Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzem ugy hogy egy ilyen fiu mindent megoldana az életembe?
A többség nem nagyon érti a problémád, igazából te magad sem. Én is csak azért, mert mintha magamat olvastam volna egészen fiatal koromból. Bizonyos hogy olyan tanácsot nem fogok tudni adni, amit elsőre elfogadsz. Neked is végig kell járni a különböző lehetőségeket és ha majd gyűjtöttél pozitív és negatív tapasztalatokat, akkor sok év múlva le tudod vonni a következtetést, hogy melyik úton volt elfecsérelt idő elindulni vagy végig menni. Nem is szeretném osztani neked az észt az életkoromra hivatkozva. Inkább leírom, hogy nekem mi tette igazán helyre az életem. Naponta találkozunk emberekkel, akik valamiért irigylésre vagy épp tiszteletre méltóak. Kialakul az a fajta igény, hogy valamilyenné akarjuk válni. Szerintem neked is van olyan ember a környezetedben, akire fel tudsz nézni. Szomszéd, tanár, később munkahelyen idősebb kolléga. Én mindig próbáltam ilyen emberek társaságát keresni. A közelükben könnyen meg tudtam figyelni, hogyan viszonyulnak olyan helyzetekhez, ami nekem problémát okozott. Én így tanultam meg, hogy mennyire fontos a felelősségvállalás, hogyan kell nemet mondani, hogyan kell konfliktusokat kezelni, egyensúlyozni középen két szembenálló érdek között. Persze közben ugyanúgy mint te, arra vártam, hogy valaki megértsen. Így keveredtem bele nem egyszer olyan kapcsolatokba, amit így utólag megbántam, mert méltatlanul alul értékeltem magam.
(3,13,16 vagyok)
Hát kérdezi 10 év tapasztalataiból mondom, bilibe lóg a kezed. Teljesen átérzem azt amit írsz. Régen én is ilyen voltam, hogy majd jön egy lelkileg totálisan olyan lány az életemben aki megért, átérzi a problémáim, és én is az ő lelki problémáit, azt hittem, hogy a közös fájdalom, a közös sérelmek amiken az életünk alatt végig mentünk, majd megértést és biztonságot fog adni a kapcsolatnak, hogy ez az a bizonyos dolog, ami egy kapcsolatnak betonbiztos alapot fog képezni.
Hogy majd elmeséli, hogy milyen szörnyűségeken ment keresztül, ezt én átérzem, megértem és érezni fogom a fájdalmát, érzelmeit, és én is megosztom vele a saját lelki szarjaim, és majd ez ad egy olyan erős és biztos valamit kettőnk közt, hogy sem ember, sem isten elválasztani minket nem fog tudni.
Hát a valóságban ez nem így megy. Két sérült csak rombolja egymást, ez egy álom, egy tini könyvben lévő történet, egy mese amit te kitaláltál. Elből ott bukik meg, hogy egy fiú megoldaná minden problémád. A való élet az, hogy az amúgy is sérült srác, összejön egy amúgy is sérült lánnyal, önbizalom, bizalom, lelki szarok szépen 340km/órás sebesség összeütköznek és az egészből egy harc, egy szenvedés egy gyötrelem lesz.
Először magadat tedd helyre, épp tegnap kerestem vissza a 10-12 évvel ezelőtti kérdéseimet, kb így hangoztak "szeretnék találni egy lányt, mert úgy érzem, hogy egy barátnő megoldaná minden problémámat, és ha lehetne akkor olyat szeretnék aki lelkisérült, hogy megértésük egymás problémáit".
Hát találtam, konkrétan tragédia lett a vége, de én tovább kerestem az ilyen lányokat, sorba sorba dőltek be a dolgok, aztán találtam normális lelkületű lányokat, akik magabiztosak voltak, ott meg én nem tudtam normálisan működni, mert nem tudtam felvenni a ritmust velük.
Azt mondom, hogy magadat tedd helyre, az régen rossz, hogy egy kapcsolattól, egy fiútól várod az életed boldogságát, hagyj fel a szerelmes könyvek olvasásával, mert torzítja a világképed, ne nézz romantikus filmeket, mert az is ezt teszi.
Keress fel egy pszichológust, old meg a lelki szarjaid és utána keress kapcsolatot.
Így csak mélyebb és fájdalmasabb lelki fájdalmakat fogsz szerezni.
Soha ne egy másik személytől várd a saját boldogságod. Mert fűbe harapsz.
Én 10 évig ennek éltem, 10 évem ment erre rá, már-már konkrét vallást alakítottam ki a fejemben, hogy csak azzal fogom tudni megértetni magam, aki ugyanolyan szarokon ment keresztül mint én.
Gyűlölöm magam, hogy erre ment el 10 év az életemből, és a vége mi lett, hogy ide írom gyakorira, hogy ez a gondolkodásmód téves.
"barátnoimmel is tobbnyire csak a veszekedes van, de még barátokból is mindig a bolondokat fogom ki altalaba"
Számodra megfelelő emberek társaságát kell keresned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!