Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Új kapcsolatban vagyok, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Új kapcsolatban vagyok, a párom rajong értem, mások mégis óva intenek, az exe pedig furcsán reagált... Kire hallgassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy friss kapcsolatban vagyok, kettő hónapja vagyok együtt a barátommal. 24 éves vagyok, ő 28. Egy városban élünk, de még külön-külön albérletben. A barátom már nagyon szeretne összeköltözni, ami tényleg jó lenne de én még kicsit várnék. Így is szinte minden éjjel együtt alszunk. Nagyon romantikus, sokszor főz nekem, ajándékokkal lep meg, virágokkal, gyertyafényes fürdőt készít nekem. A barátai távol élnek de már mesélt nekik rólam, ahogy a családjának is (ők is messze laknak). Teljesen elkényeztet, szerelmes üzeneteket küld, tényleg fürdök a szerelmében és a rajongásában.

Viszont amikor közös ismerősök ezt megtudták furcsán reagáltak. Végül is mondták, hogy legyünk boldogok de először mintha megfagyott volna a levegő és láttam, hogy egy pillanatra összenéztek. Jóval később az egyikük csak félrehívott és azt mondta nem akar beleszólni de úgy érzi figyelmeztetnie kell, hogy a barátom nem biztos hogy jó választás. Azt mondta ismerik a barátom volt párját, látták és hallották, hogy alig tudott megszabadulni tőle és betegesen viselkedett vele a barátom. Segítséggel tudott csak megszabadulni tőle és ezért költözött el a csaj egy másik városba, munkahelyet is váltott.

Nem igazán hittem el, úgy voltam vele, hogy az éremnek két oldala van, ki tudja milyen viselkedése volt a csajnak. Így óvatosan szóba hoztam a barátomnak az ex témát, de nem sokra mentem vele. Láttam, hogy rossz kedve lett, elkomolyodott. Csak annyit mondott, hogy az egy ri...nc volt, jó dolgában megbolondult, csak kihasználta az ő jóságát és szerinte biztos, hogy meg is csalta, mert túl hirtelen szakított és tűnt el.

Itt már elkezdtem agyalni és pár nap múlva óvatosan kiderítettem hogy hol dolgozik a csaj. Egy bevásárlóközpontban dolgozik, meg is találtam (elég nehezen, mert láttam róla képet és azon más színű volt a haja). Odamentem hozzá mintha segítséget kérnék egy termékkel kapcsolatban de aztán megmondtam neki egyenesen, hogy ki vagyok, kinek a barátnője és szeretném tudni, hogy miért mondják az ismerőseim a barátomról azt amit. A csaj teljesen lesokkolódott, falfehér lett, rendesen lefagyott, aztán ideges lett, körbenézett. Azt mondta hogy hagyjam békén én is meg a barátom is, ő nem tud semmit, ki akar maradni akármi van. Elindult aztán még annyira megállt hogy azt mondja, hogy gondoljam meg hogy a barátommal maradok-e. És nem akarja hogy bárki megtudja ő hol dolgozik. Majd elsietett onnan.

Barátomnak semmit nem mertem mondani és teljesen össze vagyok zavarodva. Olyan boldog voltam eddig hogy találtam egy férfit aki ennyire romantikus, gondoskodó, szeretetteljes de ott van a rossz érzés a gyomromban. :/

Ti mit tennétek a helyemben? Igazából nincs bizonyíték semmire de mi van ha nem véletlen mondják ezeket a barátomról?

ápr. 8. 16:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
93%

Nekem nem is a barátok meg az ex reakcioja lenne a perdöntő jel, bár azokat se venném fel vállról. Nálam a perdöntő az lenne, amiket a párom mond. Kiejti a ribi szót a száján? Kizáró ok. Meg vegre egy tiszta lélek, és hasonló beteglelkű szövegek? Menekülnék. Szerintem már most nehéz dolgod lesz lelépni. Ha maradsz, még nehezebb lesz.

Amúgy szerintem a sztori nem valós, inkább egy török szappanopera forgatókönyve kérdésbe foglalva.

ápr. 9. 11:12
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,

Tudod-e mit jelent a "love bombing" kifejezés?

Mert amit a pasid csinàl, az tipikusan az. És a nárcisztikus emberek alapvető fegyvere...

Mondom ezt úgy, hogy :

1. Voltam ilyen kapcsolatban

2. Egyetem alatt tanultam a bàntalmazó pàrkapcsolatokról, ahol pl meghívtak volt àldozatokat, akik beszéltek arról, hogy keveredtek be ebbe az egészbe. És az az érdekes, hogy mindegyikben kb ugyanaz a dinamika volt felfedezhető némi körítéssel.

