Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelem, vagy birtoklási vágy, hogy a tudtomon kívül vett nekem egy lakást?
(ügyvéd, mielőtt azzal jönnétek, hogy ez nem így működik)
6 éve bérelek egy lakást, vagyis a szüleim bérlik nekem.
Nagyon szeretem, ez az én kis "bitch cave-em". Végigkísérte a felnövésemet, 18 évesen, kb. kislányként költöztem be. Megvoltak ott a vad, bulizós évek, az is, mikor covid volt és befóliáztuk az ablakokat, nehogy lássa bárki, hogy amúgy 15-20-an vagyunk ott. Oda vittem haza az első saját kiskutyámat, ott kezdtem először dolgozni home officeban, szóval tényleg ragaszkodom hozzá nagyon. Félig-meddig már a párommal élek, több cuccom van már nála, mint a lakásban, kb. 2-3 hetente egyszer, ha ott alszom, akkor is barátnőkkel.
Szüleim mondták, hogy kiveszik a lakástakarék számlákon összegyűjtött pénzt, és vesznek egy lakást a nevemre. Nem baj, ha nem költözöm be, de nem fizetnek albérletet havi 1-2 ottalvás miatt tovább. Értem őket is, de akkor is rosszul esett a gondolat, hogy többet nem mehetek "haza", más fog beköltözni az én otthonomba. A párom is mondta már sokszor, hogy költözzünk össze rendesen, de neki is ezt mondtam, hogy nyugodtabb lennék úgy, ha egy esetleges szakítás után ugyanúgy ott lenne a lakás, lenne hová visszamenni.
A tulajt kérdeztem, hogy eladná-e, mondta, hogy nem válna meg tőle.
Erre karácsonykor a fa alatt ott volt az adásvételi szerződés, a tulajdonos már aláírta. Becsomagolva, masnival.
Mondta a párom, hogy beszélt a tulajjal korábban, volt az az összeg, amiért cserébe belement az eladásba. És már csak alá kell írni nekem is.
Kérdeztem, hogy mégis hogy, mikor annyi pénz biztos nem volt a lakástakarékokon, amennyiért eladta. Mondta, hogy ez az ő ajándéka nekem, a szüleim majd intézik az ő pénzüket, ahogy szeretnék.
Még mindig nem írtam alá...
Kettős érzések vannak bennem.
Egyrészt örülök, mert így az enyém lenne tényleg. De ott van az, hogy ezt nem magamnak, vagy a családomnak köszönhetem, hanem neki. Meghozott egy ilyen döntést, a tudtomon kívül, megkerült teljesen.
Ráadásul, ha szakítunk, gondolom követelheti azt is, hogy fizessem neki vissza az árat.
Pont ezt látom, így kívülről, és teljesen ismeretlenül, hogy nagyon figyel rád. És ezt a védőhálót meg akarta adni neked ezzel a gesztussal.
Egyetértek a 17-essel. Keress fel egy ügyvédet, és kérj tőle tanácsot.
12 irigy kutya.
Sztm is nézed át másik ügyvéddel.
Igen, ő fizeti ki, de én leszek a tulajdonos.
24 vagyok, ő 41.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!