Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért ilyen az élet? Miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyen az élet? Miért nem lehet egyszerűbb?

Figyelt kérdés

Leginkább teoretikus a kérdés, meg talán jól is esik kiírni magamból. Adott két ember akik mind a ketten vágynak a szerelemre, egy stabil és jó kapcsolatra. Teljesen véletlenül találkoznak/ismerik meg egymást és megvan a kémia, de nem olyanok a körülmények így csak testiség lesz a dologból. Nem ismerik egymást emberileg igazán így nincs érzelmi kötődés. Nem is lehetne, hiszen nem ismerik egymás személyiségét eléggé. Mind a kettőnek megvannak a maga félelmei, bizonytalanságai, saját démonjai. Mindkettő fél megnyílni a másiknak érzelmileg, de valami mégis alakulgat, de maguk előtt is tagadják.

Mi emberek tesszük bonyolulttá az életet vagy valóban bonyolult a félelmek miatt? Két ember akik vágynak egy társra, talán nem olyat képzeltek el mint a másik, de az egész találkozás nagyon váratlan. Függetlenek. Megvan a testi vonzalom. Mindkettő szerelemre vágyik. Talán még valami alakulgat is köztük, érdeklődnek a másik iránt. Mégse jutnak el odáig, hogy kiderítsék lehet-e ebből több vagy sem. Miért? Mindkettőnek erősebbek a démonjai.

Nem akarják eléggé? Nem tetszik eléggé a másik?

Mi emberek tesszük a saját életünket bonyolultabbá vagy nem elég érdekes a másik? Vagy mi miatt nem lehet ebből szerelem? Miért nem lehet az élet egyszerűbb?

2023. aug. 26. 15:38
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
A szerelem jöhet hirtelen és akár évek kellenek egy személy iránt. Az én meglátásom, hogy mi magunk tesszük bonyolultá. A mai világban az emberek nagy része, fél. Példáúl a csalódástól. Pedig kockázat nélkűl nincs siker én azt mondom!
2023. aug. 26. 15:44
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez nálam is aktuális, bár kicsit más a helyzet, de én sem értem mért ilyen bonyolult az aminek egyszerűnek kéne lenni...
2023. aug. 26. 15:47
 3/24 anonim ***** válasza:
83%
az elet egyszeru . csak te bonyolitod meg . nyilvan ha nem lennenek erzelmek nem lenne egyszeru megbonyolitani
2023. aug. 26. 15:52
 4/24 A kérdező kommentje:

Egyetértek, valóban én is afelé hajlok, hogy bennünk van a probléma. Én őszintén félek a csalódástól, a visszautasítástól, attól, hogy nem vagyok elég jó. A kérdésben említett másik fél is szerintem hasonlóan érez. Elejtett megjegyzésekből, viselkedésből, testbeszédből stb. gondolom így. Ha semleges lenne irántam, szerintem reagált volna úgy bizonyos helyetekben ahogy. Vegyes jeleket küldött és még összevisszább dolgokat mondott. Én meg, hogy én védjem magam úgy tettem, mint akit semmi nem hat meg. Ezt annyira jól sikerült csinálnom, hogy egy pontos azt hitte ki nem állhatom, pedig épp ellenkezőleg.

De ezeken a félelmeken nem könnyű túllépni. Pedig minden lehetne olyan jó és egyszerű. És az egy dolog, hogy én a saját gondolataimat hogyan igyekszem rendbe rakni, rá nem vagyok hatással.

2023. aug. 26. 15:56
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nincsenek érzések, maximum szeretné, vagy csak bebeszéli magának/neked.
2023. aug. 26. 15:56
 6/24 A kérdező kommentje:
Időközben azért valamennyire megismertük egymást, még ha nem is teljesen. De valóban, talán szeretnénk mindketten ha lennének (?). Csak akkor gondolkodom, hogy miért nem lépünk.
2023. aug. 26. 15:58
 7/24 A kérdező kommentje:
Illetve én tettem egy lépést, amire eddig negatív választ még nem kaptam, de hogy az hogyan alakul, kérdéses. Kérdés, hogy a másik felül tud-e/akar-e kerekedni a saját félelmein.
2023. aug. 26. 15:59
 8/24 anonim ***** válasza:
Azért nem léptek, mert nincsenek valódi érzések legalább az egyik oldalról, vagy be vagytok tojva nagyon, amire a megoldás a pszichológus jelenti.
2023. aug. 26. 16:00
 9/24 anonim ***** válasza:
Próbálj meg egyes szám első személyben beszélni. Veled történt meg a dolog. A sráccal volt testiség és utána hanyagol vagy nem értem?
2023. aug. 26. 16:04
 10/24 anonim ***** válasza:
szabad tudni hány évesek vagytok?
2023. aug. 26. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!