Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelem, vagy birtoklási...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem, vagy birtoklási vágy, hogy a tudtomon kívül vett nekem egy lakást?

Figyelt kérdés

(ügyvéd, mielőtt azzal jönnétek, hogy ez nem így működik)

6 éve bérelek egy lakást, vagyis a szüleim bérlik nekem.

Nagyon szeretem, ez az én kis "bitch cave-em". Végigkísérte a felnövésemet, 18 évesen, kb. kislányként költöztem be. Megvoltak ott a vad, bulizós évek, az is, mikor covid volt és befóliáztuk az ablakokat, nehogy lássa bárki, hogy amúgy 15-20-an vagyunk ott. Oda vittem haza az első saját kiskutyámat, ott kezdtem először dolgozni home officeban, szóval tényleg ragaszkodom hozzá nagyon. Félig-meddig már a párommal élek, több cuccom van már nála, mint a lakásban, kb. 2-3 hetente egyszer, ha ott alszom, akkor is barátnőkkel.

Szüleim mondták, hogy kiveszik a lakástakarék számlákon összegyűjtött pénzt, és vesznek egy lakást a nevemre. Nem baj, ha nem költözöm be, de nem fizetnek albérletet havi 1-2 ottalvás miatt tovább. Értem őket is, de akkor is rosszul esett a gondolat, hogy többet nem mehetek "haza", más fog beköltözni az én otthonomba. A párom is mondta már sokszor, hogy költözzünk össze rendesen, de neki is ezt mondtam, hogy nyugodtabb lennék úgy, ha egy esetleges szakítás után ugyanúgy ott lenne a lakás, lenne hová visszamenni.

A tulajt kérdeztem, hogy eladná-e, mondta, hogy nem válna meg tőle.

Erre karácsonykor a fa alatt ott volt az adásvételi szerződés, a tulajdonos már aláírta. Becsomagolva, masnival.

Mondta a párom, hogy beszélt a tulajjal korábban, volt az az összeg, amiért cserébe belement az eladásba. És már csak alá kell írni nekem is.

Kérdeztem, hogy mégis hogy, mikor annyi pénz biztos nem volt a lakástakarékokon, amennyiért eladta. Mondta, hogy ez az ő ajándéka nekem, a szüleim majd intézik az ő pénzüket, ahogy szeretnék.

Még mindig nem írtam alá...

Kettős érzések vannak bennem.

Egyrészt örülök, mert így az enyém lenne tényleg. De ott van az, hogy ezt nem magamnak, vagy a családomnak köszönhetem, hanem neki. Meghozott egy ilyen döntést, a tudtomon kívül, megkerült teljesen.

Ráadásul, ha szakítunk, gondolom követelheti azt is, hogy fizessem neki vissza az árat.

jan. 1. 14:13
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
19%

Pont ezt látom, így kívülről, és teljesen ismeretlenül, hogy nagyon figyel rád. És ezt a védőhálót meg akarta adni neked ezzel a gesztussal.

Egyetértek a 17-essel. Keress fel egy ügyvédet, és kérj tőle tanácsot.

jan. 1. 14:57
 22/40 anonim ***** válasza:
19%

12 irigy kutya.

Sztm is nézed át másik ügyvéddel.

jan. 1. 15:08
 23/40 anonim ***** válasza:
49%
Hat, ez azert eleg zavaros igy. Tehat akkor a pasi megveszi neked a lakast? Ha jol matekozok, akkor te 26 eves lehetsz, o pedig egy kb 30-as, ha nem idosebb ferfi. Nem egeszen latom at, hogy pontosan ki fizet ezert a lakasert. Ekkora ajandekot nem rokontol/ferjtol/volegenytol n fogadnek el. Ki tudja mit var cserebe. Az mas teszta, ha a szuleid vesznek neked lakast, szerintem sok szulo megtenne ezt, mert szereti a gyereket, es ugy szeretne onzetlenul segiteni, ahogyan tudja. De egy 2.5 eves parkapcsolat eleg sovany ehhez, lehet a masik fel csak manipulalni probal. De valoszinuleg en vagyok a bizalmatlan. Nezesd meg azt a szerzodest masik ugyveddel, de boritekolom elore, hogy ezen a parod fel fogja huzni magat, es megy majd a manipulacio, hogy te nem bizol meg benne es a satobbi... De ne legyen igazam. Csak ez igy realisztikusan too much too soon..
jan. 1. 15:25
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Ugy ertem az mindegy, hogy a szajaval ki mondja, hogy fog majd fizetni a lakasert, a szerzodes szamit. A te neveden van a szerzodes, ha pl. Ma alairod a szerzit, es jovo heten szakitotok, akkor ott allsz hulyen h hivatalosan te vetted a lalast, es neked kell kifizetned a volt tulajt. Ez igy eleg rizikos, vigyazz magadra.
jan. 1. 15:29
 25/40 A kérdező kommentje:

Igen, ő fizeti ki, de én leszek a tulajdonos.

24 vagyok, ő 41.

jan. 1. 15:33
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
23-24 vagyok, hu, szerintem ebbe ne menj bele...Plane igy, hogy Te 24 , o meg 41. Le akar kotelezni a pali es manipulal. 24 evesen meg tul emocionalis es naiv vagy, ezert kotodsz a lakashoz is annyira. Lesz masik lakas majd, amiben uj emlekeket csinaltok a barinokkel. Ezek szerint 21-22 voltal, amikor 38-39 evesen osszejott veled. Ebben a kapcsolatban sincs sok perspektiva. Par ev mulva te fogsz elhidegulni tole amugy is, mert te meg mindig 20-as jo csaj leszel, a csavo meg egy kopaszodo kozepkoru. 40 folott nagyon durvan lejtmenetbe indulnak a ferfiak. Mondom ugy, hogy en is az idosebb pasikra buktam vilag eletemben. Gondolom ezt o is erzi, es nagyon probal lekotelezni, hogy kb sose hagyd el.. Huuu, ez nagyon rizikos. Persze, nem akarom megmondani mit tegyel es mit ne, csak annyit tudok hozza tenni a temahoz +10 ev tapasztalattal, amit fent leirtam, es vigyazz magadra tenyleg. :)
jan. 1. 15:45
 27/40 anonim ***** válasza:
97%
Aki vett már lakást életében az most csak mosolyog magában. Hogy lehet ennyire unatkozni már az év első napján? :))
jan. 1. 15:54
 28/40 A kérdező kommentje:
Nem unatkozom, pont az ilyen megjegyzések miatt írtam, hogy ügyvéd. Így kicsit egyszerűbb. :))
jan. 1. 15:58
 29/40 anonim ***** válasza:
95%
Azért remélem nem hiszed el magadnak. :DD
jan. 1. 15:59
 30/40 A kérdező kommentje:
Nem, dehogy, szia!
jan. 1. 16:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!