Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelmi bánat, szívinfarktus....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerelmi bánat, szívinfarktus. Szerintetek van összefüggés?

Figyelt kérdés

Egy ideje gondolkozom a fenti kérdésen.

Elvesztettem egy nagyon jó, régi barátomat. 52 éves volt (én 48), életvidám, sportos férfi. Nem dohányzott, nagyon ritkán ivott. Ő maga főzött otthon, de próbált minél egészségesebben. A házasságában voltak problémák, de a nejével elvetették a válást, a ház, a földek, a gyerekek, hitel - biztos nem kell magyarázni.

Aztán beleszeretett egy nőbe, akivel kizárt volt minden. Előtte sosem láttam olyan boldognak, mint abban az időszakban. Elmondása szerint nem történt semmi fizikai megcsalás, el is hittem neki, nem az a típus volt. Majd egy külső ok miatt a nőnek el kellett mennie messzire. A barátomnak nagyon hiányzott, de megpróbált minden érzést elnyomni. Sosem mondta el a nőnek az érzéseit, csak annyit ismert be neki, hogy megszakad a szíve, de megérti, hogy el kell mennie. Ezután egyre boldogtalanabbá vált, majd egyik nap meghalt.

Mellbevágott engem ez az egész, és a sokk után jutott eszembe a fenti kérdés.

Nem elítélő válaszokat várok a barátommal kapcsolatban, én ismertem őt. Hibázott egy-két dologban, ezt tudta ő is. A történetet azért írtam le, hogy értsétek a kérdésem lényegét.

Szóval mi a véleményetek? Képes ennyire befolyásolni az ember lelkiállapota az egészségét?

2023. aug. 21. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. Nagy mértékű stressz eléggé el tud bánni a szervezettel.
2023. aug. 21. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen ha van alapbetegség(sziv érrendszeri) akkor mellé a stressz okozhat ilyet.

Neten is van valahol ahol öregnéni meg a meghalt kutyája után majdnem meghalt.

De olyan is hogy a kutya halt bele a gazdi elvesztésèbe

A "megszakad a szív" az valoban létezik nem csak mondás.

A 2.rol talaltam most a linket

[link]

2023. aug. 21. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Én tágabb körben keresném a problémát. Szimpla szerelmi bánatba szerintem nem lehet belehalni. A problémás házasság, akár stresszes meló, vagy általános életforma PLUSZ a nem megélt fellángolás nyilván okozhat egészségügyi problémákat, igen. Tartósan, hosszútávon nem lehet stresszben élni, azt nem hálálja meg a szervezet.
2023. aug. 21. 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Nincs.
2023. aug. 21. 12:59
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Hogyne lenne. A kronikus folyamatok kinyirjak az egeszseget.
2023. aug. 21. 14:50
 6/7 anonim ***** válasza:
82%
Igen
2023. aug. 21. 18:05
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Állitólag létezik "megtört szív szindróma".Olvassatok utána.
2023. aug. 22. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!