Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mérgező párkapcsolat, lelki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mérgező párkapcsolat, lelki és fizikai bántalmazás, kényszerhelyzet, és szerelem. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

23 éves srác vagyok és megismertem egy lányt itt gyakorikérdéseken teljesen véletlenül.

Ahogy egyre többet beszélgettünk, egyre jobban kiderült hogy nagyon hasonlítunk egymásra, nagyon sok mindenben, és kölcsönösen szimpatizálunk egymás iránt.(Igen, úgy is)

Sajnos ez a lány kényszerhelyzetben van, és egy olyan emberrel él még egy fedél alatt, aki napi szinten lelkileg terrorizálja, és sajnos már fizikai bántalmazás is volt(bőven 8 napon túl gyógyuló sérülés). Ez az ember konkrétan az első barátja, akihez kényszerből költözött oda, nincs hova mennie. Gyerekkorában is nagyon sokat bántották amíg otthon élt. És pár hónap együtt élés után sajnos már itt tart köztük ez a dolog.

A lánynak hatalmas szive van amiért nagyon tisztelem, a sok bántás ellenére még mindig úgy gondolja hogy "van esély" arra hogy ez az ember meg fog változni. Sajnos hang-chaten amikor beszélünk csoportban, minden egyes alkalommal azt kellett halljam hogy a srác folyamatosan elkussoltatja a lányt, konkrétan lábtörlőnek használja, és ez nagyon fáj.

Próbálja erősnek mutatni magát, de látom hogy belül teljesen összeroppan szerencsétlen...

Én is voltam ilyen mérgező párkapcsolatban, és az a helyzet hogy nekem is nagyon nehéz volt rájönnöm arra hogy hiába kapálózok minden erőmmel, a másik személyt nem tudom megváltoztatni. Barátaim, családom is mind azt mondta nekem már előre hogy ettől a csajtól gyorsan menekülj, mert semmi jó vége nem lesz, de én nem hittem nekik. Nagyon bánom utólag mert igazuk volt. Tönkretett a lány engem lelkileg és fizikailag is, szó szerint ráment az egészségem. Engem is megütött többször ököllel ez a barátnőm, le kellett fogni.

És sajnos pont ugyanezt látom ebben a lányban és nagyon félek attól hogy nem mer kilépni ebből a helyzetből mert nem hallgat az eszére.

A srác nagyon mérgező, annak ellenére amiket csinált vele, folyamatosan szivecskéket küld a lánynak, becézgeti, hívogatja, stb... Lehet hogy valamilyen szinten szereti, de azt hiszem hogy akit szeretünk, annak nagyon nem így muatjuk ki a szeretetet hogy egyszer szivecskézzük, aztán meg ott rúgunk bele a másikba ahol a legjobban fáj... És attól félek hogy ez a lányt még teljesen elvakítja és nem képes tisztán látni.

Nagyon nagy szive van, mert még ezek után is képes egy olyan emberért aggódni aki fájdalmat okozott neki, de én is ilyen voltam, tapasztalat, és nagyon átérzem a helyzetét. Csak én nem voltam odakényszerülve máshoz.

Sajnos azt is látom rajta, hogy hajlik arra hogy kilépjen onnan, mert beül tudja hogy ez nagyon nem jó neki. Viszont a konfliktustól is nagyon fél, attól hogyha ezt meglépi, akkor vajon mit fognak róla gondolni mások, fél attól hogy újra bántják majd. Legszívesebben leüvölteném az egész család fejét akiknél lakik, hogy mégis hogy lehet valakivel így bánni, főleg egy nővel... És meg is tenném ezt érte, de félek hogy nagyon megharagudna rám. Pedig ez lenne szerintem a legjobb amit tehetnék érte

Felajánlottam neki hogy befogadom, és itt szeretetben és egészségben élhetne, és persze azt is hogy munkát is szereznék neki, hogy ne érezze magát eltartottnak, mert Ő ezért is félne velem jönni, mert eltartva érezné magát.

Szóval egymásba szerettünk konkrétan, és most nagyon nem tudom hogy mit csináljak. Nagyon szeretném őt meggyőzni de nem akarok vele erőszakos sem lenni, nagyon értelmes csaj egyébként amit nagyon bírok benne.

2023. febr. 13. 09:16
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Nem két hete.

De igen, én annak is nagyon örülnék ha például barátnőhöz költözne.

Sajnos magamat látom benne, mert én sem mertem kilépni egy ilyen bántalmazó kapcsolatból és sajnos nagyon csúnya vége lett.

Mindenhol jobb neki mint ott. Ha velem nem jönne ki(ami szerintem kizárt), akkor elviszem a legjobb barátnőjéhez és a csaj lelkére kötöm hogy vigyázzon rá.

Nekem mindegy hogy hol lakik csak legyen boldog, és ne bántsák.

