Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ízlésbeli különbségek mennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ízlésbeli különbségek mennyire lehetnek kihatással egy kapcsolatra?

Figyelt kérdés

Zeneileg, filmekben, könyvben, ételekben teljesen eltér két ember ízlése. Ennek ellenére működhet egy párkapcsolat?

Tudom, hogy nem ezen múlik és kicsit ostoba kérdés, de még nem volt ilyen jellegű tapasztalatom.

#párkapcsolat #Ellemtétes
ma 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Együtt élve lehet vita téma, meg okozhat gondot. Például ha nem tudtok egy filmet megnézni, nincs közös program, mindig kétféle kell főzni.
ma 18:37
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

Engem zavarna, ha totálisan eltérne valakivel az ízlésünk, de valószínű azért, mert ezek nekem fontos témák.

Amúgy nagy százalékban így is működik egy párkapcsolat, ha ezek különböznek. Bár szerintem azért jó, ha bármi másban azért van közös téma.

ma 18:41
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

Az étkezésben mondjuk ha az egyik vegán a másik meg húst hússal, az szerintem kizárja a hatékony együttélést a mindennapokban...

A zene-film-könyv szerintem még megoldható, ha nem annyira lényeges téma amúgy sem, ha nem annyira egy intellektualitásra épülő párkapcsolat. Illetve, ha van más hobbi (például: kirándulás, állatok, bármi).

ma 18:44
 4/10 A kérdező kommentje:
Vannak közös pontok, átfedések. Meg ugye kompromisszumok. De akárhányszor lelkesedek valami iránt, kicsit zavar, hogy nem tudok osztozni az örömben a párommal, mert egyből rávágja, hogy ő nincs oda érte. 😅 Néha elgondolkodom, hogy hogy találtunk egymásra. Főként ételekkel kapcsolatban jön ez elő. Persze nekem nem jelentene gondot kétfelé főzni. Meg ott is van olyan, amit mindketten szeretünk, de ez nagyon minimális.
ma 18:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt vallom, hogy azért egy 70-80% jellembeli átfedésnek kell lenni. Ha ez nincs meg, feltehetően gondok lesznek a kapcsolat fenntartásával.
ma 18:50
 6/10 anonim ***** válasza:

4

Hm... Ezt neked kell érezned, hogy a te életedben ez mennyire zavaró. Simán el tudom képzelni, hogy van egy tolerálható szint, feltéve ha más dolgokban megvan a közös hang.

De azt is el tudom képzelni, hogy a különbségek a későbbiekben csak fokozódnak, meg nincs olyan sok közös téma és eltávolodtok.

ma 18:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg személy szerint én imádom, amikor van egy közös lelkesedés valami iránt valakivel. Nekem ezek nagyon sokat jelentenek. :)
ma 18:51
 8/10 A kérdező kommentje:

Személyiségre viszont hasonlítunk. És az állatok, természet szeretete is közös. Lehet, hogy valamennyire alkalmazkodunk egymáshoz ebben is idővel. Mármint nem kényszer hatására, hanem mondjuk tudunk egymásnak újat mutatni. Ez úgyis csak idővel fog kiderülni.

Tapasztalatokra voltam kíváncsi, mert ennek ellenére úgy érzem, hogy van közös jövőnk. Senkivel nem éreztem ezt ennyire biztosan.

ma 18:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gond. Néha egy egy filmet azért megnézhettek oda vissza, csak mert nem vagytok kölcsönösen odaérve.

Ő mehet metál koncertre, te meg popra. Ő mehet standup comedyt nézni haverokkal, te meg színházba haverokkal.

Ha nem tudsz olyat főzni amit mindketten szerettek, az gond lehet.

De ha közös az értékrend, intellektuálisan meg anyagilag hasonló szinten vagytok, akkor ne álljon már közétek az, hogy "más az ízlésetek"

ma 19:02
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8

Igen, ez is fontos, hogy nyitottak vagytok-e arra, hogy a másik szeretett dolgaira is ráhangolódj.

ma 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!