Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha úgy menthetnétek meg a párotok életét, hogy ti megvakultok, belemennétek?
A férjemért igen.
Pedig évek óta azért küzdök nap mint nap, hogy a maradék kis látásom minél tovább megmaradjon, ( kisebb-nagyobb sikerrel ), de a férjemért gondolkodás nélkül lemondanék róla.
Aki azt írta, hogy a látását nem adná, de a fél kezét igen, annak mondanám, hogy rosszul járna a cserével. Bár én szerencsére csak a majdnem vakságot tapasztalom, hogy hiányozna egy végtagom azt nem, de bizton állítom, hogy vakon sokkal könnyebb boldogulni, mint mozgássérülten.
Vakon bár mikor, bár hova el tudsz menni, csak egy kis talpraesettség kell, hogy ne sajnáld magad egyfolytában, és megtanulj kutyával közlekedni, de egy kerekes székben ahogy már gondolkodtam rajta, minden utat meg kell szervezni előre.
Egy karral öltözködni, mosakodni, a buszon kapaszkodni/szatyrot fogni igen nehézkes lehet. Pedig ezek teljesen alap dolgok.
Ja, és akkor hogyan írok? Képernyőolvasó programmal. Igaz, nem látom elolvasni a monitoron levő írást, de legalább gond nélkül tudok tíz újjal írni. Gondolom öt újjal ez is nehézkesebb lehet.
Lehet, hogy most h.nek fogtok nézni, de már sokszor gondolkodtam azon, hogy a siketeknek, a vakoknak, vagy a mozgássérülteknek lehet a legnehezebb vajon. Arra jutok mindig, hogy ha már így "kellett alakulnia", hogy nem vagyok egészséges, akkor hálás vagyok ,hogy ezek közül a vakság jutott.
A 9-es linkben nem az volt a lényeg, hanem, hogy igenis rengeteg fél karú, lábú férfi egészséges párra talált (vagy olyanra, aki még így is kitart mellette).
Persze, fordítva is akad rá példa.
"Meg mit kezdenének a szemeimmel?Miért nem vese,vagy máj kell?Azt én is adnék a kedvesemnek gondolkodás nélkül."
Nem neki kellenének a szemeid, csak ez lenne a feltétele.
Micsoda kapcsolat a tietek, hogy ilyenről beszélgettek. Gondolom ez valami elvetemült szadista gyilkos, aki ilyen feltételhez köti a barátnő életben maradását.
Én biztos nem engedném. Küzdenénk, kitörnénk és mindketten kijönnénk épségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!