Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogyha szeretek valakit akkor bántani akarom? (lelkileg)
első lépés, hogy felismerted, második, ha észrevetted, hogy hibáztál, kérj elnézést, és mond el a hozzád közel állóknak, hogy segítsenek téged ebben, és legyenek veled megértőek, de ne elnézőek
a szüleid nevelnek?
én hasonló helyzetben vagyok.
ha közel kerülnek hozzám, igyekszem mindig bántani őket, ha úgy érzem, h már sokat kaptak belőlem, túlságosan megkedveltek, akkor jön a flegma és hideg énem, amitől általában eléggé elvesztik a bátorságukat.
én sem tudom, h miért van ez így.
meg hogy mit tehetnék ez ellen, ez olyan ösztönös reakció. nekem talán azért van, mert tudom, h úgyis meg fognak bántani, és a "legjobb védekezés a támadás" alapon ilyen taktikát folytatok. sajnálom, h így van és tudom, h ez így nagyon nem igazságos, de a családomon kívül még senkivel nem találkoztam, aki ne okozott volna csalódást, ne bántott volna meg, vagy tört volna össze. főleg pasik persze. nem tudom, hogyan tudnék megbízni valakiben, amikor az esetek 100%-ban eddig csak átejtettek. ez van.
háát... ez bonyolultabb. nekem itt nem a visszautasítás a lényeg, bár az is nyilván elég fájdalmas, de én úgy vagyok vele, h elérjem azt, h rajtam múljon az elutasítás. tehát nem igazán adok esélyt arra, h engem utasítsanak vissza.
megbántani nem csak így lehet. inkább talán az a lényeg, h ha közel kerül hozzád valaki, megkedvel téged és te is őt, akkor már tőle sokkal jobban fájnak azok a dolgok, amiket ismeretlenektől fel sem vennél.
szóval még idő előtt "megutáltatod" magad. persze nem tudom, h nálad ez áll-e fenn, de nálam valami ilyesmi.
hát... változtass. okosabbat nem akarok mondani. ha van elég fontos neked a pasi, akkor úgyis el fogod hagyni ezeket a védekező mechanizmusokat.
addig is annyit megtehetsz, h őszinte vagy vele, h értse, nem vele van a baj, csak te vagy még kicsit bizonytalan, de ez természetesen nem a személyének szól. és apró dolgokban lehetsz bátrabb. amikor úgy érzed, megint jön a negatív éned, szólj rá magadra (ne hangosan, mert akkor hülyének néznek és bezárnak a sárgaházba skizó miatt), és próbálj tudatosan nyitottabb, pozitívabb lenni. egy idő után, ha minden jól megy majd és az agyad is ráállt, remélhetőleg ösztönösen is fog ez menni. :) hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!