Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek most?

Figyelt kérdés
Nagyon ragaszkodom a barátomhoz. 3 és fél éve vagyunk együtt. 19/L vagyok mondhatni, túl korán kezdődött a kapcsoltunk, általában annyi idősen nem szokott kitartani eddig egy kapcsolat. Volt koztunk nagyon sok zűr, nem akart a barátaimhoz engedni, utálta a legjobb barátnőmet, nem beszélhettem más fiúkkal, rajta kívül gyakorlatilag már nem volt életem. Félt, hogy megcsalom pedig soha nem hazudtam neki, végülis kiderült, hogy sokkal tobb mindent tett ellenem mint ami az normális lenne, ezt nem szeretném részletezni. Most már ezért gyakorlatilag megfordult az egész, mostmár én vagyok nagyon féltékeny tipus a kapcsolatban. Sokszor mondja, hogy nem szeret, és mikor végre túl lennek rajta, egyből vissza akar szerezni, és ismételgeti, hogy szeret stb. Sokszor úgy viselkedik mint aki szerelmes,de az egyik percről a másikra idegenné válik. Bevallotta nekem, hogy kisebbségi érzete van főleg külsőleg, azt nem mondta el miért. Pedig semmi baj vele maci termete van de nem a hájas hanem az izmos kategóriában,van két tetoválása,az arca is helyes. Szeretném megérteni őt, de ha őt kérdezem bármiről, csak is veszekedés lesz belőle. Nem tudom, hogy szeret e egyáltalán.Nem tudom, hogy mitévő legyek.

2012. jún. 14. 11:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Köztudott, hogy a féltékeny embernek kisebbségérzete van. Féltékeny rád, csak magának akar, mert úgy érzi, hogy ő attól lesz értékes, hogy te szereted. Az ilyen emberen még számtalan negatív tulajdonság megtalálható. Erőszakos, fafej, stb.

A viselkedésén egyedül úgy változtathat, ha ő maga, valaki segítségével megváltoztatja a belsőgondolkodását. Ehhez az ő akarata is kell és ez egy hosszú, többhónapos kezelést igényel.

Ha ráhagysz dolgokat, ha elnézed neki, azzal csak további táptalajt adsz az ő negatív énjének. Valószínűleg szeret, de nem tudja kimutatni. A féltékenység egyfajta lelki betegség. Minél erősebb ez az érzés, annál nehezebb a gyógyulás. Ajánlom a pszichológust. Sajnos a tulajdonának tekint. Viszont, ha elhagyod, akkor nagyon súlyosan össze fog törni.

Egy pszichológus.

2012. jún. 14. 11:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Sokszor mond nekem olyan dolgokat, amik nagyon bántanak például: hogy csak sajnálatból van velem. Amikor meg megakar óvni másoktól teljesen másra utal, konkrétan ő örülne, ha garbóban járnék, egy földig érő szoknyában, pedig egyáltalán nem öltözöm kirívóan, nem akarja, hogy mások is lássanak.
2012. jún. 14. 12:07
 3/5 anonim ***** válasza:
en is 19L vagyok es 4 eve jarok a baratommal!ha nagyon feltekeny akkor tedd tul magad rajata mer van par ismerosom akik megjartak ezzel! ha ezzel nincs baj es szereted akkor hagyad, majd lesz valami ha szakitas kell legyen ugy sem tudsz majd ellene tenni!
2012. jún. 14. 12:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha ennyire féltékeny, akkor nagyon kiszámítható a viselkedése. Logikus, hogy azt sem akarja, hogy más rádnézzen, a tehetné akkor egy szobában tartana, ahol csak rá tudnál figyelmet fordítani. Nem sajnálatból van veled. Akkor már nem lenne veled. Esetleg még az a dolog is közrejátszhat, hogy más lányokhoz nem mer odamenni, ezért van veled.Mert az ilyen ember lelkileg elég gyenge, és fél a lány visszautasításától. Ez a 2 ok miatt lehet veled, szeret, vagy fél más lányoktól. Igazából te vagy vele sajnálatból, mert ő lelkileg egy beteg ember, te pedig nem vagy az.

Azt tanácsolom én is, hogy hagyd ott a fenébe és ha majd a 20-adik lány is emiatt visszautasítja, akkor talán észreveszi magát. Ha nem, akkor így fog már meghalni. Te annyit tehetnél, ha meg akarod tartani, hogy nyugisan leültök otthon, egy ital mellé és elmeséli a véleményét rólad és, hogy ő miért ilyen. Miután elmondta a mondókáját, mondd el neki te is a tiédet, hogy mi a problémád. (Fontos, hogy előbb ő kezdje az elmondást, mert ő a beteg) Ha végighallgat, akkor van esély javulásra, de csak abban az esetben, ha beismeri, hogy túlzottan féltékeny és megvan benne a szándék a javulásra. Ha erre nem képes, akkor reménytelen eset.

A legegyszerűbb, ha dobod és megszakítasz vele minden kapcsolatot. Törlöd facebookról, msn-ről, kitörlöd a számát, a közös képeiteket, mindent ami rá emlékeztet. A szakítás menete a következő legyen: írsz egy sms-t amiben 2 mondatban leírod a problémát és a végére odaírod, hogy ezért van vége közöttünk. Ne élőben, mert nem fog téged megérteni úgysem és ha hajthatatlan vagy, akkor még erőszakos is lesz. Miután dobtad, 100%-hogy keresni fog, hisz nélküled úgy érzi, semmit sem ér az élete. Ne törődj vele, sajnáltatni fogja magát, de ne törődj vele. Ha visszafogadod, azzal csak azt erősíted benne, hogy nélküle te semmi vagy és újra birtokolni akar majd. Eléggé eleresztettem a szavakat :D

Egy szóban: Dobd ki a fenébe! :D

A módszert pedig használd. Ne felejtsd, egy lelki beteggel van dolgod, nem biztos, hogy megérti, ha érvelsz. Épp mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát mert rossz volt. A gyerek sem érti meg, és hajlandóság nélkül nem is fogja megérteni.

2012. jún. 14. 15:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Jah, most olvasom, hogy izmos? Az ilyen embrek azért építenek izmot, mert így értékesebbnek vélik magukat. Ez nem mindenkire igaz, de egy részükre igen. Tudom, mert ismerek ilyen embert és amint izmosabb lett, megjött az önbizalma. Természetes dolog mamár sajnos, ha valaki értéktelennek érzi magát, hála a reklámdömpingnek. Ez pedig egyenes út a féltékenységhez, ami minden emberben benne van valamennyire, de vannak fokozatok. Ez már nem normális amit csinál. SÚLYOS eset.
2012. jún. 14. 15:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!