Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi tudna egy párt érzelmileg közelebb hozni?
Sziasztok!
3 éve vagyok együtt a párommal, kettő éve együtt is élünk. Az utóbbi időszakban felszínesebb lett a kapcsolatunk annak ellenére, hogy ő is érezhetően szeret engem és én is őt. Sokat vitáztunk butaságokon, melyeken nem is kellett volna. Ő például azért volt mérges rám, mert mostanában igazi házisárkány voltam, én pedig azért rá, mert ez a viselkedésem kisebb hazugságokba hajszolta őt. Mindketten beláttuk, hogy hülyén viselkedtünk, hiszen én nem vagyok az anyja, hogy irányítsam, ő pedig nem alapozhatja a kapcsolatunkat hazugságokra, csak mert kerülni akarja a konfliktust. Elszúrtuk, és bár mindkettőnk szemében látszik, hogy még mindig ég a szerelem, a kapcsolat elment inkább a szex irányába. Többet voltunk együtt testileg, mint lelkileg. Szeretnénk együtt maradni és megoldani, ezért lenne szükségem tippekre, hogy hogyan kerülhetnénk közelebb érzelmileg, hogyan javíthatnánk a bizalmi kapcsolatunkon is. Hamarosan eljegyzés előtt állunk, és a házra is szépen gyűlik a pénz. Össze tartunk, de ezt rendbe kell tenni.
24 évesek vagyunk.
Köszönöm szépen annak, aki segítő szándékkal ad tanácsot a számunkra
2es,es szó nem volt arról, hogy nem hagyja. Ebben ketten vagyunk.
1es, nehéz kérdés, hogy mi a randi. Mivel együtt élünk, munka melletti időben együtt járunk el enni, együtt ülünk ki a padra "sörözni". Úgy neki állós, pénzt jobban belerakós dolgot havi 1x csinálunk, pl mozi, fürdő, pláza, étterem.
Ami közös hobbi, és nekem az, hogy este együtt nézünk sorozatot.
Randi az, amikor 2-3 órára csak egymásra figyeltek és közösen cisnáltok valamit. Minőségi együttöltött idő.
A sorozatnézés nem ilyen:D De a padon ücsörgés és beszélgetés tökéletesen megfelel ennek.
Ezt érdemes hente 1x megejteni. Fontos, hogy tényleg legyen 2-3 óra. Nyilván nem mindig jön ki úgy a lépés, de ha havi 3 ilyen alkalom már összejön, jók vagytok.
Ez már önmagában egy erős dolog tud lenni.
Ha sok a vita, én nagyon tudom ajánlani a Házaskurzus nevű.. kurzust:D Ez egy DVD-n kapható videóanyag amihez jár munkafüzet is mindkét fél számára. Feladatokat kaptok, kérdésekre kell válaszolnotok először magatokban (a munkafüzetben) aztán a kitöltötteket megbeszélni egymással, beszélgetni róla. 7 fejezete van, ebből az egyik a távkapcsolatról szól, az nem olyan ofntos, ha nem releváns, de fejezetenként asszem 1.5 vagy 2 óra. És házi feladatot is ad, ami kiadja egy randi idejét tulajdonképpen. Ha heti 2 fejezetet megcisnáltok, jók vagytok, de igazából heti 1 is megteszi már. Keményen végigmegy a párkapcsolat legtöbb aspektusán, így nagyon jól segít megismerni a másik olyan részeit ami esetleg eddig még nem lenne ismerős, elmélyendi egymás gondolataiban, érzelmeiben úgy, hogy mindehhez biztonságos közeget ad a feladathelyzet.
Nekünk 6 éve sokat segített. És most lassan 13 éve vagyunk együtt.
Ez a Házaskurzus a maga módján viszont faxnis, a cuccot meg kell rendelni stb...
Ami még tud segíteni az Gary Chapman szeretetnyelvei. Asszem Egymásra Hangolva a könyv címe, van hangoskönyvben is, le tudtok ülni és együtt meghallgatjátok egy fejezetét, azátn az elkövetkező héten annak a szeretetnyelvnek éltek. Aztán kövi héten kövi szeretnyelv és hozzácsapjátok az előzőhöz.
Írtad, hogy most kb csak a szex van köztetek. Az is egy szeretetnyelv, a testiségé. De van még a minőségi idő, a szívesség, meg... hát van vagy 5 vagy 6 összesen:D Jó megismerni, hogy saját magunknak mi a szeretetnyelve és a másiknak mi az.
Pl a párom egyik fő szeretetnyelve a szívességek. Ő akkor érzi magát szeretve ha megkér, hogy töltsek neki egy teát miközben ő akanapén dölgik és igazán cisnálhatna magának is (:D) és én hozok neki egy teát. Vagy ha csinálok magamnak gyümölcsturmixot, akkor cisnálok neki is egy adagot (ez mondjuk féligmeddig már ajándék nyelvnek is minősül, de pl az ajándékokat mindketten utáljuk:D).
Az én szeretetnyelvem meg a minőségi idő, nekem sokat ér, ha csak battyoguk kb bárhol és beszélgetünk, vagy este együtt vacsorázunk, vagy csak a másik odaül amíg az egyik vacsizik és beszélgetünk.
Na. És ha ennek nem vagyunk tudatában beállhat az, hogy ő hordja elém a teákat, sütit, elpakolja a ruháimat vagy akármilyne szívességekkel halmoz el, mert magából kiindulva úgy gondolja, hogy én etőtl majd szeretv eérzem magam, én meg közben tökre úgy érzem, hogy nem szeret, mert ezekkel a vackokkal foglalkozik ahelyett, hogy leülnénk és egymással töltenénk időt:D
Szóval ezek a szeretetnyelvek megértése pl sokat segíthet egymás érzelmi megközelítésén.
na, most adtam olvasnivalót:D bocsi:D
7, a randi szó konkrét jelentése annyi, hogy találkozó. Annyi kell hozzá, hogy kettő, vagy több, ember találkozzon. Még csak nem is feltétlen van benne romantikus vagy bármilyen töltet, nincs tekintettel a családi állapotra.
Az, hogy egyesek mit értenek alatta, ez persze szubjektív megítélés kérdése, de egyébként ha még romantikus szálat is rakunk a dologba és feltétele az udvarlás, akkor is tökéletesen jó szó arra, ha egy pár kimozdul otthonról és azon dolgoznak, hogy jobban megismerjék egymást és növeljék egymás közt a vonzódást. Hiszen az udvarlási szakaszban lévő randizás is pontosan ugyanezt a célt sozlgálja.
Mondom, szíved joga, ha te mást értesz alatta, de attól még ezt jelenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!