Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeret, de nem szerelmes. Menjek? Maradjak?
A szerelem nem masodlagos, hanem opcionalis. Idealis esetben kolcsonos erzes, de ez nem mindig jon ossze.
Tudod, a legtobbunk tarsas leny, (legalabb neha) jobban orul egy komoly tarsnak, szerelem nelkuli kapcsolatnak, mint a maganynak.
A kérdésre lehet válaszolni, de sajnos senki nem tudja megadni a legjobb "megoldást" a kérdező esetében, mivel nem ismerjük a körülményeket.
Pusztán (!) azért feladni egy kapcsolatot, mert nem szerelmes az egyik fél a másikba, butaság. Ha ez a tény előhoz vagy épp elnyom dolgokat, amik károsak lehetnek a kapcsolatra, akkor kell elgondolkodni a szakításon.
A kérdező példájában is szerepel: Hiába volt az exébe szerelmes, tönkre ment a kapcsolat, és kétséges, hogy amiatt, hogy a másik fél nem volt szerelmes belé.
"Hogyan tervezhetne a későbbiekben ezzel a férfival akár házasságot, akár gyerekeket! (nem azt mondom, hogy most, de nyilván nem 1-2 évben gondolkodik!)"
Na ugye itt volt a kutya elasva! :)
Én a volt páromba az ötéves kapcsolat alatt az 5 évből 6 évig voltam szerelmes.
Hat.
Évig.
És fülig.
Létezik szerelem, és nem feltétlenül múlandó. Ne a baktériumfilozófusokra hallgass.. :)
Az egyetlen módja annak, hogy belédszeressen, az ha elveszít. Nem érdemes ilyen kapcsolatban maradnod, és nem csak azért, mert találsz jobbat is, hanem mert ugyan minek, ha egyszer nem szerelmes beléd. Viszont ha - nem haragban! - szakítasz vele, csupán emiatt, akkor lehet hogy ezzel beindítod benne a dolgot. Vagy nem. Igazából ezzel csak nyerhetsz.
Én így gondolom, de persze ez a Te életed. :)
F
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Rettenetesen sokat segítettetek, nagyon ütős érveket hoztatok fel, utat mutattatok. Sokszor átrágtam magam minden kommenten, és végül arra jutottam, hogy ezt a kérdést azzal tudom magamban feloldani, ha belátom, hogy nem azonos a szerelem-fogalom minden embernél. A szerelem fontosságát hangsúlyozó válaszokat olvasva megpróbáltam kitalálni, hogy milyen lenne, ha ő szerelmes lenne, miben változna a viselkedése, de azt hiszem, semmiben. Talán egy picit romantikusabb lenne, de velem már úgysem lesz olyan soha, mint élete első komoly kapcsolatában, 20 évesen, ezt nem várhatom. Úgy sejtem, hogy ő ugyanazt érzi irántam, amit én iránta (leszámítva a lányos túlkapásaimat). Legrosszabb esetben ő nem szerelemnek hívja. Szerintetek ez a gondolatmenet helytálló, vagy ordít róla, hogy csak mentem a menthetőt, mert szeretem és maradni akarok? Imádtam azt a választ, amikor a kommentelő azt mondja, hogy "akkor lenne szerelmes belém, ha elveszítene". Köszönöm ezt a megfogalmazást, már bennem is ért egy ilyen gondolat, de nem tudtam volna így formába önteni. (Ilyen alapon az is lehet, hogy az exe is azután lett a "nagy szerelme", miután otthagyta őt. )
Mégegyszer mindenkinek köszönök mindent! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!