó! köszönöm a kommentet sokat segített, főleg az utolsó mondat.. tényleg mindenki ezt hagoztatja, hogy minél "rejtélyesebb" egy lány, annál vonzóbb, de még nincs annyi tapasztalatom, hogy ezt tényleg tudjam, de ha nem ez, akkor a fiúknak mi vonzó még egy lányban?
2013. febr. 4. 21:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy segíthettem :-)

"de ha nem ez, akkor a fiúknak mi vonzó még egy lányban?"

Hát nyilván ez az adott lányok és fiún múlik, mik a vágyaik, kik ők.

Mindamellett írok 1-2 dolgot lentebb, de ez a legfontosabb: kinek-kinek más kell, nincs recept! Nem véletlen, hogy a vén csúnya banyáktól kezdve a topmodellen keresztül a kórboncnoknőig minden személyiségű, érdeklődésű és korú nő megtalálhatja és rendre meg is találja a maga párját! (s persze fordítva)

Nekem pl. nagyon fontos, hogy legyen benne empátia, semmiképpen se bántson, ne legyen benne indulat velem szemben, viszont nagy mennyiségű törődést kapjak.

Ennek tudom, hogy az az oka, hogy gyerekként ilyenekből hiányt szenvedtem, és valahogy az alakult ki, hogy kevés embernek nyílok meg, de akkor ott nagyon és állati sebezhető vagyok. (megj.: mielőtt még valaki beszólna, ez nem azt jelenti, hogy egy pótanyát akarok, NŐt akarok. Csak a nőiségnek >párkapcsolatnak< ez is része, és nálam egy kiemelten fontos része)

Vagy nekem pl mániám a zene és ennek vannak olyan vonatkozásai, amit nem lehet mindig könnyű elviselni.

STB

Nyilván másnak másra van szüksége inkább

-külső-

Lehetne és lehet is mondani olyan közhelyeket, hogy az tetszik, hogyha csinos, ápolt, vékonymagasnagymellekkel, de ezek közhelyek lévén a valóságon alapuló, de azt eltorzító állítások.

Ha a külsőről kell mondani valamit, szerintem leginkább az a fontos, hogy tudja elfogadni a külsejét és párhuzamosan azért legyenek céljai ezzel (is).

Én férfi vagyok, de ez ugyanúgy ránk is igaz. Tudom, hogy nézek ki, elfogadtam magamat, de tudom reálisan értékelni, hogy mostanában van rajtam plusz 10% súly, amit le kéne adni.

Tudom, hogy elkövetek egyéb gyarlóságokat is, pl a hétvégén egy szőrösarcú, zsíroshajú, fogkefét rég látott kis taplónak néztem ki, de a lényeg az, hogy ezen akartam változtatni és az első lépésekre szántam időt, energiát :-) (hétfő reggelre elértem azt az állapotot, hogy be mertem jönni dolgozni. Fogyni nem fogytam, az egy hosszabb távú projekt)

Ennél többet nem várhatunk szerintem egy nőtől sem. Legyen meg az akarat a jobbá válásra és az elfogadás. Ha ez a kettő rendben van, akkortól kezdve már biztos, hogy jó :-)

Ha valaki nem törekszik arra, hogy "szebb legyen", vagy/és nem tudja elfogadni magát, az ordít minden mozdulatából.

Sok nő aggódik a mellei miatt, de szerintem nem kéne. Sok férfi elmondja, hogy 'milyen melleket szeret' ugyanúgy, minthogy milyen alakú nőket, de aztán a valóság mindig cáfolja ezt (ugyanúgy ahogy nem minden nő fog végül 1-1 Sean Conneryval járni)

Nekem tetszett már kis mellű, nagy mellű, nagyon vékony, egyáltalán nem vékony, alacsony, magas lány is, mert nem ez volt a fontos és nem is értem, miért írom már ilyen régóta ezt a részt...

Még egy sor: Mindenkinek vannak külsőségbeli vágyai is. Ezekkel viszont szerintem a legtöbb ember nincs pontosan tisztában, az antropológusok/ pszcihológusok meg mindig arra hivatkoznak, hogy az anyához hasonlót keres a fiú magának.

Szóval a konklúzió annyi, hogy valaki vagy tetszik, vagy nem, általában ezt csak szimplán el kell fogadni.

-

Szerintem (nekem?) ezek a legfontosabbak:

- Legyen önmaga, tudja magáról, hogy ki ő

Nem igazán tudok megszeretni valakit, akiről nem tudom, hogy ki és ez nehézségekbe ütközik, ha ő se tudja. (Persze van olyan is, hogy én jobban tudom, hogy ki ő, mint ő maga, de ebből se sül ki sok jó)

Ha valaki tisztában van önmagával, akkor magabiztosabb is lesz, kevesebbet foglalkozik azokkal, akiknek ő "nem kell" és talán többet azokkal, akiknek szemlátomást felkeltette az érdeklődését (vagy már régóta barátok, stb)

- az arca

Ezt sok fiútól hallottam már és nekem is nagyon fontos. Hogy kinek miért, az nehezebb kérdés, de nem véletlen, hogy Én ezt nem a külsőhöz raktam. Nekem igen fontos, hogy az arca -a Tekintete- milyen egy lánynak. Hogy látsszon benne pl az értelem szikrája :-) Vagy a kedvességé, az érdeklődésé, stb. Mondják, hogy a szem a lélek tükre, de ez tágabban az egész arcra igaz. Ezer dolgot lehet belőle leolvasni (szerintem nem nem csak lehet, hanem kell).

Ezen persze nem lehet direkt változtatni. Ha egy jó ember vagy és egy "értő szemmel" találkozol, az úgyis meglátja majd rögtön az arcodon, a mimikádon, hogy ebben a lányban van valami.

- Adjál is a másiknak és kapjál is

OK, az már nem is a tetszésről szól, hanem a párkapcsolatról és mindkettőtökről, de szerintem nagyon fontos, úgyhogy juszt is ideírom. Ha egy kapcsolatban csak adsz vagy csak kapsz (vagy ezek nincsenek arányban egymással), akkor egyikőtök, de leginkább mindkettőtök rosszul fogja érezni magát. Ezért mindig figyelni kell arra, hogy ebben egyensúly legyen!

Bocsi, elég terjengős lett ez az írás és tele van olyanokkal, ami a témához csak lazán kapcsolódik; remélem, azért többé-kevésbé hasznos lett.

2013. febr. 5. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!