Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy a barátom nem enged el a volt barátomhoz?
A mostani barátom előtt nekem csak egy férfi volt az életemben. Nagyom szerettem, de az olyan gyerekes, rajnongós szerelem volt. Most egy sokkal érettebb kapcsolatban vagyok, teljesen más és sokkal jobb. A barátom nekem a tökéletes férfi.
Eltelt már 4 év mióta szakítottunk az előző barátommal. Tudom,hogy neki még mindig fontos vagyok, néha bepróbálkozott, de amikor észrevette, hogy hiába próbálkozott mindig abbahagyta. Ezek néha üzenetek, vagy beszélgetés kezdeményezések, de ennyi. Persze a barátomnak ez nem tetszik még akkor sem, ha én teljesen elutasítom.
A lényeg, hogy meghalt az apukája a volt barátomnak. Nagyon ki van borulva hetek óta. Én is szerettem az apukáját, hosszú évekig ismertem, lányaként szeretett. A temetésre elmentem, ebből nem engedtem. A barátom elkísért viszont.
Beszéltem a volt barátom húgával, és igazából megkért, hogy látogassam meg a bátyját és az anyukájukat. Az első gondolatom az volt, hogy nekem ez hogyan nem jutott eszembe magamtól.
Semmit nem érzek már úgy iránta, de évekig mintha közéjük, a családjukba tartoztam volna. Szeretnék elmenni, meglátogatni őket. A barátom viszont nem akarja. Minél jobban mondja, hogy nem enged, annál jobban menni akarok. Most ebben mi van? Nagyon hosszú ideig fontos volt nekem, sosem bántott, mellette nőttem fel. Egy találkozástól nem leszek újra szerelmes belé. Mit tennétek a helyemben? Rosszul látom a dolgokat?
Én nő vagyok, de maxi megértem a barátodat.
A papa temetésére elmentél, gondolom részvétet nyilvánítottál a családnak. Ennyi. A továbbiakban szerintem már nem a te dolgod őt vígasztalni.
Jól látod.
Alapesetben én se vagyok híve, hogy az exekkel tartsa valaki a kapcsolatot, de egy szülő elvesztése mély gyász és krízisállapot. Te meg személyesen ismerted az apukáját, és kedvelted is.
Én azt mondom: menj el, de kösd ki, hogy csak más családtagjával együtt találkoztok, szóval kettesben ne maradj vele, mert akkor szinte biztos, hogy újra bepróbálkozna.
A mostani barátod viszont igen furcsán gondolkodik. Mintha nem bízna benned. Nyugodtan szegezd neki a kérdést, hogy miért nem bízik benned. Az pedig remélem, csak a te megfogalmazásod, hogy "nem enged", mert értelemszerűen nem tilthat meg neked ilyesmit.
Rosszul, hiszen már semmi közöd hozzá, ráadásul a volt párod kezdeményezett nálad többször. Most hogy lelkileg nincsen toppon félreértené a látogatást, azt hinné van esélye különösen úgy, hogy a mostani párod ellenvetése számodra nem ér semmit.
Többször elvárná, hogy talizzatok, a párod ideges lenne emiatt, jönnének a viták és te vigaszt találnál az ex karjaiban ha előtte nem szakítana veled a jelenlegi partnered.
Miért kevered a múltat a jelennel?
"Tudom,hogy neki még mindig fontos vagyok, néha bepróbálkozott, de amikor észrevette, hogy hiába próbálkozott mindig abbahagyta. Ezek néha üzenetek, vagy beszélgetés kezdeményezések, de ennyi. Persze a barátomnak ez nem tetszik még akkor sem, ha én teljesen elutasítom."
Jogosan hiszen:
1)Még mindig tartod vele a kapcsolatot online.
2)Még el is akarsz hozzá menni miközben bepróbálkozott többször.
Döntsd el, hogy az ex fontosabb, vagy a pasid, ne nézz hülyének két pasast, mert a végén két szék közül a padlón kötsz ki.
Lehet igazatok van, meg a barátomnak is. Nekem őszintén nem volt semmilyen hátsó szándékom, azért mentem volna el. Annyira nem akarja, hogy talán ráhagyom. Pedig nekem is jót tett volna úgy érzem. Engem is rosszul érintett a halála, hiába nem voltunk már az apukával sem napi kapcsolatban, és az anyukáját is sajnálom. Sokat tettek értem akkoriban. Itthon meg nem beszélhetek róla nyilván, szóval akkor kicsit megélhettem volna ezt az érzést és talán lezárhattam volna.
A temetésen is jobban szerettem volna, ha a barátom nincs ott. Ebben nem tud támogató lenni, sérti nagyon.
Hát nekem sem tetszene. 4 éve szakítottatok, és még mindig nincs lezárva? Örülj, hogy a pasid még nem hagyott ott.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!