Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinted vannak karmikus találkozások a szerelemben?
Nem kellene mindent a karmára fogni ez tény és való. A hitrendszer szerint te saját magad szabsz ki magadnak élet feladatokat, de letérsz arról az útról 100% mert nem emlékszel rá, hogy mit is választottál ki. Viszont vannak olyan helyzetek amikor valami ellen nem tudsz semmit tenni mert akkor is az utadba botlik.
Most ebből mi igaz és mi nem, vagy egyáltalán igaz-e SENKI sem tudja. Viszont nem is kell tudnunk róla én szerintem. Majd fogunk róla tudni ha eljut arra a szintre az emberiség. A vallás alapján egyre több lélek akar felfelé haladni és ha visszaemlékszik a múlt életére annak vannak okai: előbbre tart vagy ellenkezőleg és segítségre van szüksége. Egyébként egyedül azért hiszek az egészben mert vannak beszámolók és mondhatni hiteles "bizonyítékok" a reinkarnációra főleg gyermekek által. Persze lehet, hogy az egész egy nagy hülyeség és sehol semmi, egyszerűen csak test vagyunk, de az valahogy elszomorít.
#9:
Engem nem zavar mint írtam, hogy nem hiszel benne. Így van mindenki találja meg a maga útját a boldogság felé. De egy valamit én nem értek: Miért van az, hogy az Ősrobbanás előtti eseményekről fogalma sincs SENKINEK és mégis úgy állnak hozzá, hogy biztosan nem történt semmi, vagy csak úgy lett minden? Ha valamire nincs magyarázat akkor miért az a bolond aki hisz abban, hogy valami/valaki teremtette az egész Univerzumot?
Senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy mi volt évmilliókkal ezelőtt és azt sem, hogy mi lesz évmilliókkal ezután. Valószínűleg a mi civilizációnk, fajunk és bolygónk addigra ki fog halni.
Nem hiszem, hogy itt bárkinek meglenne a tudása ahhoz, hogy megmagyarázza, hogy miért és hogyan történt az ősrobbanás és hogy alakultak ki a ma ismert anyagok és ebből az élet.
De azért, mert valamire a tudomány jelenlegi álláspontja alapján (és lehet soha) nem fogsz tudni biztos választ adni, kár olyan feltételezésekbe bocsátkozni, hogy valaki teremtette, meg előre elrendelt sorsa lenne mindenkinek, meg lelkek lennénk akik ha meghalnak új testet és új életet kapnánk stb..
Igazából én akkor tudnék hinni bármiben, ha nem alakult volna ki sok-sok vallás az évezredek folyamán és csak egy lenne. Kellett valami amivel irányítani lehetett az embereket, mert nem volt modern társadalom és civilizálatlan barbár népség lennénk most is.
De fel lehetne tenni még pár olyan kérdést amire nincs ismert magyarázat..
Összetett dolog ez, csak magamból kiindulva. Sokan mondják, hogy nem születtem szerencsés csillagzat alatt, és tulajdonképpen igazuk van... Nem vagyok egy negatív ember, de ha valamit mondanom kéne, akkor a szuper képességem a balszerencse... Az egész életem ennek a sorozata, amim van azt kőkemény, verejtékes munkával építettem fel, rengeteg lemondással és alázattal, nulla szerencsével. Én ezt elfogadom, bár bennem van, hogy legalább néha lehetne egy kicsit szerencsém és ne kelljen minden apróság miatt is vért izzadnom.
Az meg hogy a jó legyőzi a rosszat, meg a karma mindent elintéz, egy idealizált valami. A rosszat csak egy még nagyobb rossz/gonosz képes eltörölni, a világ valahogy így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!