Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudná magát túltenni ezen a kapcsolaton?
"Mert egy érett gondolkodású egyén nem viselkedik ilyen dedósan..."
Azt te csak gondolod. A depresszió, a kétségbeesés, a kilátástalanság érzése nincs korhoz kötve.
Ne mondd már nekem, hogy még nem hallottál olyat, hogy meglett, felnőtt emberek ölik meg magukat..
"Ne mondd már nekem, hogy még nem hallottál olyat, hogy meglett, felnőtt emberek ölik meg magukat.."
Az olyan emberek hajlamosak depresszióba esni, akik anno nem kaptak rendes neveltetést, odafigyelést, gyerekkorában tragédia érte és még sorolhatnám. (Tanultam pszichológiát) Más kérdés az, hogy nem tudja felnőttként kezelni a dolgokat, felfogni a "nem" szó jelentését és elfogadni azt. Pláne 5 hónapos járás után. 5 év után még megérteném, és elfogadnám. De amit a csaj művel, a leírtakból azt szűrtem le, hogy direkt "betegíti" meg magát, hátha a fiú megszánja és visszafogadja. De kérdem én, egy kényszer kapcsolatnak mi értelme van? Semmi.
A kort emiatt is kérdeztem, mert ha 14-15 éves tiniről van szó, akkor sem igazán lehet ezt komolyan venni, mert az egész csak figyelemfelkeltés. (Sok ilyen "depis" kérdést olvastam már itt ettől a korosztálytól). És ezért is csodálkoztam el azon hogy 19 éves.
Szóval tanultál pszichológiát.. whatever? Én is, de ettől még nem tartom magam szakértőnek a depresszióban.
"Az olyan emberek hajlamosak depresszióba esni, akik anno nem kaptak rendes neveltetést, odafigyelést, gyerekkorában tragédia érte és még sorolhatnám."
Még ha igazad is lenne(de nincsen), akkor sem kéne "dedós"-nak titulálni. Nyilván nem tehet róla senki, ha gyerekkorában valami félresiklott.
"Más kérdés az, hogy nem tudja felnőttként kezelni a dolgokat, felfogni a "nem" szó jelentését és elfogadni azt."
Te hány éves is vagy? 20? 25? Majd ha 80 leszel, és olyan életed volt, hogy komoly kríziseken, problémákon mentél át, és mindig, minden helyzetben adekvátan, helyesen reagáltál, majd akkor oszd az észt.
Gyakorlatilag az emberek 100%-a pszichológiai szempontból valamennyire defektes(mondjuk én abban sem hiszek, hogy létezne egyáltalán egy objektívan leírható definíciója a normálisnak), és követ el hibákat, és nem mindig, minden helyzetet tud megfelelően lereagálni/feldolgozni.
Tudod, hogy pl. az USA-ban mennyi rengeteg háborút megjárt veterán öli meg magát? Pedig a katonaságnál elvileg van pszichológiai alkalmassági szűrés is. Te sem gondolhatod komolyan, hogy mindegyiknél valami gyerekkori trauma áll a háttérben..
Nem.. az a helyzet, hogy mindenkinek van sebezhető, gyenge pontja, amit ha próbára tesz az élet, az qrva nagy kihívás elé állít. Csak épp mindenkinek más. Valakinek a munka, az anyagi biztonság, van, akinek a szerelem, van akinek a családja..
Neked is van, még ha most rambónak hiszed is magadat, és úgy gondolod, hogy te soha nem lehetsz depressziós, és szétesett, mert olyan f@sza gyerek vagy.
Az egyetlen különbség ember és ember között, hogy vannak szerencsések, akiknek életük során nem találják el soha az Achilles-sarkát..
A gyerekkori traumát példának hoztam, mint az összes többit, nem konkrétumot állítottam. Szövegértés egyes.
Mind emellett nem tudod, hogy miken mentem, megyek keresztül mint családi, mind magánéleti ügyekben. Pont ezek azok a dolgok amik kihozták belőlem azt, hogy tisztán lássak, és erős legyek. (Nem sajnáltatásból írtam, csak ok-okozatként.) És nem "rambo" mint ahogy azt a te kis agyon kulturált elméd gondolja...Nem tudsz rólam semmit, úgy ahogy én sem a kérdező bnőjéről. Leírtam amit gondoltam és ennyi.
Az meg hogy mi van az USA-ban nem érdekel, amíg itthon élek, valahogy ez jobban izgat, hogy mi van MO-n.
De én nem fogok veled leállni veszekedni, nem süllyedek le a szintedre, mert annyira azért nem érdekel a dolog, hogy egy ilyen "nagyokoson" felhúzzam magam, ráadásul ennek már a kérdéshez semmi köze sincs.
Nagy ívben tojok arra, hogy hogy akarsz belém kötni, elhiheted hogy nem hat meg ;)
És ha mégis úgy gondolod, hogy válaszolsz, kérlek vegyél vissza, nem a seggedből rántottak ki, nem tudom kinek képzeled magad, te "vagány gyerek"... Amúgyis, ki "gyekerez" le egy nőt? Értelmi szint megint ott van ahol gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!