Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is fura?
Egy fiú elhívott vacsorázni. Viszont előre közölte hogy felesben fogunk fizetni arra hivatkozva hogy mindketten egyetemisták vagyunk és nincs saját jövedelmünk. Amúgy csak egy 3000 Ft-os burgerről lett volna szó.
Egyébként korábban is vett nekem menetjegyet, felajánlottam hogy kifizetem és azt is elfogadta. Meg nem történt velem ilyen
Igen, fura. Nagyon fura.
Aki meghív az fizet.
Akit hívnak az dönt, hogy feldobja e a felét, de már ez is olyan.... fene tudja.
Menekülj ezektől a szarházi emberektől mert sírás lesz a vége.
"Egy fiú elhívott vacsorázni." - nem, nem hívott el. Az nem azt jelentené hogy magadnak fizeted. Olcsójános, az ilyet el kell zavarni. Ja és ez tipikusan az a fajta aki miután kifizetted a részed megsértődik hogy nem köszönted meg a meghívást és a csodás randit 🤡
Kuka.
Nem tudom, hogy lepontoznak-e vagy sem, de szerintem ezt úgy hívják, hogy nyílt kommunikáció.
Ő gondolt valamit, és nem csak gondolta, de ki is mondta, hogy tudj róla, hogy ő hogyan tervezi. Ez a korrekt. Előre szólt, hogy mire számíts. Őszinte.
Vagy a vacsora végén akartad volna megtudni?
Anyagiakkal én is így szoktam csinálni, mert amikor a kasszánál derül ki, hogy mindketten mást gondoltunk az sokkal kínosabb.
Mind a mai napig megbeszéljük a barátnőmmel amikor bevásárolunk, és dobáljuk a bevásárlókocsiba a dolgokat, hogy kb ki mit fizet, vagy egybe az egész vagy van, amit kizárólag én szoktam enni, vagy ő stb. Mondjuk gumicukor és chips, én egyáltalán nem szoktam ő meg több zacskóval is egy nap alatt. stb. Akkor miért fizessem én, amikor minden mást, ami közös azt én fizetem stb. Mindegy.
Szóval szerintem az, hogy az anyagiakat tisztázni akarta és előre meg akarta beszélni, és meg is indokolta, és ha lesz jövedelme lehet arra hivatkozni, hogy Neki most van fizetése, akkor mondjuk fizessen ő. Teljesen logikus.
És nem LEHÚZNI akart, hanem szépen fizeti a sajátját. Nyilván ha meghivatná magát az nem korrekt.
Továbbá az se korrekt, ha megbeszélés nélkül elvárod tőle szerintem.
És ne keverjük már össze az Elhív és Meghív kifejezéseket. Az előbbi az a randira hívás, a másik meg az, hogy tényleg ő fizeti ki az ételt/italt. Itt most tényleg csak elhívott, annak ellenére, hogy nincs pénze arra, hogy konkrétan két emberért fizessen 3k-t egy vacsiért. Amikor kollegista voltam nekem is volt, hogy egy hétre 2500 forintom volt, és elhajtottam a csövest, hogy tőlem most ne kéregessen, mert ebből még haza is kell jussak a hétvégén...
Ha valaki invitál, hogy tölts vele időt, mert érdekled, akkor ne adjon már utasítást, hogy de te is fizetsz. Akkor ne akarjon ismerkedni.
Áthívod a családot ebédre, hogy együtt legyetek, akkor és szedsz belépőt. Aztán ha jó a kapcsolat, majd úgyis meghívnak a rokonok is... Ha meg nem, akkor majd csak elhal a kapcsolat.
Valószínűleg nagyon rosszul áll anyagilag, és előre tisztázta, mert nem akart kellemetlen helyzetbe kerülni. Te ennek ellenére elmentél a randira. Az elhív szerintem sem jelenti azt, hogy meghív. Mikor a barátnőiddel találkozol, akkor is elhívjátok egymást, mégis mindenki fizeti a sajátját, nem?
Szerintem csak nagyon kevés pénzt kell beosztania a fiúnak.
Teljesen korrekt. 5#-öst adom.
Ha neked ez nem szimpi, ne menj vele, de ennél tisztább dolgot nem tudok elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!