Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Engedni, hogy a párom eltartson, amíg lediplomázom? Hagyjam, vagy sem?
Jövőre fogok záróvizsgázni az egyetemen, lassan 1 éve diákmunkázom mellette.
Utálom, az az igazság. Ügyfélszolgálatos munka, tele hülye ügyféllel, mellettük a vezetőség is figyel, ugrik mindenre, ott vonnak a fizetésemből, ahol tudnak stb.
100-120 ezer között keresek, de már ott tartok, hogy ha másnap dolgozom, előtte este gyomorgörcsöm van, feszült vagyok, mindentől ideges leszek.
A párom dolgozik, elég jól is keres, hétszámjegyű a jövedelme mindennel együtt. Látja, amin átmegyek, ő azt mondja, hogy nem szorulunk rá arra a pénzre, ne folytassam, mert nem akarja látni, ahogy tönkremegyek egy olyan munka miatt, ahol 2 perc alatt találnak majd mást a helyemre.
Mind a kettőben igaza van, mert hiába van saját fizetésem, nem sok mindenre elég... A telefonomban ott vannak az ő kártyái, a hónap felétől kb. azokkal fizetek már.
Mondta, hogy ha szeretném, ő a mostani fizetésem többszörösét is átutalja nekem minden hónap elején, úgy lesz "saját pénzem" is.
Örülnék ennek, hatalmas kő esne le rólam, de ott van az, hogy nem akarok én lenni a lány, akiről azt hiszi majd mindenki, hogy kifogta magának az aranyhalat és beleült a készbe csak.
Mennyivel szebb lenne a világ, ha az emberek kedvesek lennének egymáshoz, örülnének egymásnak, és nem folytonosan irigykednének!
Kérdező, nappali mellett nagyon nehéz dolgozni, valamelyik szak mellett nem is lehet, tudom, én is csináltam, és nagyon örültem volna a párom részéről egy ilyen segítőkész ajánlatnak, örülnék, hogy így támogat. Ez is kéne legyen a normális. Egy évről van már csak szó, a diákmunka pedig tényleg nem hoz annyi pénzt, hogy osszon vagy szorozzon. Végezd el az egyetemet, hogy legyen rendes munkád, amit szeretsz! :)
Nem arról van szó, hogy meggyőztem már magam bármiről.
De igen, szerintem rosszabb egy csomagolós munka, a városon kívül, ahová hajnalban kell menni, mint egy olyan, amit akár az ágyamból is végezhetek, pizsamában. Vagy hajnalig állni a pultban, elviselni a sok részeget, takarítani az összehányt mosdókat, talpalni estétől hajnalig, másnap meg bemenni az egyetemre déltől estig.
Ez egy álom pasi!
Ismered a mondást: ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el!
Nem hinném hogy amiatt mondta volna azt, hogy kiváltaná a munkádat és hogy "saját pénzt" biztosítana, hogy aztán ezt számonkérje rajtad 1-2 év múlva. Például én se tudnám végignézni, hogy a párom egy idegroncsá válik miközben egy fizetésből is megtudnánk mindketten élni.
Ezzel a "nem akarok én lenni a lány, akiről azt hiszi majd mindenki..." gondolattal meg ne foglalkozz, magatoknak élitek az életetek és egymásért vagytok a párkapcsolatban. Nem az anyós meg a szomszéd Marika néni véleményéért.
Én nem engedném. Házasságban, amikor már jön a gyerek, az már más tészta, de csak azért, mert nem álmaim munkáját csinálom épp, biztos nem engedném.
(Voltam hasonló helyzetben, nem párral, hanem jobb módú szülőkkel, azt se engedtem.)
Fogadd el a támogatást, így legalább csak a tanulmányaidra tudsz koncentrálni, nem mindegy milyen eredménnyel fejezed be az egyetemet. Fontos, hogy kipihent legyél, fáradtan nem lehet tanulni.
Majd pedig szépen fizesd vissza neki a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!