Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőmnek kilátástalan a jövője. (? )
Kilátástalan a helyzet... Legalábbis szerintem.. 20évesen még mindig 11.es és nagyon úgy tűnik, hogy a következő tanévben sem lesz végzős.. Igazából nem is akarja viszont tudja, hogy így semmire nem fog menni később és zavarja is. Csak épp ez ellen tenni is kéne nem csak siránkozni... Próbáltam már vele ezt megbeszélni és mindig csak arra jutunk, hogy nem képes rá ami szerintem hülyeség mert az érettségit a "leghülyébbek" is megcsinálják, és Ő még értelmes is. Ráadásul az még édes kevés, hogy van érettségije csak legalább eddig jusson el, később ráérnénk a további képzésekkel foglalkozni amit esetleg lehetne munka mellett is csinálni.. Nagyon szeretem de nekem ez a közös jövőnkbe nem fér bele nem beszélve arról, hogy a családom előtt is kellemetlen az egész hogyha szóba kerül... A kérdésem az hogy mit tudnék tenni, hogy összekapja magát és tanuljon? Én 24 vagyok és már tervezném a jövőmet családalapítás szempontjából és nem vagyok benne biztos, hogy nekem 'ez' kell... Igenis fontos az iskola.. Nem mondom, hogy diplomázzon le, de legalább valami szakmája legyen.. Nekem fontos az anyagi biztonság, és nem akarom , hogy nyomorogjunk és úgy kuporgassuk össze a pénzt egy 10ezer forintos farmerre vagy esetleg a gyerekünknek egy új babakocsira... Egy szónak is száz a vége, mit kéne tennem? És meddig várjak , hogy megváltozzon? Mert sajnos ha nem változik meg x időn belül, akkor kénytelen leszek mást keresni.. Szeretem minden hibájával együtt, mindet elfogadhatónak tartom viszont ez az egyetlen olyan tényező ami korlátozna a jövő tervezéssel vele kapcsolatban... Sajnálom ezt az egészet, de inkább most legyen vége mint esetleg 1 gyerek után...
Elnézést a hosszú kérdésért. A válaszokat köszönöm
Nyilván magamtól is felvázolnám neki a dolgokat csak kérdés, hogy mennyit várjak.. Mert kb. 1-2 hónapja tudja, hogy zavar azóta begyűjtött még pár egyest, de persze csak azért mert Ő hülye, meg szar a tanár, konkrétan b*szik az egészbe és 1 percet sem tanul szerintem tankönyvei sincsenek, abból meg lehetne tanulni egy 2-esre legalább azt a rohadt tananyagot... Na mindegy nem is idegesítem magam rajta..
Szerintem megvárom a következő tanévet, ha ugyanígy szarik az egészbe, szakítok vele.. Jobbat nemtudok
Vettem a lapot igen, csak a szerelemtől elvakult vagyok sajnos... Egyébként köszi a hozzászólásokat..
Még 2 év mire normálisan el tudnék helyezkedni.. Addig el sem költözök itthonról.
Remélem tud változni, mert ez tényleg csak akarat kérdése..
Azt mindjárt gondoltam, hogy a suli sem a legjobb. Azt is sejtettem, hogy a "gondolkodós" tárgyak. Meg gondolom, vannak egyéb tényezők, ami miatt ezt a hozzáállást kialakította.
Igen, sajnos nagyon soká eszméltetek, ahogy előttem valaki már írta, nem akkor kellett volna lépni, amikor már végképp cseszik mindenre. Bár ha a suli is olyan, akkor én kipuhatolnám a lehetőségeket, hogy máshová át lehet-e menni.
Mióta kezdted mondani neki, hogy ez zavar téged? Próbáltad netán valamivel motiválni?
Szóval te már eleve egy hanyatló pályán levő lányba szerettél bele, és gyakorlatilag belecsöppentél ebbe az egészbe. Értem.
Egyébként motiváció alatt nem csak a negatív motivációt értettem. Lehet pozitívan is motiválni. Tudod, "ha ez jól sikerül, akkor" - és akkor ígérsz neki valamit. Lehet, hogy ez kicsit olyan... dedósnak tűnik, de hidd el, a pozitív motiváció - következetesen alkalmazva - sokkal hatékonyabb, mitn a negatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!