Ez pedig a következő:

- az elején mézeshetek időszak, annyira tökéletesnek tűnik a pasi, hogy arra màr nincs szó. Magasztal (de itt az első red flag avval, hogy "neked tiszta a lelked" - maradj ki akàr csak egy barátnőddel bulizni este 8 utàn, máris ordas K**** leszel, persze miután jól behálózott), jó nőnek érzed magad (ez mondjuk igaz is, de a későbbiekben ezt teljesen le fogja építeni) elhiszed, hogy megfogtad az isten lábát... Az exxel kapcsolatban is úgy àllítja be, hogy benne semmi probléma nem volt, minden a csaj hibàja... Aha persze... Szerinted akad egy olyan ember aki eldob valakit akivel jól érzi magát, olyannyira, hogy menekül előle? Nekem van olyan exem akivel nagyon jól megvoltunk, de bizonyos okok miatt nem ment köztünk, de a mai napig jóban vagyunk és tudunk egymàsról...

- a fent említett időszakban teljesen maga köré csavar és módszeresen leépít mindenkit a környezetedben (hagyd ott a lakàsod, a munkàd, minek talàlkozni baràtnőkkel amikor vele is lehetsz, a csalàdod nem szereti őt ezért inkább ne menj hozzàjuk, stb stb...). Cél : teljes függés kialakítása.

- következő etapban kezdődik a lelki bàntalmazàs, amikor már egyértelműen nem tudsz hova menni, annyira benne vagy a kapcsolatban, és elmart mellőled mindenkit. Először csak ritkàbban, ami után megint "mézeshetek" majd azon kapod magad, hogy egyre gyakoribb a veszekedés és a bàntalmazàs, és rövidebbek a mézeshetek. Persze az ember ekkorra màr olyan lelkiàllapotban van, hogy teljesen elhiszi, hogy mindenért ő a hibàs, ő idegesítette fel, ő provokàlta, stb.... NEM!!!! A màsik f***kalap csak ezt a bàntalmazott nem látja.

- végül belép a lelki mellé a fizikai bántalmazás is (nem mindig de elég gyakran) és a zaklatás, ha látja, hogy a partner gyengíteni szeretne a köteléken.

Egy jó tanács: annyi figyelmeztető jel van ebben, hogy még most ugorj ki, esetleg próbàltasd még egy ideig de mutasd, hogy erős, független nő vagy, nem akarsz még vele összeköltözni, stb stb... Akkor hidd el, magàtól fog más prédára repülni, a maguk fajta nem szereti az olyan nőket, akiknek van önbizalmuk és nem dobják le a bugyijukat egy kedves szótól...

Sok szerencsét és vigyàzz magadra!

ápr. 9. 15:19
 23/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, 22-es, neked különösen.

A tegnap esti találkozást lemondtam mert a válaszokat olvasgattam és csak gondolkoztam ezen az egészen. Azt írtam neki, hogy nem vagyok jól, mire ő többször felajánlotta, hogy átjön de visszautasítottam.

Ma többször eljátszottam a szakítás gondolatával és először megkönnyebbülést éreztem de aztán idegeskedni kezdtem. Annyira rossz érzés van a gyomromban, alig tudok enni. Mit mondjak neki mégis? Mit tanácsoltok?

ápr. 9. 15:36
 24/28 anonim ***** válasza:
2%
Szerintem ne hallgass olyan emberekre akik ismeretlenül ítélkeznek mások felett.Ha te szereted őt akkor maradj vele,ha nem szereted mond meg neki.Szerintem ez ennyi.Nem tudhatod előre kivel kötöd össze az életedet ez igaz,de ha mások véleménye alapján ítéled meg a saját párkapcsolatodat akkor ott veled is gond van.Sosem értettem azokat az embereket akik ott hagyják xy-t mert másoknak inkább z-zs a szimpatikisabb
ápr. 9. 16:38
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

24: itt nem szimpatikusságról van szó, hanem egy bántalmazó ember tipikus stílusjegyeiről. És a leírtak alapján igenis jogos a kérdező aggodalma.

Kérdező: óvatos legyél, kitartást neked. Makd írj, hogy hogy alakultak az események.

ápr. 9. 16:54
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most mind nagyon büszkék vagyunk rád!

Mondd meg neki nyugodtan, hogy te egyáltalán nem akarsz oda költözni hozzá és még abban sem vagy biztos hogy ennyire le akarod kötni magad, fontosak a barátok, új hobbikat is kezdesz, akármi. A lényeg, hogy azt lássa, nem sétálsz bele a hálójába, ami pedig az lenne amikor először csak a lakásod adod fel, aztán a barátaid, családod, majd az egész életed és minden önbecsülésed.

Sok sikert, majd írj, mi volt!

ápr. 9. 17:01
 27/28 anonim ***** válasza:
11%
Egyikőtök sem érdemel társat.Okoskodni tudtok,szeretni és megérteni a másikat már nem megy.24-es válaszoló voltam.
ápr. 9. 17:50
 28/28 anonim ***** válasza:
85%
Mi tapasztalatból beszélünk, valószínűleg te nem voltál ilyen emberrel. Pokol lesz az életed, ha ilyen nárci emberrel kezdesz.
ápr. 9. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!