2023. febr. 13. 09:47
 12/36 anonim ***** válasza:
80%
Te kérdező, ez a lány részéről nem egy valódi érzelem. Nem fogod fel? Ez egy megküzdési stratégia, tudatalatt érzi, hogy szar, amiben van, jelenleg te vagy a kapaszkodó a doktor bácsi, a megmentő. Ez egy szerep és később, ha erre rájön tőled is elmenekül egy másik emberhez. Aztán egyszer talán egyedül feldolgozza ezt az egész fost és akkor lesz valódi önbizalma és önismerete. Na, akkor ha majd nem függő viszonyból menekül egy kapcsolatba, akkor fogja tudni, hogy most tényleg szeret.
2023. febr. 13. 09:54
 13/36 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is legvar, amire epitkezel. Nulla tudatossag van ebben, a menekulesi oszton ilyen, mint amit leirtal. Te a safehouse lennel, semmi tobb.
2023. febr. 13. 09:59
 14/36 A kérdező kommentje:

#12-es, szerintem ROSSZ az életfelfogásod.

Az emberek gonoszak. Ha valaki bajban van, és arról nem mer beszélni, mert fél, az baj.

Sok ilyen fiatal sajnos nem kap segítséget, mert a többi ember vagy nem veszi észre hogy mi van, vagy nem is érdekli és a sorsára hagyja a bajban levő embertársát.

Ha kicsit jobban odafigyelnénk a másikra akkor sokkal kevesebb lelki nyomorék lenne, kevesebben menekülnének a függőségeikbe és öngyilkosságba a sérelmek miatt amiket egyedül nem tudnak feldolgozni.

2023. febr. 13. 10:01
 15/36 anonim ***** válasza:
64%

Dolgozik a lány?

Tudna albérleti szobát fizetni (közösen lányokkal)?

Ha igen, és ennek ellenére nem lép semmit, akkor vele van a baj.

Mit mond a lány, miért nem próbál onnan elmenni?

Élnek még a nagyszülei, nagynéni, nagybácsi nem fogadná be?

Próbált már valamit tenni vagy csak panaszkodik?

2023. febr. 13. 10:09
 16/36 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező te nem az anyja, vagy a családtagja vagy, csak a "megmentő" olyan téren, hogy beléd kapaszkodik lelkileg, de a párja az "igazi" és ha milliókat ajánlasz fel neki lehet otthagyja és egy darabig jó lesz, de aztán vagy visszamegy ő hozzá, vagy más férfi miatt fog lelépni.

Te csak gondold, bebeszéled magadnak, hogy szeret, de ő még önmagát sem szereti nemhogy valaki mást!

Ha annyira oda volna érted, akkor már veled lenne! Attól, hogy nincs hová mennie, attól még segélyszervezethez nyugodtan fordulhatna.

Érdekes, megcsalni volt mersze veled, de kilépni egy bántalmazó kapcsolatból már nem "tud" = nem akar.

Azt azért tegyük hozzá, hogy mégha csoda történne és szakítana vele te lehozhatod a csillagos égboltot is neki nem fogod tudni helyrehozni a csajt soha! Pszichológus kellene neki minimum, te óriási kevés vagy ahhoz, hogy ő jobban legyen.

Tehát hiába töröd ki a lábad, kezed ő inkább kitörli a szereteted a WC-papírral napról napra. Kár a gőzért, azt éred el csak, hogy teljesen kikészülsz miatta, vagy kapsz a párjától te is...

2023. febr. 13. 10:11
 17/36 anonim ***** válasza:
65%

14# Értem, amit írsz elhiheted, az nem gonoszság, ha külső segítséget kérsz. Inkább látom gonoszságnak vagy kihasználásnak azt, hogy pontosan tudod, hogy ennek a lánynak, ahhoz, hogy jól legyen nem a faszod kell, hanem egy biztonságos környezet és egzisztencia, ha ez megvan és akkor is téged akar oké.

Segíthetsz neki, ha ennyire szent vagy, költöztesd el a barátnőjéhez és keress neki terapeutát és keressen magának munkát. Támogathatod, az a segítség!

2023. febr. 13. 10:11
 18/36 A kérdező kommentje:
Nem, nem dolgozik és sajnos még végezettsége sincs, szóval nem tudna kifizetni egy albérletet sem. Rokonokhoz pont azért nem mehet, ami miatt a sráchoz kényszerült.
2023. febr. 13. 10:12
 19/36 A kérdező kommentje:

16-os:

Van benne valami amit mondasz.

De mint mondottam, én voltam ilyen helyzetben és magamat ismerve nagyon hülye voltam, senkire nem hallgattam, és tönkrementem bele.

Önmagát nem szereti az igaz. Én sem tudtam magamat szeretni nagyon sokáig. Elég szar amikor valakiért a lelked is kiteszed, aztán hátbaszúr.

Ő is hülye ugyanígy mint ahogy én voltam nem is olyan régen.

Én csak nemrég kezdtem talpra állni több év után.

2023. febr. 13. 10:20
 20/36 anonim ***** válasza:
71%

Sajnos vannak ilyen sorsok is, de léteznek olyan emberek, akik talpra állnak, ez a csaj ahhoz túlságosan buta és beteg.

Te sem vagy normális, mert olyan ember miatt strapálod magad, akinek semmit nem érsz.

Tudod milyen bántalmazott lenni, viszont akkor is vele foglalkozol.

Ő neki kellene önmagát kikupálni a helyzetből, ha ő azt nem akarja, akkor őt szereti betegesen.

Valljuk be téged nem szeret és nem is fog, csak kihasználásra vagy és te vagy olyan ostoba, hogy hagyod.

2023. febr. 13. 10:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!