Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent számotokra a szerelem?Fontos e-egy kapcsolatban?
Én sem tudnám elképzelni, hogy együtt legyek valakivel, aki iránt nem érzek szerelmet.
Természetesen fontos a szerelem, hiszen teljesen más a helyzet, ha a szerelem átváltozik szeretetté egy kapcsolatban, mint az, ha 2 ember vonzalom nélkül jött össze, és már a kezdet kezdetén sem voltak odáig egymásért.
A szerelem számomra azt jelenti, hogy elfogadom a másikat olyannak, amilyen (nem akarom megváltoztatni), illetve képes vagyok alkalmazkodni, kompromisszumot kötni (nem megalkudni, az egy másik kérdés).
"Természetesen fontos a szerelem, hiszen teljesen más a helyzet, ha a szerelem átváltozik szeretetté egy kapcsolatban, mint az, ha 2 ember vonzalom nélkül jött össze, és már a kezdet kezdetén sem voltak odáig egymásért."
A szerelem érzése mióta egyenlő azzal, hogy nélküle nem lehet vonzódni a egymashoz? Akkor szexkapcsolatok, barátság extrákkal való kapcsolatok hogy-hogy léteznek? Lehet vonzódni valakihez anélkül, hogy vele képzeled el az életet és lehet két ember között kémia, megértés annak ellenére, hogy nem szerelmesek egymásba. Az már más téma, hogy vajon meddig maradnak együtt, vagy hosszútávon működőképes lehet-e, de szerelem elmulasa után ez a kérdés, vagy bizonytalansag ugyanúgy fenáll(hat). Nem lehet a szerelemre alapozni. Igen, nagyon jó kiindulopont, de nagyon sok esetben a szerelem kevés. Kéne bizalom, tisztelet, kompromisszumkészség és amikor elmulik akkor túlnyomorészt már nem is akarnak párok együtt maradni, vagy maradnak társfuggoseg, rossz kötődési sémák okán. Akkor mivel jobb szerelemből valakivel "kikezdeni", ami valójában nem is szerelem hanem maga a fellángolás mint azért mert a vonzalom, vagy/és a kedvelés, szimpátia, szeretet dominál?
Személyes véleményem szerint a szerelem, vonzalom, szeretet, rajongás megfoghatatlan érzések így hiába tesz bele mindkettő alany anyait-apait, hogy el ne tűnjön attól még simán eltűnhet. Csak induljunk ki abból, hogy valakit megcsalnak és bár szakítanak, vagy szimplán nem egyeznek meg jövőbeli tervek miatt: attól még szerelmesek lehetnek egymásba, az egyik még nem tuti, hogy kiszeretett a másikból bár az a másik csúnyán viselkedett vele.
Úgy vélem, hogy az ember megbecsülésének, figyelembevételének alapnak kellene számítania. Tehát az, hogy a párommal mi egymás határait figyelembe vesszük, ha összekapunk akkor a másik szemszögét is nézzük az természetes. Sőt még az is, hogy szeretünk egymással időt eltölteni ágyon kívül is.
Nyilván beköszönt az az időszak, hogy megszokjuk egymást, de azt én sem tartom eget rengető problémának.
Az inkább gond amikor bár mindent megtesznek a kapcsolatért, de a "third party" befigyel akkor sok egyén már "megfeledkezik" mennyit is tett bele a meglévő kapcsolatába és ész nélkül megcsalja a másikat, vagy lelép mintha mi sem történt volna...
Ebből következően nem olyan nagy dolog a szerelem, sőt még a hosszú távú kapcsolat sem. Egykettőre váltanak sűrűn az alanyok szerelem, együtt evezés a csónakban ide-oda. Simán felrúgnak házasságokat gyermekek mellett bár "nem volt olyan nagy gond" csak a "szerelem" azaz a bizsergés másra, "új inger" hiányzott. Manapság a legfelül feltüntett érzelmek nem érnek semmit.
Küzdelmes, de (pont ettől) gyönyörű életem volt. Mindent megkaptam (itt messze nem anyagiakra gondolok), ami szépséget egy élet adhat. Mégis azt mondom, a szerelem az egyetlen, amiért megszületni igazán érdemes. Az teljesíti ki az embert.
65F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!