Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben igaz az, hogy egy kapcsolatban az egyik fél mindig jobban szeret, ti, akiket jobban szeret a másik, ez nektek nem rossz érzés? Ezt tudja a másik is, ki lehet ezt mondani sérülés nélkül?
Figyelt kérdés
Én egyszer voltam ilyen kapcsolatban, most is bűntudatom van miatta.2023. jún. 7. 20:50
1/9 anonim válasza:
Mi is hallottunk már erről, Puzsér Robi beszélt erről egyszer a rádióban. Beszélgettünk róla, de nem tudtuk eldönteni, hogy melyikünk szeret jobban. Ezt szerintem a legtöbb kapcsolatban nehéz kitalálni, mert a maga módján a legtöbb ember szeret.
2/9 anonim válasza:
Ez hullámzó egy hosszú kapcsolatban. Bizonyos időszakban az egyik szereti jobban a másikat, bizonyosban a másik.
3/9 anonim válasza:
Mindenki máshogy mutatja ki a szeretetét.
Ezt lehet máshogy érzékeli a másik, úgy éli meg nem szeretik annyira mint ahogy ő szeret.
Az ember nem mindig boldog, nem felhőtlen az érzelme minden év 365napjában.
Ilyenkor kevésbé érezheti a szeretetét a másik félnek.
4/9 A kérdező kommentje:
Én azt gondolnám, bizonyos jellemvonásaiba szeretünk bele valakinek. És ha csak ezek nem változnak meg markánsan (pl domináns, vagy nagyon csöndes, vagy becsületes stb.), vagy mi magunk nem változunk nagyon sokat, akkor nem változik a szeretetünk, nincs olyan, hogy most "bizonyos időszakban kevésbé szeretem". Hogy múlik el, hogy változik?
2023. jún. 7. 21:26
5/9 anonim válasza:
Szerintem van ilyen, és sok pszichológus szerint is, jó pár könyvben olvastam ezt. A kezdeti 1-2 év a rózsazsín köd időszaka, akkor dolgoznak a hormonok, a plafonon vagy a boldogságtól, természetes, hogy tombol a szerelem. Ha ezek a hormonok kiürülnek, akkro kezdődik egy nyugisabb, kiegyensúlyozottabb időszak. De már itt is van eltérés, ha pl nálad 10 hónapig, a másiknál meg 1,5 évig tart ez az állapot. A következő nyugis néhány év után jön azt hiszem a "kiábrándultság" időszaka, talán úgy hívják, ezt is sok helyen olvastam. Ekkor szembesülsz úgy igazán a másik hibáival, itt dől el, hogy mennyire tudod ezeket tolerálni, hosszútávon együttélni vele. Ha ezt leküzditek, akkor megint jön egy egymásra találós időszak, kb mint a kezdeti, csak nem akkora hormonlökettel. De ezeket színesítik az egyéb élethelyzetek. Pl egy kisbaba születésénél természetes, hogy az elején kissé háttérbe szorultok ti mint pár. Vagy kríziseknél, egészségügyi, családi, gazdasági stbstb. Az érzések nem egy konstans valamik. A férjem a mindenem, nem tudom nélküle elképzelni az életem, de nekünk is változó ez. Én nem gondolom, hogy jellemvonásokba szeretünk bele, mert akkor kb bárki megfelel, aki teljesíti a preferenciáid, szerintem az emberbe szeretünk bele, úgy ahogy van, amilyen.
6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Én abba tudok beleszeretni, aki elég hasonló, mint én. És nem rég kellett megtudnom, hogy ez beteg, tulajdonképpen így magamba szeretek bele (amit bonyolít, hogy amúgy meg teljesen egészséges igény hozzánk hasonló partnert keresni, inkább, mint az ellentétünket), és ki is derült, hogy ez nárcisztikus vonás, és van is személyiségzavarom. Egészen addig így éreztem természetesnek és rendjénvalónak, azóta egészen zavarba hoz ez a kérdés, selejtesnek érzem a hozzáállásom, de nem tudok/nincs kedvem ezen változtatni. A világ nekem így kerek. Csak így mások életét megnehezítem.
2023. jún. 7. 22:48
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem is tudtok olyat mondani, hogy "xy-t azért szeretem, mert..."? Én csomó jellemvonást fel tudok sorolni, amik miatt nagyon tudtam szeretni valakit.
2023. jún. 7. 22:49
8/9 anonim válasza:
Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Inkább a barátaimmal vagy egyéb lazább kapcsolataimmal kapcsolatban tudom azt mondani, hogy őt ezért szeretem, őt meg azért. A férjem esetében is ki tudom emelni a jó tulajdonságait, de neki az egész lényét szeretem, úgy ahogy van.
9/9 anonim válasza:
Nekem az exem mindig mondta "de én jobban szeretlek..". Üres szavak, mondani bárki tudja. A tettekben nyilvánul meg, ha tényleg jobban szereti a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!