Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Olyanhoz vonzódunk és esünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Olyanhoz vonzódunk és esünk vele szerelembe, akivel nagyon hasonlóak vagyunk vagy jobb ha különbözünk?

Figyelt kérdés
Mi sülhet ki abból, ha két ember nagyon nagyon hasonló személyiség? Ez előnyös vagy idővel inkább teher?
2024. jan. 16. 21:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól függ. Vannak olyan személyiségjegyek, amik hosszútávon kizárják a békés egymás mellett élést. Vagy mert az azzal ellentétes személyiségjeggyel kompatibilis igazűn, vagy mert folyamatos rivalizálás lenne belőle. Most képzelj el két domináns embert párkapcsolatban. Folyamatos vita és rivalizálás, mert az egyikük mindig többet akar majd a másiknál az irányításból.
2024. jan. 16. 21:10
 2/8 anonim ***** válasza:
ellentétessel sosem tudtam összejönni, mert még tetszeni se tetszett.. hisz ellentétes, vagyis irritál engem.
2024. jan. 16. 21:15
 3/8 A kérdező kommentje:

Lehetnek a hasonlóságnak is fokozatai.

Azon gondolkozom, hogy ha valaki totál olyan, mint én az idővel lehet idegesíteni kezdene, de eleinte meg pont hogy írtó vonzónak tartom az ilyet, mert elég ritka szerintem.

2024. jan. 16. 21:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem jobb ha minél több a közös vonás.

Én mindig, olyan emberekbe lett szerelmes, akikről azt gondoltam , hogy olyanok mint én csak férfiban!

2024. jan. 16. 21:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Olyannal, aki hasonló.

Alapból a szerelem az egy iszonyatosan nárcisztikus érzés, mert saját magunkat szeretjük benne azáltal, hogy a hozzánk hasonlót keressük.

Ugye ahogy a mondás tartja: hasonló a hasonlót szereti.

Viszont az az előnyös, ha vannak olyan területek, ahol épp különböznek annyira, hogy kiegészítsék egymást, esetleg egymás gyengeségeit kiegyensúlyozzák a hasonlóságok mellett.

2024. jan. 16. 21:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nárcisztikus főleg csajok szeretik az, hogy a pasi hasonlít rájuk.

A legtöbb pasi meg csak megjátssza és jön a pofára esés az összeköltözéskor.

2024. jan. 16. 21:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem jobban bejönnek azok, akik tőlem különböznek, mert azt gondolom/érzem, hogy a felek valahol kiegészítik egymást a személyiségükkel. Azonban azt ne felejtsük, hogy én, mint férfi mindegy mit érzek/gondolok, mert általában mindig a nő választ.

Pl.: Egy dominánsabb nő nem igazán fog egy extrovertált választani magának.

2024. jan. 16. 22:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem olyanba, akitől azt kapod majd, amit szerinted megérdemelsz. Toxikus családban nőttem fel és toxikus kapcsolataim is voltak. Majd ebből elegem lett és elkezdtem értékelni magamat és szerethetőnek hinni. Azóta boldog párkapcsolatban vagyok :) Ja és inkább a hasonlót szeretem mint a különbözőt.
2024. jan. 17. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!