Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Normális, hogy a barátom nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a barátom nem enged el a volt barátomhoz?

Figyelt kérdés

A mostani barátom előtt nekem csak egy férfi volt az életemben. Nagyom szerettem, de az olyan gyerekes, rajnongós szerelem volt. Most egy sokkal érettebb kapcsolatban vagyok, teljesen más és sokkal jobb. A barátom nekem a tökéletes férfi.

Eltelt már 4 év mióta szakítottunk az előző barátommal. Tudom,hogy neki még mindig fontos vagyok, néha bepróbálkozott, de amikor észrevette, hogy hiába próbálkozott mindig abbahagyta. Ezek néha üzenetek, vagy beszélgetés kezdeményezések, de ennyi. Persze a barátomnak ez nem tetszik még akkor sem, ha én teljesen elutasítom.

A lényeg, hogy meghalt az apukája a volt barátomnak. Nagyon ki van borulva hetek óta. Én is szerettem az apukáját, hosszú évekig ismertem, lányaként szeretett. A temetésre elmentem, ebből nem engedtem. A barátom elkísért viszont.

Beszéltem a volt barátom húgával, és igazából megkért, hogy látogassam meg a bátyját és az anyukájukat. Az első gondolatom az volt, hogy nekem ez hogyan nem jutott eszembe magamtól.

Semmit nem érzek már úgy iránta, de évekig mintha közéjük, a családjukba tartoztam volna. Szeretnék elmenni, meglátogatni őket. A barátom viszont nem akarja. Minél jobban mondja, hogy nem enged, annál jobban menni akarok. Most ebben mi van? Nagyon hosszú ideig fontos volt nekem, sosem bántott, mellette nőttem fel. Egy találkozástól nem leszek újra szerelmes belé. Mit tennétek a helyemben? Rosszul látom a dolgokat?

2023. júl. 24. 16:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
81%
Annyira átlátszó. :D
2023. júl. 24. 17:24
 12/16 Lazy Lover ***** válasza:
88%
Igen az ott voltál a temetésen annyi pont elég már nem tartozol abba a családba
2023. júl. 24. 18:04
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Én is azt mondom, hogy a temetésen ott voltál és ennyi legyen elég. A srácnak ott van a családja, barátai stb. Mindennek van határa. Most amúgyis sebezhető az exed, feltételezhetően még jobban rád lenne állva,ha odamennél. Megértem a jelenlegi párod, hogy zavarja, hiába nincsenek hátsó szándékaid az exed kapcsán. Fordított esetben téged hogy érintene,ha a pasid volt csaja folyton feltűnne a színen? Engem piszokul idegesítene.
2023. júl. 24. 19:35
 14/16 anonim ***** válasza:
4%

Érdekes, hogy itt és most alig valakinek tűnt fel, hogy a kérdező jelenlegi párja abnormálisan féltékeny.

Hogy az ex eddigi viselkedéséhez hogyan viszonyult a kérdező mostani párja, egy dolog. Egy másik, hogy ezt a látogatást ellenzi.

Viszont van itt valami, amire - ha a kérdező mondjuk a húgom lenne - azt mondanám: menekülj ettől a férfitól! Vagy ahogy a gyakorin szokták mondani: red flag.

Ui. abnormálisan féltékeny az az ember, aki erre a temetésre nem engedi, hogy a nő egyedül menjen el, ragaszkodik hozzá, hogy ott legyen vele. Normális ember nem gondolhatja, hogy a temetés napján, még ha beszélgetnek is, még ha a házhoz behívják és be is megy, hogy akkor ő összejön ezzel a férfival. Nevetséges és szánalmas feltételezés, hogy valaki egy órával az apja temetése után fűzni kezdi a volt barátnőjét, hogy újra összejöjjön vele.

Szóval egy dolog, hogy a föltett kérdésről ki, hogyan gondolkodik és mit tanácsol a kérdezőnek. Ettől függetlenül én azt mondanám: a jelenlegi párja abnormálisan féltékeny és én őszintén féltem a kérdezőt tőle!

2023. júl. 24. 21:41
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem semmi se fair, ami úgy kezdődik, hogy "nem enged". A kapcsolat nem egy béklyó. Lehet szakítani, ha valami elviselhetetlen, de nem erőszakosan korlátozni kell.

Az másik dolog, hogy te neki vagy a párja, neked az ő érzéseit kellene becsben tartanod. Az exed 4 éve nem része az életednek (elvileg, ez a normális), mégis azt hiszed, hogy neked kell vigasztalnod őt, ami egy tévképzet. Neki is van családja, barátai, és még ha nem is lennének, ez akkor sem a te dolgod.

Ellenben van egy párod, akit megbántanál vele. Hátha neked ez fontosabb... Szerintem egy jól működő kapcsolat alapja, hogy a párodat részesíted előnyben.

Az meg szerintem csak kiskapus kifogás, hogy neked is jó tenne... Aha persze, biztos nem tudod feldolgozni az exed apjának halálát... szerintem ez csak kifogás. Meg tudnál birkozni vele.

Eleve az sem a kapcsolatodat támogatja, hogy valamit minél jobban nem akar a másik, te annál jobban akarod... Mint valami szadista :D

Úgy gondolkodom, hogy bár elmehetnék az exedhez, jogod van hozzá, de ha fontos neked a kapcsolatod, én inkább azt részesíteném előnyben, és az exeddel sem kellene csevegned, pár mondatot sem, elutasítás miatt sem, ha tudod, hogy ez a párodat zavarja. Meglesz ő nélküled is.

2023. júl. 24. 21:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts es hagyd békén az exet is. Mászkálj le róla teljesen és olyan pasival légy együtt, aki nem korlátoz meg persze tényleg szereted. Nem úgy mint a párod, aki hatodrangsorú a kapcsolatban, mert az exed és a családja előtte vannak.
2023. júl. 25. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!