Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Adjam fel magam a páromért?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adjam fel magam a páromért? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezdeném az elején: imádom a német nyelvet, a német (és osztrák) kultúrát, az embereket, egy szóval mindent! Úgy érzem én valójában oda születtem és nem 4-500 km-rel odébb kelet felé. Egyelőre még itt tanulok egyetemen, kb egy fél év és végzek, de Mo-n nincsenek nagyszabású terveim. Minden álmom kimenni és kint dolgozni.

Tudjátok, BAZ megyéből jöttem. Sosem éltem nagylábon szüleimmel, de felháborítónak látom hogy szüleim 45 évet ledolgoztak és még mindig ott vannak mint 45 évvel ezelőtt. Ki kell számolniuk hó végéig a dolgokat... és tudjátok én NEM vágyom erre! Változtatni akarok! És ha tudok, segítenék szüleimnen is.

A probléma viszont hogy van egy párkapcsolatom. Már hosszabb ideje együtt is lakunk, tervezgettük a házasságot és utána a gyerekeket is. Viszont páromnak van már itthon munkája, amit szeret. De a külföldi fizetésekhez bakfity.

Én nagyon ki szeretnék menni 1-2 éven belül, ő viszont nem, mert sztem ódzkodna attól hogy anyucitól távol legyen meg a barátaitól (jelzem, még sose lakott Pesten kívül 2 napnál tovább :D). Én pedig évek óta hazajárok 2-3 hetente, nekem nem nagy kunszt távol lenni.

Nyílván ugyanúgy hiányoznának a barátaim, a családom.

Én úgy érzem hogy én kint szeretnék már gyereket és családot is nevelni, de ha párommal maradok akkor esélytelen :( Régóta próbálom rábírni a nyelvtanulásra meg arra hogy tervezzen kint, egyszerűen lusta és nem hajlandó rá. Azt hiszi hogy majd ő itt megváltja a világot...

Viszont így, hogy vele maradok, egyben azt is jelenti hogy feladom magam érte. Nem valósítom meg az álmaim, nem leszek az aki valóban szeretnék lenni, hanem csak egy muszájból itt maradott menyecske.

Nagyon szeretem őt, nem szívesen szakítanék vele emiatt, tekintettel arra hogy régóta együtt vagyunk. Viszont szeretnék valóban boldog lenni, úgy ahogy én elterveztem :(

Ti mit tennétek a helyemben?

2012. jún. 13. 12:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
9-es vagyok ha a kérdező nő akkor bocsi, de a válaszom ettől függetlenül nem változik sokban.
2012. jún. 13. 13:10
 12/15 anonim ***** válasza:
8. vagyok és csak most olvastam hogy "menyecske". sry :D Vélemény ugyanaz. ;p
2012. jún. 13. 13:14
 13/15 Diavolino44 ***** válasza:
100%

2 eve elek kulfoldon. A parommal szinten hazassag, gyerek, ilyesmiket tervezgettunk. Erre kapott egy jol fizeto melot Magyarorszagon. Szo nelkul lelepett. A szerelem mar nem jelent semmit, mindenki csak a karrierjet nezi.

Negativumok:- itt mindig kulfoldi leszel, meg lesz az a ket lepes tavolsag. Te sem orulsz ha Mo-n egy ukran elhapolja eloled a munkat.

-csak felszines baratsagok alaklnak ki, s ezert folyamatosan egyedul erzed magad.

- csaladod barataidat, ha barmi gond van csak neten tudod elerni, s az nem ugyanaz.

- orvosnal nem tudom meg most sem jol korul irni mi a konkret bajom, a magyar nyelv sokkal arnyaltabb.

- otthon is ha nullarol kezdesz egy eletet mire sajat lakasod, hazad lesz az 20-30 ev.

Pozitivumok: - Konnyebb munkat talalni.

- Megbecsulik az embert ha jol dolgozik, s emberszamba is veszik.

- Nekem eleg szar munkam van de nincs stressz az eletemben,

- Penzugyileg a legnagyobb gondom hogy fustolt lazacot vagy raksalatat egyek vacsorara. fizu egyik fele elmegy az alberletre+szamlak a masik felevel azt csinalok amit akarok.

Barki aki olvassa ezt s megteheti, egy par evet menjen ki kulfoldre dolgozni, annyi elmeny annyi tapasztalattal lettem gazdagabb mint mas egy egesz eletben. Kedves kerdezo, neked is azt mondom, hogy rugdosd meg a baratod feneket, hogy probaljatok meg. Kompromisszumot ajanlanek neki. Fiatalok vagyunk probaljuk meg, csak 3-4 evet. Ha azutan haza akarja jonni akkor viszont menj vele, mert o megtette erted, hogy valtott, akkor te kiserd haza, ha tenyleg szereted. Kecske is jol lakik s a kaposzta is megmarad.

2012. jún. 13. 13:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Viszont szeretnék valóban boldog lenni

itt a válasz:)

2012. jún. 13. 14:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek az összes többi válaszolóval: lépj. Szakíts a csávóval. Neked más kell. Hidd el, újból megtalálod a szerelmet, s a következő nagy Ő lehet, hogy valódi jódlizással tud majd minden este álomba ringatni!

A 13. válaszolóval nem értek egyet a negatívumok terén. Egyrészt a magyar nyelv nem árnyaltabb, mint pl. a német, legfeljebb nem tudsz elég jól a magyaron kívül más nyelven. Másrészt az, hogy "örökre külföldi maradsz", nem jelenti, hogy másodrangú állampolgárként kezelnének életed végéig. Pláne, ha olyan nagyvárosban élsz, ahol egyébként is rengeteg a külföldi, és nem a "problémás" népcsoportok közül vagy, vagyis azok közül, akik iránt (alappal vagy alaptalanul) az őshonosak ellenérzéseket táplálnak. Én is hosszú évek óta külföldön élek és sosem volt részem negatív megkülönböztetésben, atrocitásban. Sőt a legtöbb helyi kifejezetten értékeli, hogy pl. remekül beszélem a nyelvüket.

2012. jún. 13. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!