Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem rá a barátnőmet arra, hogy dolgozzon végre?
Semmi normális munka-, vagy jövőképe. Elvégezte a kommédiát, újságíró akart lenni. Utána blogot kezdett írni, majd kitalálta, hogy filmezéssel akar foglalkozni, elkezdett filmes suliba járni, hogy rendező lesz. Ezt követően újra tinikori álmát valósította meg, és 2x egymás után indult az egyik tehetségkutatóban, ami miatt énekórákra járt hetente többször előtte 1 évig. Utána jött a sütés, mint szenvedély, itthon minden nap új torta, pite, anyám kínja. Ezután “divattervező” akart lenni. Ezt követte a sminkes/szempillás tanulás, hogy ő szalont nyit. El is végzett egy képzést, szerintem ennél tartott a legtovább a lelkesedése, de mikor már dolgoznia kellett volna benne, mégsem tetszett neki. Most pedig TikTokra próbál betörni, azzal, hogy szépségtippeket, utazási ötleteket írogat és tesz ki, meg videózza egy napját.
Próbálok támogató lenni, érdeklődni ezek iránt, de mikor mutatja, hogy 2 óráig szerkesztgetett egy “Hogyan legyél egységesen barna nyáron?” videót, lekaparnám az arcom… Vagy mikor lenne egy szabad hétvégém, mennénk erre-arra, kirándulnánk, de vegyem fel 6-szor, ahogy elindul az étterem felé, ahogy sétál az erdőben, csináljunk együtt sétálós videót, lehetőleg 3 szögből. 220 feliratkozója van, változó megtekintésekkel, van videója, amit megnéztek 15 ezren, másikat csak 70-en. Pénzt ezzel nem keres, azt mondja, ez hobbi csak, de elkezdi tudatosabban szerkeszteni az Instagramját is, mert ott is követik majd úgyis. Tehát most influencer akar lenni.
Nekem ezt nehéz megemészteni, mert én olyan családból jövök, ahol mindenki tanult, olyan diplomát szerzett, amivel később el is helyezkedett. Én is a rezidensképzésemet csinálom épp, és lehet, hogy gorombának tűnök ezzel, de mikor hazaesek egy hétvégi ügyeletet követően, ő pedig azzal vár, milyen fáradt, mert összevágott 3 videót, és menjek már el a boltba bevásárolni, vagy menjünk el étterembe, akkor kiakadok. Az én fizetésemből élünk, ő pár havonta dolgozik valahol 2-3 hetet, de felmond, mert fáj a hasa, utálja a főnöke, messze van a munkahelye. Semmibe nem akar energiát fektetni, mindig kitalál valami nevenincs munkát, hogy majd azzal milyen jól fog boldogulni, de utána sem néz ezeknek rendesen.
Pl. mikor sütögetett, ő cukrászdát akart nyitni, de nem fogta fel, hogy ez úgy nem működik, hogy bérel egy helyiséget a belvárosban, ahová viszi az előző nap itthon megsütött tortákat és eladogatja. Nyúz az eljegyzéssel, esküvővel, gyerekkel.
De amíg 1 hónapot nem bír ki egy munkahelyen, hogy akar gyereket? Az is fárasztó, sokkal jobban, mint egy 6-8 órás állás.
Nem mondom, hogy rosszul keresek, de így, hogy mind a ketten a fizetésemből élünk, nem is úszunk a pénzben. Főleg, hogy neki kell a pénz körmösre, fodrászra, a marketingesek álma azzal, ha meglát valami sz,rt, azonnal kell neki.
együtt éltek ? te fizetsz ezek szerint mindent?
mert elzárnám a pénzcsapot gyorsan és mondanám h bele kell adnia a rezsibe kajába. ergo nem tartod el.
gyerek esküvő akkor lesz ha megkereste a felét ezeknek, és van minimum 2 év állandó munkaviszonya - kell a gyedhez
Igen, együtt élünk már 3 éve.
Annyi a könnyebbség, hogy a lakás az övé, szülei vették neki (szépsége a dolognak, hogy apuka kis túlzással milliárdos, de a lakást velem rendeztették be, pedig akkor még csak diákmunkáztam az egyetem mellett). Így lakbér nincs, de én fizetem a rezsit, közös költséget, teremgarázs helyet. Bevásárolni én járok, mert amíg próbált azzal segíteni, hogy ezt intézte ő, a vége az lett, hogy 30 ezer Ft lett elköltve kis túlzással nasira és csokikra, aztán vacsorázhattam a méregdrága olasz csokit, mert más nem volt itthon.
Beszéltem már vele erről többször, főleg mikor még egyetemre jártam és csak diákmunkám volt. Mindig ígérgette, hogy változik, keres munkát, jobban figyel majd a pénzre, de semmi. És hogy ő "keresi az útját"... Szülei ebben támogatják, igazából ezt látta otthonról, mert az anyukája sem dolgozott soha. Szült 30 éves koráig 4 gyereket, barátnőm testvérénél már unoka is van, így ő az a tipikus "tyúkanyó". De otthon ő mindent megcsinál, rend van, főz, süt, mindent kézben tart, a barátnőm apjának otthon semmi gondja. Én végzek a munkahelyemen, aztán kezdhetem az itthoni műszakot.
Három lehetőség van.
1. Otthon lakik, a szülei tartják el. Ebben az esetben semmi közöd hozzá. Közös jövőt nem tudsz tervezni, szakítasz, szevasz.
2. Együtt laktok. Ebben az esetben menj pénzügyi pályára! Ha ezt rezidens fizetésből mind finanszírozni tudod, valóságos mágus vagy!
3. Ez csak egy kitalált baromság.
Szerintem 3.
Mennyit keresel? 450? Az két emberre éhenhalni nem elég. De te azt állítod, hogy méregdrága fizetős képzésekre, drága csokikra, egy lakás bebútorozására, utazásokra, drága holmikra is futja, havi 225 ezerből fejenként.
Taníts, mester!
Sehol nem írtam, hogy a képzéseit, iskoláit én állnám.
A bevásárlásokat, rezsit igen. Ha elfogy a szüleitől kapott pénze, akkor a szépítkezős cuccait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!