Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Összejönnétek olyan partnerrel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összejönnétek olyan partnerrel, aki külsőleg nem vonz, viszont a lelke, belső tulajdonságai nagyon tetszenek?

Figyelt kérdés
Kialakulhat csupán belső értékeken alapuló szerelem? Mindegy milyenek a külső adottságok, semmi más nem számít, csak a személyiség, a humor, a nézetek, gondolatok egyezősége.

2023. júl. 4. 18:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerelem nem. A szenvedély is kétséges. Ahol intellektuálisan, belsőértékben megegyeztek, ott aligha lesz testi vonzalom, ha külsőre nem fogott meg. Érzékiességet nem írtál, így feltételezem kémia sincs. A szerelem alapfeltétele pedig a kémia. Anélkül csak valami annakvélt akármicsoda tud lenni, ami később realizálódik és az ember menekülni fog. Szóval maximum erős kötődés tud kialakulni.

Amúgy valakinek az is elég, sőt. Manapság már biztosabb alap az, mint a szerelem (bár az meg azt mondják az "okosok", hogy olyan mint az enyv, összetartja a két embert, amikor később beütnek a problémák).

Nálam amúgy tapasztalat (nem egyszer). Sajna többször is becsaptam már magam, csak azok miatt, amiket felsoroltál te is. Kell a kémia sajna, ha az nincs, akkor a szex sem extra, és később beüt a hiány, a vágy. Szóval mérlegelj számodra mi a fontos.

2023. júl. 4. 21:07
 12/13 anonim ***** válasza:
75%

Ez a kérdés önmagában is provokatív. A lélek, a szellem megfoghatatlan, nem lehet kézzel megfogni.

Ilyen az igazi tiszta, őszinte szerelem és szeretet is. Nem a külsőtől, nem a fizikai adottságoktol fog kialakulni, hanem attól a kézzel foghatatlan dolgoktól, amiket nem lehet megmagyarazni.

Igen, persze, hogy fontos a külső, de nézd csak meg, hogy az iyen szabályokra, mondhatni külsőségekre alapuló kapcsolatok egy idő után tönkre mennek, miért mennek tönkre? Azért mert a külsőre alapozza a vonzalmat, a külső az évek múlásával megkopik, elkopik, és jön pár év múlva a megcsalás, ugyanis születnek az új testek, jönnek az új és friss ideálok, akiknek a testük erős, feszes, fiatal....innen ered a megcsalás, a párom akivel 10 éve vagyok már nem olyan fitt, már nem hordozza azokat a jegyeket amibe beleszerettem...de itt van egy fiatalabb, aki még tiszta és friss, elkapja az embert a vágy, a hormonok stb...és kész is a megcsalás.

Ezért nem jó a külsőt nézni, az porrá lesz úgyis.

Példaként....a vakok, szerinted a vakok hogy szeretnek egymásba? Kitapogatjak az arcot? A kérdés, a vakoknak számít a külső egyáltalán? És tovább viszem, akkor a kérdésed szabályai alapján, a vakok nem mondhatják el magukról, hogy "igen, őszintén és tisztán szeretem a párom", de a te kérdésed alapján két vak ember nem szeretheti egymást, sőt mitöbb, nekik a szex is egyfajta furcsa dolog, mert hát külső nélkül, hogy jön létre a vonzalom, hogy jön létre a vagy??? Jah...hogy nem jöhet létre, mert kell hozzá a külső ugye...aha...jah....

2023. júl. 4. 21:28
 13/13 anonim ***** válasza:
62%

12.

A vakok valóban kiválóan kitapogatják az ember külsejét, igaz nem tudom mit képzelnek el, ha sosem láttak semmit. Ez pont olyan kérdés, hogy a süketnek született hogyan hallja magában a saját gondolatait?

2023. júl. 4. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!