Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelem, vagy birtoklási...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelem, vagy birtoklási vágy, hogy a tudtomon kívül vett nekem egy lakást?

Figyelt kérdés

(ügyvéd, mielőtt azzal jönnétek, hogy ez nem így működik)

6 éve bérelek egy lakást, vagyis a szüleim bérlik nekem.

Nagyon szeretem, ez az én kis "bitch cave-em". Végigkísérte a felnövésemet, 18 évesen, kb. kislányként költöztem be. Megvoltak ott a vad, bulizós évek, az is, mikor covid volt és befóliáztuk az ablakokat, nehogy lássa bárki, hogy amúgy 15-20-an vagyunk ott. Oda vittem haza az első saját kiskutyámat, ott kezdtem először dolgozni home officeban, szóval tényleg ragaszkodom hozzá nagyon. Félig-meddig már a párommal élek, több cuccom van már nála, mint a lakásban, kb. 2-3 hetente egyszer, ha ott alszom, akkor is barátnőkkel.

Szüleim mondták, hogy kiveszik a lakástakarék számlákon összegyűjtött pénzt, és vesznek egy lakást a nevemre. Nem baj, ha nem költözöm be, de nem fizetnek albérletet havi 1-2 ottalvás miatt tovább. Értem őket is, de akkor is rosszul esett a gondolat, hogy többet nem mehetek "haza", más fog beköltözni az én otthonomba. A párom is mondta már sokszor, hogy költözzünk össze rendesen, de neki is ezt mondtam, hogy nyugodtabb lennék úgy, ha egy esetleges szakítás után ugyanúgy ott lenne a lakás, lenne hová visszamenni.

A tulajt kérdeztem, hogy eladná-e, mondta, hogy nem válna meg tőle.

Erre karácsonykor a fa alatt ott volt az adásvételi szerződés, a tulajdonos már aláírta. Becsomagolva, masnival.

Mondta a párom, hogy beszélt a tulajjal korábban, volt az az összeg, amiért cserébe belement az eladásba. És már csak alá kell írni nekem is.

Kérdeztem, hogy mégis hogy, mikor annyi pénz biztos nem volt a lakástakarékokon, amennyiért eladta. Mondta, hogy ez az ő ajándéka nekem, a szüleim majd intézik az ő pénzüket, ahogy szeretnék.

Még mindig nem írtam alá...

Kettős érzések vannak bennem.

Egyrészt örülök, mert így az enyém lenne tényleg. De ott van az, hogy ezt nem magamnak, vagy a családomnak köszönhetem, hanem neki. Meghozott egy ilyen döntést, a tudtomon kívül, megkerült teljesen.

Ráadásul, ha szakítunk, gondolom követelheti azt is, hogy fizessem neki vissza az árat.

jan. 1. 14:13
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Nincs benne, annyi, hogy a vételárat így, hogy a lakástakarékok nem kerültek felhasználásra, ő fizeti.
jan. 1. 14:30
 12/40 anonim ***** válasza:
56%

Oda írok, ahova akarok.

Nem értem miért fáj neked ennyire az igazság.Eddig is másokból éltél, azért nem értem mire fel önérzeteskedsz, hogy ezért "nem te dolgoztál meg". Mi másért dolgoztál te meg? Semmiért.

jan. 1. 14:31
 13/40 anonim ***** válasza:
88%

Oké, a szerződésben ez benne van, vagy írtok róla másik papírt, hogy ő hitelezte neked?

Szerintem ezt ne egy proli sértésnek vedd. Ez szimpla tény, ha a szüleid veszik lakástakarékból, akkor sem dolgozol meg érte konkrétan. Nincs ezzel semmi baj.

jan. 1. 14:31
 14/40 anonim ***** válasza:
86%
#13 Így van, mindenki más megérti, hogy miről van szó.A kérdezőnek valamiért mégis fájdalmas ezt beismerni, csak nem tudom miért?
jan. 1. 14:34
 15/40 A kérdező kommentje:

De, dolgozom.

Magamnak fizetek mindent, ennyivel segítenek a szüleim. De nem gondolom, hogy ez annyira részletkérdés lenne itt, hogy bárki külön választ írjon, olyan stílusban, ahogy Proli Peti tette.

Úgy gondolom, ehhez senkinek semmi köze nincs. Mennyiben lenne más, ha én fizetném a bérleti díjat? Semennyiben.

Arról nem tehetek, hogy ennek a félkegyelműnek a családja semmit nem adott, ezért vörös posztó a szemében mindenki, aki nem a 0-ról indul. Plusz ez az "anyádék fizetik" szöveg is irtó gáz. Nekem maximum anyukám van.

Arról, hogy a pénz a lakásra a páromtól érkezik, nem lesz papír.

jan. 1. 14:38
 16/40 anonim ***** válasza:
Én értem hogy mi baja a kérdezőnek. Rizikós a dolog. Ha annyiért vette meg pluszban amit szerinted vissza fogsz tudni adni pl hogy az lakbér összeget ezentúl neki törleszted, vagy félreteszed hogy visszadhasd a pluszt ha elkezd ezzel ügyködni hogy ezt ő fizette, akkor ok. Amúgy szr érzés így lekötelezettnek lenni.
jan. 1. 14:39
 17/40 anonim ***** válasza:
86%
Én átnézetném azt a szerződést egy masik ügyvéddel..
jan. 1. 14:44
 18/40 anonim ***** válasza:

Pont így van. Ezért ne csattanj fel Proli Petire. Semmi értelme.

2,5 éve együtt vagy valakivel, aki olyan stabilnak érzi a kapcsolatotokat belülről, hogy vállalt egy ilyen ajándékot. Ha egyébként már együtt éltek, akkor mondhatni ti egy családot alkottok. Nem vagy ennyire biztos a kapcsolatban?

Mert nekem nagyon úgy tűnik ez egy nagyon tiszta szándékú gesztus. Ha nem az lenne, akkor megvette volna, és egy ajándékozási szerződés lenne most nálad.

jan. 1. 14:47
 19/40 A kérdező kommentje:

Nagyon szeretem, és biztos vagyok a kapcsolatunkban. Vele képzelem el a jövőmet is.

De a szüleim is elváltak, utána anya még egyszer elvált. És egyik házassága sem úgy kezdődött, hogy tuti elválnak... Ezért érzem, hogy mindig kell védőhálónak lennie mögöttem.

jan. 1. 14:49
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nincs semmilyen írásos bizonyíték, hogy övé volt a pénz, ezért nem követelheti. Mindegy milyen összeg. Ennek max morális, erkölcsi vonzata van, hogy ki milyen törlesztést vár, vagy akar adni.

jan. 1. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!