Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most pontosan mi a szerelem és meddig tart maximum?
Van, aki azt mondja, nem tud pár hét alatt szerelmes lenni, hónapok kellenek, van, aki meg néhány randi után már beleszeret valakibe. Úgyhogy a nehezen beleszerető ember erre azt szokta mondani, hogy az nem szerelem, hanem csak egy fellángolás, egy rajongás. Ezek szerint a szerelem az a mély, az életedet adnád érte érzés? Ami nyilván nem egy két hét után van, amikor inkább csak szeretsz vele lenni és odavagy a személyiségéért.
Meddig tart? Azt mondják, hogy max két évig, mert ha tovább tartana, akkor nem tudna az ember élni, semmilyen fontos feladatot ellátni. Na de ez azért két évig biztosan nem tart, ez max az első két hónap, amikor egész nap vele akarsz lenni és folyton rá gondolsz, azért kb egy év után simán éled az életed. De ha simán éled az életed és nem folyton ő jár a fejedben, akkor már nem is vagy szerelmes belé, csak szereted, mint társat? Én 3 éve vagyok együtt a szerelmemmel és még mindig úgy érzem, szerelmes vagyok, akkor mégse két évig tarthat max mindenkinél?
Te most tényleg definiálni akarod?:D Csak a lényegét veszed el ezzel...
Igen, írják, hogy max 2 évig tarthat... de azt nem mindenki teszi hozzá, hogy nem egyszerre, egybefüggően. Abszolút nem feltétlen a kapcsolat első két évéről van szó, sokkal inkább a kapcsolatban elszórva itt is pár hétig, ott is pár hétig... keverve a szeretet egyéb aspektusaival.
A szerelem pontosan azt a fellángolást jelenti, amiről az 1-es ír. Aztán ez vagy átalakul szeretetté, kötődéssé stb vagy szakítás lesz a dologból.
Nem kell túlmisztifikálni a szerelmet.
Ugye tudod, hogy mindenki csak a saját érzéseit tudja leírni? És mindegyik egyforma valid?
Én egyre szerelmesebb vagyok az idő múltával, mert nekem kell a biztonság és a bizalom a szerelemhez, ezekhez idő kell. Nem tudok kitalálni személyiségjegyeket másoknak, meg akarom őket ismerni.
A szerelem sem önzetlen. Nem tagadom, csodás érzés. Az ember kicsit behülyül, leszükül az érdeklődési köre, rajongani kezd a másikért, idealizálja stb.
De hagyjuk már, hogy a szerelem valami isteni, makulátlan feltétel nélküli odaadás, mert baromira nem az.
Természetesen kialakulhat egy nagyszerű kapcsolat a szerelemből, ha a felek kompatibilisek, ha meg nem, akkor rendszerint véget ér a dolog.
Szerintem sem egyforma a fellángolás/rajongás/szalmaszál a szerelemmel. A kezdetleges időszak maga az idealizált állapot, vagyis a fellángolás ami elmúlhat 2 hét múlva is, de általában 1-2 évig tart. Vágy, rajongás, vonzalom, álmodozás jellemzi.
A szerelem sokkal tisztább, őszintébb.
Persze nem bírja a psziché, test fenntartani a végtelenségig, de léteznek olyan párok akik megesküdnek rá, hogy 6+ év után is szerelmesek egymásba.
Lehet bebeszélik maguknak, egymásnak, de lehet tényleg így van.
Talán azon múlik, hogy az Igazi/Nagy Ő a párod?
Fogalmam sincs, de az fix, hogy a fellángolás eltér a szerelemtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!